Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 Οι αγωνιζόμενοι χριστιανοί, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου

ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

       Οι αγωνιζόμενοι χριστιανοί, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, βρέθηκαν και πάλι – όπως κάθε χρόνο – στο γνωστό χώρο του Φρουρίου και συγκεκριμένα στην πλατεία «Μητέρα» απέναντι από τον μητροπολιτικό ναό του αγίου Αχιλλείου και δίπλα στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, αφ’ ενός για να τιμήσουν τους ήρωες του 1940, που έπεσαν, στις αιματοπότιστες κορυφές της Πίνδου, μαχόμενοι ηρωικά κατά του ιταλογερμανικού φασισμού, χαρίζοντας σ’ εμάς μια ελεύθερη πατρίδα, και αφ’ ετέρου να διαμαρτυρηθούν για τα όσα ζοφερά συμβαίνουν στο χώρο της εκκλησίας και ιδιαίτερα στη μητρόπολή μας.
      Παρ’ όλες τις άσχημες καιρικές συνθήκες (βροχή) η παρουσία τους υπήρξε δυναμική. Μεταξύ των άλλων, ένα τεράστιο πανό διατραγουδούσε τα συμβαινόμενα στη μητρόπολη Λάρισας, όπως τα εισπραττόμενα από ποικίλες πηγές εκατομμύρια ευρώ χωρίς ποτέ να δημοσιευθούν οι ανάλογοι απολογισμοί, σ’ αντίθεση με άλλες μητροπόλεις.









ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ  ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΙΣ ΤΗΝ «ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ» ΤΟΥ Π. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΚΟΛΛΑ

Να λοιπόν γιατί αγωνιζόμαστε. Αγωνιζόμαστε για την πάταξη της βάναυσης καταπάτησης των σαφών διατάξεων των Ιερών Κανόνων στην περίπτωση της εκλογής και χειροτονίας του κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ στην Ιερά μας Μητρόπολη.
Κατά τους Ιερούς Κανόνες της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας τότε και μόνον τότε εκλέγεται και χειροτονείται ένας Επίσκοπος σε μια Επαρχία, όταν υπάρχει κενή Μητροπολιτική θέση. Όταν εξελέγη και χειροτονήθηκε ο κ. ΙΓΝΑΤΙΟΣ, υπήρχε στην Μητρόπολή μας Κανονικός και νόμιμος Μητροπολίτης, ο κ. ΘΕΟΛΟΓΟΣ. Συνεπώς, ο κ. ΙΓΝΑΤΙΟΣ είναι εισέτι αντικανονικός και παράνομος.
Και αγωνιζόμαστε γιατί ο πιστός λαός είναι ο φρουρός της Ορθοδόξου πίστεώς μας και της τάξεως. Γι’  αυτή την αντικανονική και βάρβαρη καταπάτηση, πολλάκις, έχουμε αναφερθεί προς την αρμόδια Εκκλησιαστική Αρχή της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, και ζητάμε την πιστή εφαρμογή των Κανονικών διατάξεων και της τάξης της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας και δεν πήραμε, μέχρι σήμερα, Κανονική και Νόμιμη απάντηση από την αρμόδια αυτή Εκκλησιαστική Αρχή.
Εφ’  όσον λοιπόν η υπόθεση της περίπτωσης του κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ είναι καθαρώς Εκκλησιαστικό θέμα, και τον πρώτο λόγο, για την Κανονικότητά του, τον έχει, εισέτι, η Αρμόδια Αρχή της Εκκλησίας μας, τότε πού στηρίζεται η Δικαιοσύνη της Χώρας μας, και κάνει δεκτές τις προσφυγές ενός, εισέτι, αντικανονικού και παράνομου Μητροπολίτη, κατά των, σύμφωνα με την Κανονική Τάξη της Εκκλησίας μας, αγωνιζομένων πιστών της Μητροπόλεως;
     Εδώ υπάρχει, πέραν των τόσων άλλων, και παράβαση του ισχύοντος Συντάγματος της Χώρας, που επαγγέλλεται, αυστηρώς, την πιστή εφαρμογή και τήρηση των Ιερών Κανόνων εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος (άρθρ. 3).
Επειδή λοιπόν ο φρουρός της πίστεως και της Κανονικής Τάξεως είναι ο πιστός λαός του Θεού, δηλώνουμε απερίφραστα, ότι με τα Κανονικά αυτά δικαιώματά μας, θα συνεχίσουμε τους Κανονικούς και νόμιμους αγώνες μας κατά του εισέτι αντικανονικού και παράνομου κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ μέχρι το ξεκαθάρισμα της πολύπλοκης από Κανονικής και Νομικής επόψεως υπόθεσής του.
Ο κ. Ιγνάτιος έχει υποπέσει ενσυνειδήτως στο κεφαλικό-καθαιρετέο κανονικό παράπτωμα του μοιχεπιβάτη που τιμωρείται με καθαίρεση.
Επομένως ο κ. Ιγνάτιος είναι καθαιρετέος.