Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΕΛΛΑΔΑ παραδόθηκε Ανήκει πλέον στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας Ε.Μ.Σ.



ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ : ΑΓΩΝΑΣ ΑΡ.ΦΥΛ.195http://www.agonas.org/

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (Ε.Μ.Σ.) είναι ένα νέο χρηματοδοτικό ίδρυμα που έχει την έδρα του στο Λουξεμβούργο και για το οποίο το ΒΗΜΑ είχε γράψει:
«Ο Ε.Μ.Σ. στην ουσία αντιπροσωπεύει την εξουσία της διεθνούς χρηματοδότησης με την έγκριση των πολιτικών εκπροσώπων μας. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, μέχρι στιγμής, το σχέδιο συμφωνίας για το Ε.Μ.Σ. αναπτύχθηκε βασιζόμενο στην αμερικανική νομοθεσία από την δικηγορική εταιρεία Freshfields Bruchaus Deringer. Αυτό το είδος της συμφωνίας, Αγγλο-Αμερικανικού τύπου, απέχει παρασάγγας από κάθε ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό…
Σήμερα σας παρουσιάζω τους αρχιτέκτονες μιας εκκολαπτόμενης δικτατορίας: είναι οι ΗΠΑ μαζί με τον παντοδύναμο χρηματοπιστωτικό κλάδο και με εργοδηγούς: τους διεφθαρμένους πολιτικούς της Ευρώπης, με επικεφαλής την κυρία Μέρκελ και τον κύριο Σόιμπλε, που καταστρέφουν τους λαούς της Ευρώπης με πρόσχημα την διάσωση του ευρώ, όταν όλοι γνωρίζουν τώρα ότι αυτό είναι σχεδόν αδύνατον να διασωθεί όπως έχει σήμερα…»
(www.tovima.gr 30/11/12).
Διευθύνων σύμβουλος αυτού του ιδρύματος αλλά συγχρόνως και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) είναι ο Γερμανός Klaus Regling.
Ο σκοπός της ίδρυσής του αναφέρεται σε μια μικρή αλλά περιεκτική σε ουσία – για κάποιον που ξέρει να διαβάζει – ανακοίνωση που λέει: «Από την 1η Ιουλίου 2013, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (Ε.Μ.Σ.) είναι ο μοναδικός και μόνιμος μηχανισμός για την αντιμετώπιση των νέων αιτήσεων για οικονομική ενίσχυση από τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης. Από αυτή την ημέρα το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) δεν μπορεί πλέον να συμμετάσχει σε νέα προγράμματα χρηματοδότησης ή να συνάψει νέες συμφωνίες δανείου».
Δύο χώρες, προς το παρόν, δεν έχουν υπογράψει αυτό το σύμφωνο και αποστασιοποιήθηκαν: 1) η Μ. Βρετανία της οποίας ο Πρωθυπουργός David Cameron δήλωσε: «Δεν υπογράφω αυτό το σύμφωνο. Δεν το επικυρώνουμε και συνεπώς δεν δεσμεύεται το Ηνωμένο Βασίλειο με κανένα τρόπο», και 2) ο Τσέχος Πρωθυπουργός Pets Necas που είπε στο Γάλλο Πρόεδρο: «Είναι αδύνατο να προχωρήσει η χώρα μου στο σύμφωνο αυτό για συνταγματικούς λόγους».
Ας δούμε όμως επιγραμματικά, τί προβλέπει η Συνθήκη ίδρυσης του Ε.Μ.Σ., για την οποία δεν είπαν σχεδόν τίποτα τα Μ.Μ.Ε., ο δε τύπος έγραψε ελάχιστα. Επίσης το γεγονός ότι η χώρα μας υπέγραψε δύο δανειακές συμβάσεις (μνημόνια) με την ευρωζώνη και από την 1/7/13 πέρασε στο μόνιμο Ε.Μ.Σ., γι’ αυτό, γράφτηκαν ελάχιστα και μάλιστα στα «ψιλά».
Άρθρο 32 παρ. 2 της Συνθήκης: «Ο Ε.Μ.Σ. διαθέτει πλήρη νομική προσωπικότητα και έχει πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα:
α) να αποκτά και να διαθέτει κινητή και ακίνητη περιουσία
β) να συμβάλλεται
γ) να είναι διάδικος και
δ) να συνάπτει συμφωνία και/ή πρωτόκολλα για την έδρα, όποτε είναι αναγκαίο, για την εξασφάλιση της αναγνώρισης και της επιβολής του νομικού καθεστώτος και των προνομίων και ασυλιών του».
Η παρ. 3 του ίδιου άρθρου αναφέρει: «Ο Ε.Μ.Σ., η ακίνητη περιουσία, οι πόροι του και τα περιουσιακά του στοιχεία, ανεξαρτήτως τοποθεσίας και κατόχου, χαίρουν ασυλίας από οιασδήποτε μορφής δικαστικής διαδικασίας, εκτός εάν ο Ε.Μ.Σ. παραιτηθεί ρητώς από την ασυλία του για τους σκοπούς οιασδήποτε διαδικασίας ή βάσει των όρων οιασδήποτε συμβάσεως, συμπεριλαμβανομένης της τεκμηρίωσης των χρηματοδοτικών του μέσων».
Η παρ. 4 του ίδιου άρθρου αναφέρει: «Η περιουσία, οι χρηματοδοτικοί πόροι και τα στοιχεία του ενεργητικού του Ε.Μ.Σ., ανεξαρτήτως τοποθεσίας και κατόχου, χαίρουν ασυλίας έναντι έρευνας, επίταξης, δήμευσης, απαλλοτρίωσης ή οποιασδήποτε άλλης μορφής κατάσχεσης, αφαίρεσης ή δέσμευσης βάσει εκτελεστικών, δικαστικών, διοικητικών ή νομοθετικών μέτρων».
Οι παρ. 5 & 6 του ίδιου άρθρου αναφέρουν: «Τα αρχεία του Ε.Μ.Σ. και όλα τα έγγραφα που ανήκουν στον Ε.Μ.Σ. ή βρίσκονται στην κατοχή του είναι απαραβίαστα. Οι χώροι των εγκαταστάσεων του Ε.Μ.Σ. είναι απαραβίαστοι».
Ενώ οι παρ. 8 & 9 του ιδίου άρθρου αναφέρουν: «Στο βαθμό που είναι αναγκαίο για την άσκηση των δραστηριοτήτων που προβλέπονται στην παρούσα συνθήκη, όλη η περιουσία, οι χρηματοδοτικοί πόροι και τα στοιχεία του ενεργητικού του Ε.Μ.Σ. δεν υπόκεινται σε κανέναν περιορισμό, ρύθμιση, έλεγχο και μορατόρια οποιασδήποτε φύσεως. Ο Ε.Μ.Σ. απαλλάσσεται από οιαδήποτε υποχρέωση έγκρισης ή αδειοδότησης από πιστωτικό ίδρυμα, πάροχο επενδυτικών υπηρεσιών ή άλλου είδους επίσημη αδειοδοτημένη, ή ρυθμιζόμενη οντότητα, δυνάμει των νομοθεσιών εκάστου μέλους του Ε.Μ.Σ.».
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Από την στιγμή που ενταχθεί ένα κράτος-μέλος στην κηδεμονία του Ε.Μ.Σ. και δεχτεί τους όρους δανειακής διευκόλυνσης, παραιτείται από κάθε δυνατότητα κατοπινής διαπραγμάτευσης ή επαναδιαπραγμάτευσης των όρων και των συνθηκών. Πρόκειται για ένα υπερκράτος, που στην πράξη μπορεί να εκποιήσει άλλα κράτη στο όνομα της δανειοδοτικής διευκόλυνσης. Μπορεί ακόμη και να αποκτήσει περιουσία (κινητή και ακίνητη) άλλου κράτους ως δική του κάτω από το καθεστώς των όρων δανειακής διευκόλυνσης που παρέχει. Αυτή την περιουσία μπορεί να τη διαχειριστεί όπως θέλει χωρίς κανέναν περιορισμό και υπό το καθεστώς πλήρους ασυλίας σε όλα τα κράτη-μέλη.
Το “Βήμα” έγραψε σχετικά: «Όλοι οι υπάλληλοι του Ε.Μ.Σ. (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) απολαμβάνουν νομική ασυλία, κανείς δεν μπορεί να προσφύγει κατά τον Ε.Μ.Σ. ή των υπαλλήλων του. Όμως, ο Ε.Μ.Σ. μπορεί να υποβάλει καταγγελία εναντίον όλων και οποιουδήποτε και έχει απίστευτα δικαιώματα: μπορεί ανά πάσα στιγμή θεωρήσει σκόπιμο, να απαιτήσει από όλα τα κράτη που έχουν υπογράψει τη συμφωνία όσα χρήματα θελήσει. Και όλα αυτά χωρίς αιτιολογία. Τα μέλη πρέπει να συμμορφωθούν μέσα σε επτά μέρες χωρίς να είναι δυνατόν να φέρουν αντίρρηση» (tovima.gr).
Με απλά λόγια. Οι αυτοεκλεγμένοι αφέντες που θα διαχειρίζονται τον Ε.Μ.Σ., θα είναι ελεύθεροι να λεηλατούν τους πολίτες εσαεί, χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο και περιορισμό.
Ο Anthony Wite, πολιτικός και οικονομικός σχολιαστής και επιχειρηματίας, σε άρθρο του θεωρεί τον Ε.Μ.Σ. μια απάτη μιας νέας μορφής ολοκληρωτισμού, έγραφε το εξής: «Η Ε.Ε. πουλήθηκε σαν εμπορική ένωση. Αργότερα μετεξελίχθηκε σε νομισματική ζώνη. Τώρα προσπαθεί να γίνει αυτοκρατορία με όλη τη σημασία της λέξης, με υποτελείς και κατακτημένα εδάφη, που θα της καταβάλλουν σε τακτά διαστήματα απεριόριστους φόρους υποτέλειας” (the New American).
Ποιο αξιοπρεπές κράτος θα δεχόταν έναν τέτοιο μηχανισμό; Ποιο σοβαρό κράτος θα δεχόταν να τεθεί υπό τη δικαιοδοσία και τη δικαιοπρακτική ικανότητα ενός τέτοιου μηχανισμού όπως είναι ο Ε.Μ.Σ.; Μόνο εκείνο το κράτος που θέλει να αυτοκτονήσει τιθέμενο υπό καθεστώς εκποίησης.
Την ώρα που τυπώνονταν η εφημερίδα ανακοινώθηκε από τα Μ.Μ.Ε. ότι οι αξιωματούχοι της Ευρώπης ζήτησαν η χώρα μας να υπαχθεί επίσημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας του Λουξεμβούργου. Δεν γνωρίζουμε τί απάντησε η κυβέρνηση.
Την ίδια ημέρα κυκλοφόρησε εβδομαδιαία εφημερίδα με τίτλο: «Η Ελλάδα μεταφέρει την έδρα της στο Λουξεμβούργο!..»