Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Γέννησε στη φυλακή η καταδικασμένη σε θάνατο χριστιανή του Σουδάν

Το ιστολόγιό μας για την σωτηρία της ζωής της    Ορθόδοξης Χριστιανής γυναικός Μαριάμ  σε προηγούμενη ανάρτηση προέβη  σε  έκκληση  σωτηρίας της.  

Ο κίνδυνος όμως δεν πέρασε, διότι  η καταδίκη   σε  θανατική ποινή,  θα εκτελεσθεί αφού μεγαλώσει το νεογέννητο παιδί της για δυο χρόνια στη φυλακή.
une-soudanaise-enceinte-et-condamnee-a-mort_4-3-734x551
Η Σουδανέζα χριστιανή που έχει καταδιαστεί σε απαγχονισμό για το έγκλημα της “αποστασίας“, γέννησε ένα κοριτσάκι στη φυλακή, διέρρευσε σήμερα δυτικός διπλωμάτης (AFP)
“Σήμερα έφερε στη ζωή ένα κοριτσάκι” , δήλωσε ο διπλωμάτης που παρακολουθεί την υπόθεση της 27χρονης Meriam Yahia Ibrahim Ishag.
“Μητέρα και παιδί φέρονται να είναι καλά, αλλά είναι αξιολύπητες που τυγχάνουν αυτής της αντιμετώπισης, πρόσθεσε ο διπλωμάτης που θέλησε να κρατήσει την  ανωνυμία του.
“Το να γεννάς στη φυλακή δεν είναι και το καλύτερο μέρος του κόσμου και ειδικά υπό τις συγκεκριμένες ψυχολογικές και υλικές συνθήκες”, πρόσθεσε.
“Αυτό δεν είναι καλό ούτε για τη δημόσια εικόνα της χώρας”.

Σύμφωνα με άλλες πηγές δεν επιτράπηκε στον άνδρα της να την επισκεφθεί στη φυλακή.
FILLESOUDAN
Ο σύζυγος της Meriam που είναι επίσης χριστιανός δεν απαντούσε σήμερα στις κλήσεις των δημοσιογράφων, αλλά ούτε και ο δικηγόρος της Mohanad Mustafa.
ο σύζυγός της Daniel με τον γιό τους Martin
ο σύζυγός της Daniel με τον γιό τους Martin
Η υπόθεσή της έγινε παγκοσμίως γνωστή όταν το ισλαμικό δικαστήριο του Χαρτούμ της επέβαλε θανατική ποινή σύμφωνα με τον Ποινικό κώδικα του 1991, στις 15/05/14. Η έγκυος γυναίκα κρατείται έκτοτε με τον 20 μηνών γιό της Martin, στη γυναικεία φυλακή του Omdurman.Ο δικαστής Abbas Mohammed Al-Khalifa, της είχε δώσει προθεσμία 3 ημερών για να “επιστρέψει στο Ισλάμ”,αλλά η γυναίκα ήρεμα είχε απορρίψει την πρόταση,  δηλώνοντας  ότι ανέκαθεν είναι χριστιανή και ως εκ τούτου δεν υπέπεσε στο ποινικό αδίκημα της “αποστασίας”. To δικαστήριο είχε εκδώσει την θανατική ποινή η οποία θα εκτελεσθεί αφού μεγαλώσει το νεογέννητο παιδί της για δυο χρόνια στη φυλακή.
Η αντιπροσωπεία της Διεθνούς Αμνηστείας στο Λονδίνο ανακοίνωσε ότι η Meriam είναι ορθόδοξη χριστιανή όπως η μητέρα της.

Ο Υπουργός Τύπου του Σουδάν είχε υπεραμυνθεί της απόφασης, τονίζοντας ότι “το Σουδάν δεν είναι η μόνη μουσουλμανική χώρα στην οποία απαγορεύεται η αποστασία από το Ισλάμ”.

30 ΜΑΪ́ 20

Αλυσοδεμένη γέννησε η Σουδανή που ασπάστηκε τον χριστιανισμό

Αλυσοδεμένη γέννησε η 27χρονη Σουδανή που έχει καταδικαστεί σε θάνατο επειδή αποστάτησε στον χριστιανισμό, κατήγγειλε ο σύζυγός της.

Κύμα διαμαρτυρίας υψώνεται για την θανατική καταδίκη, με τον σύζυγό της να ζητά να ανατραπεί η ποινή και βρετανούς βουλευτές να καλούν τον ΟΗΕ να αναλάβει δράση για αυτή την «πράξη βαρβαρότητας», όπως την χαρακτήρισαν.

Ο σύζυγός της, Ντάνιελ Γουάνι, εξέφρασε την Παρασκευή την ελπίδα ότι η ποινή θα ανατραπεί.

Ο ίδιος την επισκέφθηκε στη φυλακή, όπου γέννησε την Τρίτη ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Δήλωσε χαρούμενος για τη γέννηση της κόρης του, αλλά κατήγγειλε ότι η σύζυγός του γέννησε με βαριές αλυσίδες στα πόδια.

Η γυναίκα μπορεί να μεγαλώσει το παιδί της για δύο χρόνια, πριν εκτελεστεί η ποινή της.

Ο Γουάνι εξέφρασε ανησυχία για τον 20 μηνών γιο του που μένει από τον Φεβρουάριο στη φυλακή με την μητέρα του. «Η συμπεριφορά του έχει αλλάξει πολύ» είπε ο ίδιος. «Ήταν ένα τόσο χαρούμενο αγόρι. Την τελευταία φορά που πήγα απλά με κοίταζε. Δεν μου χαμογελούσε» είπε ο Γουάνι.

Βρετανοί βουλευτές κάλεσαν, επίσης, τον ΟΗΕ να αναλάβει δράση για αυτή την «πράξη βαρβαρότητας», όπως την χαρακτήρισαν.

Η 27χρονη είχε καταδικαστεί και σε 100 χτυπήματα με μαστίγιο για μοιχεία, επειδή παντρεύτηκε χριστιανό, κάτι που απαγορεύεται στο Σουδάν και καθιστά τον γάμο ανυπόστατο.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, η Ίσαγκ ανατράφηκε ως χριστιανή ορθόδοξη, θρησκεία της μητέρας της, διότι ο μουσουλμάνος πατέρας της ήταν απών όταν μεγάλωνε. Ωστόσο, για το Σουδάν θεωρείται μουσουλμάνα.