Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

Αυτόν τον χαριτωμένο άνθρωπο εξεδίωξε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας! Και ποιόν προτίμησε; Γιατί οι επίσκοποι του πατριαρχείου μπροστά στην αδικία σιωπούν ένοχα και δεν απαιτούν την άμεση αποκατάσταση του Ιεραποστόλου Θεολόγου ;;;


Δεῖτε τὴν ἀνάρτηση: http://paterikiparadosi.blogspot.gr/2014/07/blog-post_2852.html

Ομιλία από τον Πατέρα Θεολόγο Χρυσανθακόπουλο  τον Αγιορείτη στη Σαντορίνη

   Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013 έγινε μια ωραία προβολή και παρουσίαση στη Χριστιανική αίθουσα της Μητροπόλεως Θήρας για το ιεραποστολικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας στην Αφρική και πιο συγκεκριμένα στο Κονγκό, από τον Πατέρα Θεολόγο τον Αγιορείτη.
    Ο Πατήρ Θεολόγος έχει πλούσια ιεραποστολική δράση, τόσο στη πονεμένη μαύρη ήπειρο όσο και στην γειτονική μας χώρα την Αλβανία.

     Επιγραμματικά αναφέρουμε ότι ο Πατήρ Θεολόγος είναι Αρχιτέκτονας του Πολυτεχνείου της Αθήνας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι.

    Η μεγάλη του όμως αγάπη για τους αδελφούς Αφρικανούς, τον έκανε να προβεί στην ίδρυση της Εκκλησίας του Κονγκό εκ του μηδενός, χτίζοντας διάφορες εκκλησίες, Επισκοπείο, ραδιοφωνικό σταθμό, Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο, ορφανοτροφείο, ένα Μοναστήρι το οποίο είναι και μοναδικό στην Κεντρική Αφρική.Ίδρυσε κλινική, ενώ αγόρασε και ένα άλλο οικόπεδο για μια δεύτερη κλινική.

    Όλα αυτά έγιναν με τη στήριξη των ιεραποστολικών συλλόγων «Πρωτόκλητος» Πάτρας και «Αδελφότης Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής» Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και με δωρεές δωρητών από όλο τον κόσμο.

    Εν ολίγοις ήταν ο δημιουργός και η ψυχή της Εκκλησίας του Κονγκό!

   Όμως, ως ένας απλός και ταπεινός  εργάτης του αμπελώνα του Κυρίου, γνωρίζει ότι αυτό δεν είναι έργο δικό του, αλλά έργο του Θεού, και σε Εκείνον εναποθέτει τις ελπίδες του και τα όνειρά του.

Ευχόμαστε ο Θεός να του χαρίζει πλούσια τα ελέη Του στο δύσκολο πραγματικά έργο του.

Πηγή: http://trelogiannis.blogspot.gr/2014/07/blog-post_5382.htm
=============
  Αυτόν τον χαριτωμένο άνθρωπο εξεδίωξε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας! Και ποιόν προτίμησε;
  Γιατί οι επίσκοποι του πατριαρχείου μπροστά στην αδικία σιωπούν ένοχα και δεν απαιτούν την άμεση αποκατάσταση του Ιεραποστόλου  π. Θεολόγου ;;;

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΥ π. ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 

  Δυστυχώς πληροφορούμεθα ότι και ο πολυσχιδής Σεβασμιώτατος Πενταπόλεως π. Ιγνάτιος Μαδενλίδης πρώην Κεντρώας Αφρικής απομακρύνεται από τη Διοίκηση της Θεολογικής Σχολής. Ο συνεχιστής του π.. Χαρίτωνος, Σεβασμ. π. Ιγνάτιος, με το τεράστιο Ιεραποστολικό 'Εργο είναι εκείνος που ξεχώρισε και προσκάλεσε τον π. Θεολόγο στην Αφρική. Ο δε π. Θεολόγος προσκάλεσε  τον π. Νικηφόρο ο οποίος διαδέχθηκε τον Σεβασ. π. Ιγνάτιο.
   Πλεόνασε η αχαριστία και η αδικία στο χώρο της διοικούσης Εκκλησίας ...


Ο  Σεβασμιώτατος  Πενταπόλεως  π. Ιγνάτιος  Μαδενλίδης    πρώην Κεντρώας Αφρικής