Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Ο Τρίτος Ναός και ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος

 Οι Μουσουλμάνοι στο Ισραήλ γνωρίζουν ότι έρχεται ο Τρίος Ναός και μαζί με αυτόν ο Πόλεμος
http://athanasiosmytilinaios.blogspot.gr
Άρθρο του Aviel Schneider στο ‘Israel Today’
Οι Μουσουλμάνοι στο Ισραήλ φαίνεται να παίρνουν πολύ πιο σοβαρά την πιθανή κατασκευή του τρίτου Ναού στην Ιερουσαλήμ, από ό, τι οι Εβραίοι. Το θέμα που έχει γίνει πλεόν «καυτό» αφορά την ανασυγκρότηση της Συναγωγής Hurva στην εβραϊκή συνοικία της Παλιάς Πόλης, την οποία Ισραηλινοί Άραβες και Παλαιστίνιοι είδαν ως ένα ‘σημάδι’ ότι οι Εβραίοι σχεδιάζουν την ανοικοδόμηση του Ναού. (Για την Hurva.
--Σύμφωνα με την παράδοση, ο Ραββίνος του 18ου αιώνα, Vilna Gaon, «προφήτευσε» ότι όταν η Συναγωγή Hurva στην Ιερουσαλήμ, η οποία χτίστηκε στις ημέρες του, θα καταστρεφόταν και θα ξαναχτιζόταν δύο φορές, κατά την χρονική στιγμή που θα ήταν και πάλι έτοιμη για τρίτη φορά, η ανοικοδόμηση του Τρίτου Ναού στην Ιερουσαλήμ θα ξεκινούσε. Στις 15 Μαρτίου 2010, άρχισε επίσημα η ανακατασκευή της Συναγωγής ου Hurva. Για περισσότερα βλέπε ΕΔΩ.
Μουσουλμάνοι πολιτικοί και κληρικοί εκδίδουν τρομερές προειδοποιήσεις: «Σώστε την Ιερουσαλήμ από την εβραϊκή απειλή!" "Σώστε το Τζαμί του Al Aksa από την καταστροφή!" "Η κατασκευή του τρίτου Ναού είναι μια Εβραϊκή συνωμοσία για τον έλεγχο του κόσμου!" Κατά την άποψή τους, ο τρίτος Ναός είναι μια συνταγή για το Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
 
Το Όρος του Ναού είναι το κεντρικό σημείο της ισραηλο-παλαιστινιακής σύγκρουσης. Δεδομένου ότι η περιοχή των βιβλικών ναών (εννοεί, προφανώς, τον 1ο και τον 2ο ναό) είναι ο ιερότερος χώρος του Ιουδαϊσμού ενώ και οι Μουσουλμάνοι ισχυρίζονται ότι αποτελεί τον τρίτο ιερότερο τόπο του Ισλάμ. Αντιπροσωπεύει τη σύγκρουση μεταξύ δύο ‘αποκαλυπτικών βιβλίων’, της Βίβλου και του Κορανίου, καθώς και μεταξύ του Εβραϊκού και του μουσουλμανικού εθνικισμού.
Για να αναλυθεί αυτή η "σύγκρουση πολιτισμών", το ‘Israel Today’ διεξάγει μια σειρά συνεντεύξεων με Ισραηλινούς Εβραίους και Άραβες.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
http://redskywarning.blogspot.gr/
http://greeknation.blogspot.gr/2014/10/blog-post_239.html
http://logia-tou-aera.blogspot.gr/2014/10/blog-post_602.html