Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΕΞΑΡΣΗ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΟΛΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ … ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ  "ΑΓΩΝΑΣ"  Α.Φ. 208 http://www.agonas.org/



(Συνεχίζουμε με το Σκοπιανό, και πώς προέκυψε!)

Η λέξη Μακεδονία, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, έχει ρίζα ελληνική – μακεδονός που σημαίνει μακρός –, ενώ ο Στέφανος ο Βυζάντιος λέει ότι προήλθε από τον μυθικό γενάρχη των Μακεδόνων τον Μακεδόνα, γιο του Διός και της Θυσίας που ήταν κόρη του Δευκαλίωνος.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ

Η διείσδυση των Σλαύων στα Βαλκάνια έγινε τον 6ο αιώνα μ.Χ. από την κοιλάδα του Δούναβη. Οι Σλαύοι των Βαλκανίων, από την εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και την υποδούλωση της Ελλάδας από τους Τούρκους κατακτητές και από το τέλος των Βαλκανικών πολέμων μέχρι την υπογραφή της Συνθήκης του Βουκουρεστίου, ουδέποτε ήγειραν αξιώσεις δημιουργίας σλαυικού Κράτους επί ελληνικού εδάφους διότι αναγνώριζαν ότι κατείχαν ελληνικά εδάφη με πόλεις ιστορικές, όπως το Μοναστήρι, η Στρώμνιτσα, το Γευγελή, η αρχαία Πρίλατος-Περλεπές, η Φιλιππούπολη, το Πετρίτσι, το Μελένικον, το Νευροκόπι, το Κρούσοβο κ.ά. Θα ήταν άλλωστε πολύ αστείο για την εποχή μας, εάν τα εκατομμύρια ξένων μεταναστών της Αμερικής, ζητούσαν από τους Διεθνείς Οργανισμούς την ίδρυση Κράτους ή Κρατών επί Αμερικανικού εδάφους.

Οι ανθελληνικές απόψεις των Δυτικών Δημοκρατιών στο θέμα «Σκόπια» (Μακεδονία), είναι επακόλουθο της αλλοπρόσαλλης εθνικής πολιτικής όλων των μεταπολεμικών κυβερνήσεων οι οποίες ουδέποτε ενημέρωσαν σωστά τους λαούς τους αλλά και της δουλοπρέπειάς μας που μας καθιστούσε το κλωτσοσκούφι των «Μεγάλων Δυνάμεων» που μας χαϊδολογούσαν όταν μας είχαν ανάγκη, και μας προδίδαν αναίσχυντα και ανερυθρίαστα όταν τους ήμασταν εμπόδια στα συμφέροντά τους.

Η αναγνώριση του ψευδοκράτους των Σκοπίων με το όνομα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” θα μείνει στην ιστορία της ανθρωπότητας ως ένα μεγάλο αίσχος, ένα όνειδος για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και θα είναι η μεγαλύτερη πνευματική καταισχύνη!

Η ελληνική φυλή και ο πολιτισμός της Μακεδονίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ξεκινούν από τα βάθη της Ιστορίας της Ελλάδας και συνεχίζουν με την υπερχιλιόχρονη ελληνοβυζαντινή αυτοκρατορία δημιουργώντας το δεύτερο ελληνικό πολιτισμό.

Κινδύνευσε από τις Σταυροφορίες της Δύσης και την τετρακοσιόχρονη δουλεία των Τούρκων, αλλά στάθηκε όρθια με τη συμπαράσταση του Κλήρου που μέσα στα Κρυφά Σχολειά «θέριεψε την αποσταμένη ελπίδα με λόγια μαγικά». Από τους ταπεινούς αυτούς καλόγερους διδάχτηκαν «τι είχαν, τι έχασαν και τι τους πρέπει» διατηρώντας έτσι ζωντανή την εικόνα της πίστης, της πατρίδας και του Έθνους, ώσπου το 1821, γλυκοχάραξε η πολυπόθητη ΛΕΥΤΕΡΙΑ και μετά από σκαμπανεβάσματα γινήκαμε Κράτος ελεύθερο.

Λένε πως η «πολιτική» δεν έχει μπέσα και ότι από τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί να γίνει από φίλος εχθρός. Αυτό συνέβη και με τους «Μεγάλους Προστάτες μας». Έκτοτε, τους βρίσκουμε να ραδιουργούν και να σκάβουν το λάκκο μας ενισχύοντας κάθε γειτονικό λαό που τα «όνειρά» του αντιστρατεύονταν τα δικά μας, εφόσον γινόμασταν εμπόδιο στα μακρόπνοα σχέδιά τους.

ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΑ ΜΠΑΝΟΒΙΝΑ

Το σύγχρονο πρόβλημα των διεκδικήσεων επί της Ελληνικότατης Μακεδονικής γης, ξεκίνησε από τη λήξη των Βαλκανικών πολέμων το 1913 με την δημιουργία ανεξάρτητων κρατών από τα απομεινάρια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τα πράγματα περιπλέκουν πολύ επικίνδυνα με τα αυτονομιστικά κομιτάτα και ιδιαίτερα με του Σαντάσκι που ενεργούσε με ανταρτοπόλεμο, σκοτώνοντας εξ ίσου Έλληνες και Σλάβους και δημιουργώντας το 1919 την αυτόνομη Βαρντάρσκα Μπανοβίνα της Βουλγαρίας.

Η Αυστροουγγαρία προσαρτά πραξικοπηματικά τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ενώ είχαν και την Κροατία. Οι Σέρβοι όμως δεν ήταν διατεθειμένοι να χάσουν τα βόρεια εδάφη της Βαρντάρσκα. Από την πλευρά των ελληνικών Κυβερνήσεων θα παραμείνουν απαθείς διότι απλούστατα, αυτό το μέρος ήταν Ελληνικό, ζούσαν χιλιάδες Έλληνες κι αυτό γεννούσε ελπίδες για την μελλοντική προσάρτηση στην Ελλάδα. Όμως άλλοι αποφάσιζαν για μας.

Το 1935 ο Βασιλιάς Μπόρις κηρύσσει δικτατορία για να μπορέσει να χαλιναγωγήσει τον Βουλγαρικό εμφύλιο που είχε ξεσπάσει. Η αναταραχή παίρνει οριστικά τέλος με την εγκαθίδρυση των Κομμουνιστών στη Βουλγαρία.

Το θέμα “Μακεδονία” βγήκε σαν μεγάλο φίδι, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με πολύ ύπουλο τρόπο θέλοντας να διαμορφώσει μια νέα ταυτότητα για τους κατοίκους αυτής της περιοχής ώστε να μην έχουν καμιά σχέση με Ελλάδα και Μακεδονία. Εμπνευστής αυτού του πανούργου σχεδίου ήταν ο Γιόζιπ Μπροτ, ο γνωστός Τίτο. Σκοπός του ήταν η αποκοπή της βόρειας Ελλάδας (Μακεδονία) από την Ελληνική Επικράτεια της Βόρειας Ελλάδας και η σταδιακή δημιουργία ενός νέου κράτους, σλαβικής εθνικής ταυτότητας. Γι’ αυτό, μέσα στο μόρφωμα αυτό των ορίων της Νοτιοσλαβίας (δηλ. Γιουγκοσλαβίας), είχε συμπεριλάβει και μέρος της Βουλγαρίας, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Έτσι τον Αύγουστο του 1944 ο Τίτο και ο Στάλιν μετονομάζουν την Γιουγκοσλαβική περιφέρεια από Βαρντάρσκα Μπανοβίνα (έτσι είναι στην απογραφή του 1921 και σε χάρτες που κυκλοφορούσαν μέχρι το 1939) σε Μακεδονία, τυπώνοντας χάρτες με την «Ιστορική Μακεδονία» που περιλάμβανε όλα τα εδάφη της περιοχής (Μακεδονία του Βαρδάρη, του Αιγαίου, του Πιρίν) με το όνειρο μια μέρα να τα ενοποιήσει σε μια ενιαία «Μεγάλη Μακεδονία» και φθάνοντας τα σύνορα μέχρι τον Όλυμπο. Η προπαγάνδα οργίαζε, δημιουργώντας στους κατοίκους του ψευδοκράτους των Σκοπίων την εντύπωση ότι είναι Μακεδόνες και μάλιστα απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στην διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ Τίτο – Στάλιν το 1948 ο γραμματέας του ΚΚΕ Ν. Ζαχαριάδης κατηγόρησε δημοσίως τον Τίτο ότι κατά τις συγκρούσεις των αγγλο-υποκίνητων Δεκεμβριανών ο Τσώρτσιλ υποσχέθηκε στον Τίτο να καταλάβει την Ελληνική Μακεδονία.

Για δεκαετίες συνεχίζονταν η προπαγάνδα, ακόμα και μετά την Μεταπολίτευση, χωρίς κανείς δημοκράτης κυβερνήτης να διαμαρτυρηθεί στην ενιαία ακόμα τότε Γιουγκοσλαβία, όταν, και οι διάδοχοι του Τίτο διαλαλούσαν ότι η Ελλάδα κατέχει “δικό τους” κομμάτι γης!

Ήρθε η στιγμή που η Γιουγκοσλαβία διαλύθηκε στα εξ ων συνετέθη, σύμφωνα με τον προγραμματισμό των διεθνών εμπόρων των λαών. Διότι κατακερματίζοντας τις περιοχές σε μικρά κρατίδια, μπορούν εύκολα να τα ελέγχουν, να μοιράζουν τα εδάφη, να αλλάζουν σύνορα. Δημιουργώντας μάλιστα ψεύτικες εθνότητες (όπως το “Μακεδονικό”) και βάζοντας Κυβερνήτες υποχείριά τους, όπως τον Κίρο Γκλιγκόροφ (το πραγματικό όνομα ήταν Μωυσέι Μωυσεγκίεφ) και τώρα τον Νίκολα Γκρουέφσκι γίνονται ευάρεστοι στις Μεγάλες σκοτεινές Δυνάμεις της Παγκόσμιας δικτατορίας.

Τα τελευταία χρόνια, βάσει των ύποπτων αυτών συνεργασιών, άνοιξε στα Σκόπια ένα σύγχρονο μουσείο «Το ολοκαύτωμα των Εβραίων» και παράλληλα δημιουργήθηκε η μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική βάση στον κόσμο, η Camp Bondsteel, που βρίσκεται μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και της Π.Γ.Δ.Μ. (Σκόπια) σε μια έκταση 10.000 στρεμμάτων, που είχε χαραχτεί πριν το 1992.

Οι Αμερικανοί στην ενέργεια του Τίτο το 1944 αντιτάχτηκαν και αντέδρασαν άμεσα με τον Υπουργό Εξωτερικών Edward P. Stetinious της Κυβερνήσεως Ρούσβελτ και με την 868014/26.12.4 εγκύκλιο δήλωσαν: «Η αμερικανική Κυβέρνηση θεωρεί ότι οποιαδήποτε αναφορά σε “Μακεδονικό έθνος”, “Μακεδονική Πατρώα Γη” ή “Μακεδονική Εθνική Συνείδηση”, είναι αδικαιολόγητη και δημαγωγική… διαβλέπει πιθανό μανδύα για επιθετική ενέργεια εναντίον της Ελλάδας και ως εκ τούτου είναι αναγκασμένη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα εναντίον εκείνων που θα βοηθήσουν τη Γιουγκοσλαβία και τη Βουλγαρία στη δημιουργία “Μακεδονικού Ζητήματος” σε βάρος της Ελλάδας», καθώς και με άλλη εγκύκλιο (868614) προς τους Πρεσβευτές και τους Προξένους τονίζοντας: «Η ονομασία της Δημοκρατίας αυτής της Μακεδονίας, που δημιούργησε ο Τίτο τον Αύγουστο του 1944, αποτελεί ασύστολη προπαγάνδα και δε στηρίζεται σε εθνική και πολιτική πραγματικότητα».

Παράλληλα ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ζέλεφ δήλωσε στις 20/6/1993 στην Σουηδική εφημερίδα Svenska Dugoladed: «Το Μακεδονικό Έθνος που δημιούργησε μετά τον Πόλεμο η Κομιντέρν είναι έγκλημα του ΤΙΤΟΪΣΜΟΥ και του ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΥ».

Στη Σύνοδο Κορυφής στη Λισαβόνα τον Ιούνιο του 1992 αποφασίστηκε ομόφωνα να αναγνωριστούν τα Σκόπια με τον όρο, ότι δεν θα συμπεριλαμβάνονταν η λέξη «Μακεδονία». Χαρακτηριστικά είπαν: «Η Δημοκρατία αυτή ούτε εθνολογικά, ούτε ιστορικά έχει το δικαίωμα να ονομάζεται Μακεδονία» (κ. Κορ).

Δυστυχώς ο Πρόεδρος τον ΗΠΑ Τζώρτζ Μπους (υιός) άλλαξε πολιτική, εγκαταλείποντας την πάγια θέση που είχαν οι Αμερικανοί για δεκάδες χρόνια (Δόγμα Τρούμαν – Στεττίνιους), και μόλις επανεξελέγη την δεύτερη προεδρική θητεία το 2004, το πρώτο που έκανε ήταν να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία.

Έτσι δημιουργήθηκε η μεγαλύτερη πολιτική και ιστορική απάτη στην παγκόσμια ιστορία, και στα πλαίσια της παραχάραξης της ιστορίας, γέμισαν τα Σκόπια με αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Φιλίππου και άλλων αρχαίων∙ από το 2013 δε, ετοιμάζουν στην Κωνσταντινούπολη μαρμάρινη σαρκοφάγο – πιστό αντίγραφο του Μεγ. Αλεξάνδρου – που θα το τοποθετήσουν στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο των Σκοπίων. Επίσης όπου υπάρχει ελληνική επιγραφή σε μνημείο, θέατρο… σβήνεται και αντικαθίσταται με το σκοπιανό μόρφωμα.

Τελευταία οι Αμερικανοί, Ευρωπαίοι, και η «φίλη» μας Άνγκελα Μέρκελ, μας πιέζουν να δεχθούμε συμβιβασμό στο όνομα για να βάλουν στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία.



Ίσως βρεθούμε σε μια ακόμη συμφορά εάν συνεχίσουμε την ίδια κοντόφθαλμη πολιτική.