Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014

Gekaufte Journalisten «Εξαγορασμένοι δημοσιογράφοι»ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ  ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ "ΑΓΩΝΑΣ" α.φ. 209  Οκτώβριος 2014      http://www.agonas.org/


O γερμανός δημοσιογράφος Udo Ulfkotte, πρώην εκδοτής μιας από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Γερμανίας την Frankfurter Allgemeine Zeitung έδωσε συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι Russia Today, με την ευκαιρία της έκδοση του τελευταίου του βιβλίου Gekaufte Journalisten (εξαγορασμένοι δημοσιογράφοι), Σ’ αυτό το βιβλίο περιγράφει διεξοδικά τη χειραγώγηση των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, και κυρίως πως  η Frankfurter Allgemeine Zeitung λειτουργεί, «ως μια πόρνη των συμφερόντων της Washington ποδηγετώντας τους αναγνώστες της προς εύνοια των ΗΠΑ», και πως τα ΜΜΕ είναι εταιρίες που ανήκουν στην άρχουσα οικονομική τάξη η οποία και τα ελέγχει.

Παραδέχτηκε δημόσια ο ίδιος πως δούλευε για την CIA, ο φόβος του για ένα επερχόμενο πόλεμο στη Ευρώπη, τον οδήγησαν στην απόφαση να κάνει αυτές τις αποκαλύψεις: “Υπήρξα δημοσιογράφος για περίπου 25 χρόνια και εκπαιδεύθηκα στο πως να λέω ψέματα, να προδίδω και να μην λέω την αλήθεια στο κοινό” δήλωσε ο Ulfkotte στο δορυφορικό κανάλι Russia Today.

“Έτυχα της υποστήριξης της Κεντρικής Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, της CIA. Γιατί; Διότι είμαι φιλοαμερικάνος.”

“Τώρα τα Γερμανικά και Αμερικάνικα ΜΜΕ προσπαθούν να φέρουν τον πόλεμο στους λαούς της Ευρώπης, να φέρουν τον πόλεμο στη Ρωσία. Είναι ταξίδι χωρίς επιστροφή και τότε θα έρθω αντιμέτωπος με τον εαυτό μου και θα πω ότι δεν ήταν σωστό αυτό που έκανα στο παρελθόν, να χειραγωγώ τους ανθρώπους και να κάνω αντιρωσική προπαγάνδα.”

Δεν ήταν σωστό ούτε αυτό που κάνουν οι συνάδελφοί μου και που έκαναν και στο παρελθόν. Δωροδοκούνται για να προδίδουν τον κόσμο όχι μόνο στη Γερμανία αλλά σε όλη την Ευρώπη…Φοβάμαι πολύ ότι θα έχουμε ένα νέο πόλεμο στην Ευρώπη, και αυτή η κατάσταση είναι πολύ δυσάρεστη… Ο πόλεμος ποτέ δεν έρχεται από μόνος του , υπάρχουν πάντα κάποιοι άνθρωποι που πιέζουν για πόλεμο και αυτοί δεν είναι μόνο οι πολιτικοί, είναι και οι δημοσιογράφοι… Προδώσαμε τους αναγνώστες μας, μόνο για να εξωθήσουμε σε πόλεμο…Δεν θέλω άλλο πια να κάνω αυτό το πράγμα..Βαρέθηκα με αυτήν την προπαγάνδα. Ζούμε σε μια δημοκρατία της Μπανανίας και όχι σε μια δημοκρατική χώρα με ελευθερία του Τύπου.”

 Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η πλειοψηφία των δημοσιογράφων που δουλεύουν στα εταιρικά ΜΜΕ σε ΗΠΑ και Ευρώπη,  εργάζονται και για κάποια μυστική υπηρεσία και η δημοσιογραφία είναι μια κάλυψη...