Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ Ο ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΛΑΠΠΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ


ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ : ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ  ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ  "ΑΓΩΝΑΣ" ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ  ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ αρ. φύλλου 211 /12ος/ 2014

                        http://www.agonas.org/

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ




Ο τίτλος αυτός ανήκει σε πολιό ιεράρχη της ελλαδικής εκκλησίας, ο οποίος, θέλοντας να πληροφορηθεί αν τα αναρτηθέντα στο διαδίκτυο δημοσιεύματα («Καμπάνες σε Αγωνιζόμενους Χριστιανούς», «Λυπηρό ότι παραμένουν αμετανόητοι») έχουν αποστολέα τον επίσκοπο Λάρισας κ. Ιγνάτιο, μας γράφει:

«… Λαρισαίοι Χριστιανοί, διαβάζοντας στα διάφορα χριστιανικά και μη σάιτ την ανακοίνωση του αδελφού και συνεπισκόπου μου Ιγνατίου ότι με δύο ακόμα αποφάσεις (μία του Αρείου Πάγου και η δεύτερη του Εφετείου Λάρισας) καταδικαστήκατε όχι για ηθικά, δογματικά, οικονομικά, πνευματικά παραπτώματα αλλά γιατί δεν τον αποδέχεστε και δεν τον αναγνωρίζετε ως πνευματικό σας πατέρα, επειδή παραβίασε το σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους και αγνόησε τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας, έπαθα ψυχική ταραχή. Επικοινώνησα με αρκετούς αδελφούς με το ερώτημα αν υπάρχει παρόμοια εκκλησιαστική περίπτωση παγκοσμίως και η απάντησή τους υπήρξε αρνητική. Δεν βρέθηκε ούτε ένας εκκλησιαστικός-πνευματικός ηγέτης που να καταδίκασε 34 άτομα «για την κατ’ εξακολούθηση υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του μητροπολίτου…» σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Αλλά ποια ήταν τα υβριστικά και συκοφαντικά συνθήματα βάσει των οποίων σας έκριναν και σας καταδίκασαν τα ελληνικά δικαστήρια;

Τα “ΑΝΑΞΙΟΣ”; Μα αυτά είναι καταχωρημένα στο τυπικό της ορθόδοξης εκκλησίας μας από αιώνες πριν παράλληλα προς τα “ΑΞΙΟΣ”, δεδομένου ότι από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια η εκκλησία διοικούνταν δημοκρατικά και την εκλογή ποιμένων αποφάσιζε κλήρος και λαός με την ψήφο του ή με τα ΑΞΙΟΣ και ΑΝΑΞΙΟΣ. 

Με ποιο δικαιολογητικό λοιπόν εκκλησιαστικοί και δικαστήρια τα μεν ΑΞΙΟΣ κάνουν αποδεκτά τα δε ΑΝΑΞΙΟΣ κρίνουν παράνομα;

Υβριστικά είναι μήπως τα: «Έξω οι κλέφτες από την εκκλησία» ή «Λάππα, τα χέρια σου στάζουν αίμα» συνθήματα που αποτελούν γεγονότα τοις πάσι γνωστά καθόσον είδαν το φως της δημοσιότητας παρ’ όλες τις… φιλότιμες προσπάθειες αρμοδίων να τα κουκουλώσουν;

Υβριστικά και συκοφαντικά μήπως είναι τα πανό, που κατά διαστήματα αναρτάτε, υπενθυμίζοντας με το περιεχόμενό τους άλλους μεν να πάψουν να σκανδαλίζουν με την εμφάνιση και τις ενέργειές τους «οι 200 αρχ/κές στολές αξίας πολλών εκατομμυρίων» άλλους δε (υπουργούς κ.ά.) ότι δεν επιτελούν το έργο τους συνειδητά δεδομένου ότι η μητρόπολη Λάρισας επί χρόνια δεν δημοσιεύει απολογισμούς ζημιώνοντας το Δημόσιο εκατομμύρια αλλά και δεν εφαρμόζουν το «πόθεν έσχες» όταν βλέπουν οι προσωπικές δαπάνες να υπερβαίνουν κατά εκατομμύρια τα έσοδα (Ιγνάτιος).

Αναφέρεσθε στα συνθήματά σας και σε πολλές άλλες περιπτώσεις (Κρίκκειο Ίδρυμα, ενοίκια ακινήτων, χωραφιών, πωλήσεις ακινήτων, δωρεές, εράνους, Προσκυνήματα, κρατικές επιχορηγήσεις, Κοινοτικά κονδύλια, κατασκηνώσεις) για τις οποίες ο ΛΑΟΣ θέλει να μάθει, όχι από περιέργεια, αλλά επειδή δεν ανέχεται, την ώρα που άλλοι πένονται, ο επίσκοπός τους, να ζει σαν μαχαραγιάς, γενόμενος αφορμή να χλευάζεται ο Χριστός και η εκκλησία μας, λες και ο Κύριός μας να συμβούλευσε όσα οι επίορκοι επί γης εκπρόσωποί του μηχανεύονται και βιώνουν.

Εάν αυτά και πολλά άλλα τέτοια συνθήματά σας είναι υβριστικά και συκοφαντικά και προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψη του συνεπισκόπου μας Ιγνατίου δεν έχει παρά να ζητήσει, όχι μόνον την καταδίκη σας, αλλά και το ρίξιμό σας στην πυρά, μιμούμενος τους παπικούς του 15ου αιώνα (Ιερά  Εξέταση) για να ησυχάσει μια για πάντα!

Ως προς την «τελεσίδικη» απόφαση του Εφετείου για τον εκδότη της εφημερίδας «Αγώνας» και τα όσα “ψευδή και συκοφαντικά” ισχυρίσθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή – ότι έλαβε ο αδελφός Ιγνάτιος παρανόμως χρήματα και δώρα από το Προσκύνημα της αγίας Παρασκευής Τεμπών – και ότι επιδικάσθηκε να του καταβάλει (του Ιγνατίου) χρηματική ικανοποίηση ποσού 30.000 ευρώ «προς αποκατάσταση της ηθικής βλάβης του», αυτό κι αν είναι από τα ανήκουστα! Κι αναρωτιέμαι.

1) Με το ποσό αυτό αποκαταστάθηκε η ηθική βλάβη του Ιγνατίου;

2) Το θέμα αυτό, των κλοπών και των δεσποτικών… δώρων από το προσκύνημα της αγ. Παρασκευής Τεμπών, παρουσιάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΕΝΑ στην εκπομπή «ΖΟΥΓΚΛΑ» του Τριανταφυλλόπουλου σε συνεχείς εκπομπές με πρωταγωνιστή τον π. Λάμπρο και πολλούς άλλους οι οποίοι κατήγγειλαν αυτά και πολλά περισσότερα, τα οποία είδαν και άκουσαν εκατομμύρια άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο και παρακολούθησαν τις βιντεοσκοπημένες συνομιλίες διαπιστώνοντας με τα αυτιά και τα μάτια τους τα «πάρε δώσε», δεν προβλημάτισαν;

Και ερωτώ: Γιατί ο αδελφός Ιγνάτιος δεν απαίτησε από τον ΑΝΤΕΝΑ χρηματική αποζημίωση για την τρωθείσα υπόληψή του που θα ανέρχονταν σε κάποια εκατομμύρια;

Ο σκοπός του πασιφανής. Φοβούμε ότι πάσχει από αναγνώριση – εωσφορικό το πάθος – και θέλει να σας ιδεί ταπεινούμενους εκλιπαρώντας τη συγγνώμη του.

Αλήθεια για ποιο λόγο; Μήπως για το αιματοκύλισμα που προκάλεσε στους πιστούς της Λάρισας με τη σύμπραξη 3.000 αστυνομικών, ΜΑΤ, ΕΚΑΜ απ’ όλη την Ελλάδα; Μήπως για τη «δολοφονία» του Κανονικού και νόμιμου μητροπολίτη σας κυρού Θεολόγου ή μήπως για τις αναρίθμητες δικαστικές διώξεις σε δεκάδες πιστούς φτωχούς, μεροκαματιάρηδες, πολύτεκνους;

Επειδή αρκετοί συνεπίσκοποι δεν γνωρίζουν το θέμα, καλό θα ήταν να το επαναφέρετε δημοσιεύοντας συνοπτικά πώς ξεκίνησε η δικαστική διαμάχη του αδελφού Ιγνατίου εναντίον σας και πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

Τελειώνοντας, να προσευχηθούμε ο Κύριος να τον ελεήσει, μην έχει το τέλος του μακαριστού πρώην Φθιώτιδος Μεθοδίου (…) που ετελεύτησε σε νοσοκομείο των Αθηνών με τις καμπάνες των ναών της μητροπολιτικής του Περιφέρειας να χτυπούν χαρμόσυνα για την απαλλαγή τους, αρνούμενοι ακόμη και να τον ενταφιάσουν στο κοιμητήριο της Λαμίας...».

Σεβασμιώτατε άγιε γέροντα, αυτό που μας προτείνετε, να δημοσιεύσουμε, δηλαδή το ιστορικό του δικαστικού διωγμού των δεκάδων χριστιανών από τον δεσπότη Ιγνάτιο γιατί δεν τον αποδέχονται ως κανονικό και νόμιμο επίσκοπό τους και ότι είναι μοιχεπιβάτης του μητροπολιτικού θρόνου της μητρόπολης Λάρισας, είναι και επιθυμία εκατοντάδων φίλων και αναγνωστών από Ελλάδα και εξωτερικό. Γι’ αυτό η εφημερίδα μας σήμερα δημοσιεύει σε πρώτη δόση τι συμβαίνει με τον επίσκοπο Ιγνάτιο και με τους πιστούς της Λάρισας.