Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΛΑΡΙΣΑ ! Ο ΜΟΙΧΕΠΙΒΑΤΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΜΕ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΤΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΛΑΠΠΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΙΩΚΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΙΕΡΕΑ π. ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΑΝΩΛΗ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

Οι συνειδητοί  Χριστιανοί της Θεσσαλονίκης θα αποτρέψουν κάθε δίωξη κατά του αγωνιστού Ιερέως π. Νικολάου Μανώλη και θα αποκαλύψουν την μάσκα του Ανθίμου

  ΟΛΟΙ την Παρασκευή  6-2-15 και ώρα 13:00 στο Επισκοπικό Μέγαρο (στη Βογατσικού 7)
να διατρανώσουμε: κάτω τα χέρια απο τον π. Νικόλαο


=

=====================================================================Πηγή: "Κατάνυξις"

 

ΣΟΚ! 

ξεκινάει η πρώτη επίσημη δίωξη αντιοικουμενιστή κληρικού στην πρόσφατη εκκλησιαστική μας ιστορία ;



Ενώ παραμένει επιδεικτικά αναπάντητη η επιστολή που απέστειλαν 1052 πιστοί στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.   

Η πληροφορία μας μεταφέρθηκε από πολύ αξιόπιστη πηγή εντός του Μητροπολιτικού μεγάρου, πως ξεκίνησε η δίωξη κατά του πατρός Νικολάου Μανώλη, εφημερίου του Ι.Βυζ.Ν. Προφήτη Ηλία Θεσσαλονίκης, με τελικό σκοπό την καθαίρεσή του. Στη μαχητική ομιλία του πατρός Νικολάου την Τετάρτη 4/2/2015 στις 7μμ θα είμαστε όλοι παρόντες και θα απαιτήσουμε να επιβεβαιώσει τις θλιβερές εξελίξεις.



Ο πατήρ Νικόλαος κλήθηκε εσπευσμένα να απολογηθεί ενώπιον του Παναγιωτάτου. Αυτός χωρίς να κρατήσει τα προσχήματα, έσπευσε να συμπεριλάβει στο κατηγορητήριο τη φωτογραφική απόφαση της Δ.Ι.Σ. για την ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο.
Βρισκόμαστε ένα βήμα προ του Επισκοπικού Δικαστηρίου, την Παρασκευή  6-2-15 και ώρα 13:00 στο Επισκοπικό Μέγαρο στη Βογατσικού 7, ο πατήρ Νικόλαος απολογείται αντιμετωπίζοντας για πρώτη φορά συγκεκριμένες κατηγορίες που είναι οι εξής:


Α. Φατρίαν,

Β. Εξύβρισιν και συκοφαντίαν,

Γ. Απείθειαν και καταφρόνησιν της προϊσταμένης εκκλησιαστικής αρχής,

Δ. Σκανδαλισμόν των πιστών.


Οι ενορίτες, τα πνευματικά τέκνα, οι ακροατές των ομιλιών στο διαδίκτυο και η Κατάνυξη, αντιδρούμε στην προσπάθεια που γίνεται να δικαστεί και να καταδικαστεί ο πατέρας Νικόλαος Μανώλης εν κρυπτώ, με ταχύτατες διαδικασίες, και με "κατάλληλες" κατηγορίες.
  • Καμία δίωξη δεν είναι νόμιμη, χωρίς διεξαγωγή ανάκρισης από ακέραιο ιερέα της μητρόπολής μας, που να έχει φόβο Θεού.
  • Καμία ανάκριση δεν είναι πλήρης αν δεν κληθούμε να καταθέσουμε ως μάρτυρες όλοι εμείς, ενορίτες του Προφήτη Ηλία, πνευματικά τέκνα και φίλοι του πατρός Νικολάου. 
  • Κάθε ιερέας της Ιεράς μας Μητροπόλης πρέπει να ενημερωθεί για την υπόθεση, γιατί οφείλει να πάρει θέση. Όσοι μένουν πιστοί στην Ορθοδοξία να ξέρουν ότι έρχεται η σειρά τους.

Υποστηρίζουμε και είμαστε σε θέση να αποδείξουμε με ατράνταχτα στοιχεία, πως ο πατήρ Νικόλαος βρίσκεται εν δικαίω, πολεμούμενος για την Ορθόδοξη μαρτυρία του, η δε Μητρόπολη Θεσσαλονίκης διώκει ένα από τα καλύτερα τέκνα της.


Την Παρασκευή 6η Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 13:00 μμ, στο Επισκοπικό Μέγαρο στη Βογατσικού 7, είναι το ραντεβού με την πρώτη δίωξη ορθοδόξου κληρικού επειδή είναι αντιοικουμενιστής, στην πρόσφατη εκκλησιαστική μας ιστορία. 
Όπως είναι φυσικό πέφτουν στο τραπέζι προτάσεις διαμαρτυρίας που τις εξετάζουμε σοβαρά, όπως συμβολική κατάληψη του Επισκοπείου, πορεία διαμαρτυρίας την ώρα της απολογίας, η πρόσκληση τηλεοπτικών σταθμών που θα καλύψουν το γεγονός και άλλες πιο ακραίες ή πιο μετριοπαθείς. Θα ενημερωθείτε όλοι εγκαίρως. 
Δεσμευόμαστε πως μόλις έχουμε στα χέρια μας έγγραφα που να επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες μας, θα προβούμε σε λεπτομερή δημοσίευση για την απόκρυψη της αλήθειας που επιχειρείται.  
Είμαστε βέβαιοι πως αν τελικά όντως ξεκινήσει η επίσιμη δίωξη του πατρός Νικολάου την Παρασκεύη, εντός της αιθούσης του Επισκοπείου θα λάμψει η αλήθεια. Η κατηγορούσα και δικάζουσα τον πατέρα Νικόλαο εκκλησιαστική αρχή, ο Παναγιώτατος Επίσκοπός μας κ.κ. Άνθιμος, θα ομολογήσει την αθωότητα του ιερέα της ενορίας μας. 
Αλλιώς θα αποδειχθεί πως σε αυτή την υπόθεση ο κατήγορος και δικαστής, είναι ο πραγματικός κατηγορούμενος.
 =====================
Ο π. Νικόλαος Μανώλης τυγχάνει άξιος τιμής και επαίνου και ουδόλως ψόγου, απαξιώσεως και διωγμού! Μακάρι να διαθέταμε πολλούς κληρικούς του φρονήματος και της παρρησίας του π.Νικολάου!
 Ας ελπίσουμε ότι έστω και την υστάτη στιγμή θα πρυτανεύσει η σύνεση απ τη μεριά της μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και αναμένουμε η τελευταία, ενεργούσα με συναίσθηση ευθύνης έναντι του λαού του Θεού αλλά και προς το γενικότερο συμφέρον της τοπικής Εκκλησίας κατατείνουσα, να αφουγκρασθεί την αγωνιώδη κραυγή του ποιμνίου της και να πράξει αναλόγως.
Ο ομολογητής κληρικός π.Νικόλαος Μανώλης απολαύει της εμπιστοσύνης και της αγάπης μεγάλης μερίδος του πιστού λαού της Θεσσαλονίκης ,και όχι μόνο, που παρίσταται μάρτυς του ουσιαστικού και καρποφόρου ποιμαντικού έργου που έχει αναπτύξει αλλά και της εν γένει αγωνιστικής του παρουσίας και παρρησίας στο στίβο των αντιαιρετικών αγώνων
. Αλλά και μεις, οι μακρόθεν, ένεκα του τόπου διαμονής και επαγγελματικής δραστηριοποιήσεώς μας,ιστάμενοι , καθιστάμεθα δέκτες της πλούσιας και ποικίλης δραστηριότητας του ειρημένου κληρικού διά μέσου του διαδικτύου και συμμετέχουμε στην αγωνία των πιστών αλλά και στον αγώνα που διεξάγουν διατυπώνοντας ένα αίτημα ηθικό, λογικό, φυσικό και δίκαιο. Ένα αίτημα πνευματικό και ορθόδοξο χριστιανικό.
Άριστα έπραξαν όσοι διαμαρτύρονται και αιτούνται την αλλαγή στάσεως από την πλευρά της μητροπόλεως απέναντι στον πατέρα Νικόλαο. Η εν λόγω ενέργειά τους αποτελεί έκφραση του πόνου τους αλλά και της αγάπης τους προς την Εκκλησία. Παράλληλα με τις προσευχές τους προέβησαν και στη γραπτή, διαδήλωση της διαμαρτυρίας τους αλλά και στην αγωνιώδη και έμπονη έκκληση προς το μητροπολίτη να μεταβάλλει γραμμή πλεύσεως αίροντας την αδικία. ΑΠΟ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ για να θυμηθούμε και τον αείμνηστο στοχαστή, πιστό χριστιανό, Αλέξανδρο Τσιριντάνη.
Η δίωξη του συγκεκριμένου ιερέως χαροποιεί τους δαίμονες που καίγονται όταν ακούγεται απερίτμητος ο λόγος του Θεού αλλά και τέρπονται όταν δημιουργούνται έριδες στην Εκκλησία, λυπεί τους αγγέλους, υπονομεύει το σύνδεσμο ποιμένος και ποιμνίου, αποδυναμώνει την ουσιαστική παρουσία της Εκκλησίας στο στίβο των κραταιών πνευματικών αγώνων που προώρισται να διεξαγάγει κατά του πολυειδώς και πολυτρόπως εν τω κόσμω δρώντος, παντοειδούς κακού.
Ο ρηθείς κληρικός τυγχάνει άξιος τιμής και επαίνου και ουδόλως ψόγου, απαξιώσεως και διωγμού! Μακάρι να διαθέταμε πολλούς κληρικούς του φρονήματος και της παρρησίας του π.Νικολάου!
Λ.Ν,
===============================================

Επιστολή 1052 Ορθοδόξων πιστών προς τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο: “Έχουμε την τελευταία ελπίδα ότι η σύνεσή σας θα δώσει λύση” 

πηγή:  http://www.katanixis.blogspot.gr/

Μας κοινοποιήθηκε η ακόλουθη επιστολή:

Θέμα της ανάρτησης: Επιστολή 1052 πιστών, προς τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, στηρίζουν την αντιοικουμενιστική φωνή του πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Μανώλη και ζητούν να αποκατασταθεί η εις βάρος του αδικία στην ενορία που υπηρετεί επί 25 έτη, την ενορία του Ιερού Βυζαντινού Ναού Προφήτη Ηλία Θεσσαλονίκης.  
Επειδή πάρα πολλοί φίλοι ζητούν να συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή, ζητούν απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά από τον Παναγιώτατο και επιθυμούν να δηλώσουν την συμπαράστασή τους στον πατέρα Νικόλαο, επιβάλλεται να μας στέλνουν [Επώνυμο, Όνομα, Επάγγελμα, Τηλέφωνο ή email] στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ιστολογίου Κατάνυξις: istologionkatanixis@gmail.com.  
Κάθε εβδομάδα θα ανανεώνεται το αρχείο των υπογραφών (φυσικά χωρίς το τηλέφωνο ή το email σας, όπως θα παρατηρήσετε και στη λίστα των υπογραφών που ακολουθεί).

Αρ.Πρωτοκόλλου 56/26-1-2015     
Θεσσαλονίκη, 19-1-2015
Παναγιώτατε,
Είμαστε ενορίτες του Ι.Ν. Προφήτη Ηλία στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης, πνευματικά τέκνα του π. Νικολάου Μανώλη και ακροατές των ομιλιών του.
Δοκιμάσαμε έκπληξη, όταν, στην πρόσφατη ομιλία του της Τετάρτης 14/1/2015, ο ίδιος μας ζήτησε ως πνευματικός να απομακρυνθούμε από αυτόν, διότι εσείς θεωρείτε πως διατρέχουμε πνευματικό κίνδυνο δίπλα του. Μπροστά στον κίνδυνο να ζημιωθεί η πίστη μας και το ορθόδοξο φρόνημά μας, από τη σχέση μας μαζί του, και με δεδομένη την αδυναμία του να κατανοήσει το πρόβλημα που εσείς διακρίνετε, κατέληξε στην ως άνω πρόταση.
Μετά από δική μας επίμονη πίεση αναγκάστηκε να μας εξηγήσει την εκπεφρασμένη άποψή σας, Παναγιώτατε, προς τον ίδιο, ότι δημιουργεί διχαστικό φρόνημα στην ενορία, ότι δεν προσπαθεί να κάνει πιστούς της Εκκλησίας, αλλά αγωνίζεται να αποκτήσει οπαδούς μιας ιδεολογίας απροσδιόριστης έξω από τους κανόνες και την πράξη της Εκκλησίας, και ότι καλλιεργεί φρόνημα που θυμίζει τους φανατικούς οπαδούς του ποδοσφαίρου.

Η πεποίθησή μας όμως είναι πως ο πατέρας Νικόλαος στοχοποιείται από εσάς, Παναγιώτατε, καθαρά και μόνο για τον σαφή αντιοικουμενιστικό του αγώνα, ο οποίος αγώνας προκαλεί τις οικουμενιστικές συνειδήσεις Πατριαρχών και Ιεραρχών. Θεωρούμε ορθόδοξη, μαρτυρική και ομολογιακή τη στάση του.
Κατόπιν τούτων, υιικώς απευθυνόμενοι στην πατρική σας αγάπη, θεωρούμε εντελώς απαραίτητο να μας απαντήσετε στα εξής ερωτήματα:
Γνωρίζουμε ότι ο Παπισμός είναι αίρεση και ο Οικουμενισμός παναίρεση. Σας βρίσκει σύμφωνο αυτή η άποψη, εκπεφρασμένη από Αγίους και Πατέρες της Εκκλησίας μας; Γιατί δεν καταδικάσατε ποτέ δημοσίως τον Οικουμενισμό;
Η ενέργειά σας να οδηγήσετε τον Πατριάρχη των Αρμενίων προς προσκύνηση στο Ιερό Βήμα των Ιερών Ναών Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και του  Πολιούχου μας Αγίου Δημητρίου, είναι σύμφωνη με τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας και τις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων ή Οικουμενιστική καταδικαστέα ενέργεια;
Με βάση ποιές αποφάσεις και ποιούς Ιερούς κανόνες ο π. Νικόλαος δεν αναλαμβάνει πλέον εφημερία, του απαγορεύτηκαν η πολύωρη προσκομιδή, οι αγρυπνίες,  το κήρυγμα , η χρήση του Ενοριακού Κέντρου και η χρήση του Ναού;
Οι απαγορεύσεις αυτές, που περιλαμβάνουν ακόμη και την απαγόρευση να προβαίνει σε οποιαδήποτε προφορική ή γραπτή ανακοίνωση προς τους ενορίτες, καθιστούν αδύνατη τη διεξαγωγή του πνευματικού, κηρυκτικού και κατηχητικού του έργου, για το οποίο ως νόμιμος εφημέριος έχει διοριστεί με δικό σας έγγραφο. Υπενθυμίζουμε, ότι ο Πρωτοσύγγελος Αρχιμ. π. Στέφανος Τόλιος, τον Σεπτέμβριο του 2014, καθησύχασε ενορίτες, με τη διαβεβαίωση, πως θα έχει τις εφημερίες του κανονικά ο π. Νικόλαος, υπόσχεση που δεν πραγματοποιήθηκε ακόμη.
Πιστεύετε πραγματικά ότι διατρέχουμε πνευματικό κίνδυνο ως ενορίτες, πνευματικά τέκνα και ακροατές των Ομιλιών του πατρός Νικολάου Μανώλη; Αν όντως τον θεωρείτε επικίνδυνο για την πνευματική μας πρόοδο, γιατί δεν σπεύσατε να μας ενημερώσετε και να μας προστατεύσετε, παρά μόνον επιλέγετε εξουθενωτικές πρακτικές προς το πρόσωπό του, μυστικά και παρασκηνιακά;

Όσο για τους χαρακτηρισμούς σας περί οπαδών μιας απροσδιόριστης ιδεολογίας που σας θυμίζει φανατικούς φιλάθλους του ποδοσφαίρου, προσβάλλουν την αξιοπρέπειά μας ως προσώπων και ως γονέων και μας στενοχωρούν βαθύτατα.

Παναγιώτατε,
η ψυχή μας είναι κατώδυνη. Βλέπουμε τον Οικουμενισμό να αλωνίζει στρώνοντας το χαλί στον Αντίχριστο και την ιερά Μητρόπολη Σας να μένει ανενεργή μπροστά στο γεγονός αυτό. Απεναντίας, εμείς, με τη Χάρη του Θεού, μαθητεύουμε για πολλά χρόνια δίπλα στον π. Νικόλαο, ο οποίος και Ορθόδοξος (παρά την αμφισβήτησή σας) και πατερικός και έμπειρος λειτουργός και διακριτικός πνευματικός και άριστος οδηγός της Ορθοδοξίας και της Ορθοπραξίας είναι στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.
Έχουμε την τελευταία ελπίδα ότι η σύνεσή σας θα δώσει λύση στήν ακαταστασία που αδικεί τον π. Νικόλαο και ταλανίζει την ενορία μας.
Κατασπαζόμενοι την δεξιάν Σας, τελούμε άπαντες μετά βαθυτάτου σεβασμού.
Εκπροσώπους για την παράδοση ιδιοχείρως της επιστολής αυτής ορίζουμε τους:
  1. Σώρο Ιωάννη
  2. Αντωνίου Δημήτριο  
  3. Παραδείση Ιωάννη
  4. Τσιβγούλη Απόστολο
  5. Τσίτσαρη Γεώργιο
Επισυνάπτουμε (  17  ) σελίδες με τα στοιχεία μας.

 http://www.katanixis.blogspot.gr/