Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Διαβούλευση για την Κάρτα Πολίτη. Μπείτε και γράψτε την άποψή σας. Προτεινόμενη κατάθεση άποψης στην διαβούλευση για την Κάρτα του Πολίτη


 ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ  ! Μέχρι 24.3.2015 νέα Διαβούλευση για την Κάρτα Πολίτη
 σχόλιο ID-ont: Είναι πολύ σημαντικό να μπείτε και να γράψετε την άποψή σας. Σας θυμίζουμε ότι στην προηγούμενη διαβούλευση για το ίδιο θέμα το 2010, το νομοσχέδιο Ραγκούση είχε δεχθεί τα περισσότερα σχόλια από όλα τα άλλα σχέδια νόμου που ήταν στο Opengov και η πλειοψηφία αυτών (90%) ήταν αρνητικά. Ας επαναλάβουμε ότι είχαμε κάνει το 2010. Ας δείξουμε με ευγενικό τρόπο και στέρεα επιχειρήματα, ότι είμαστε αντίθετοι στην Κάρτα Πολίτη.


Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ για το νομοσχέδιο της ΚΑΡΤΑΣ του ΠΟΛΙΤΗ του ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΕIΝΑΙ ΕΔΩ:
http://www.opengov.gr/ypes/?p=2559


Μπορείτε να δείτε τα σχόλια στην διαβούλευση Ραγκούση το 2010 εδώ:
3. http://www.opengov.gr/ypes/?p=862#comments    104 σχόλια
                                                              
Κείμενα από τα οποία μπορεί κάποιος να αντλήσει επιχειρήματα είναι: 
α) το φυλλάδιο : "Κάρτα του Πολίτη, εισιτήριο χωρίς επιστροφή"
γ) Τι απαντάμε στο επιχείρημα:  Εγώ έχω καθαρή και διάφανη ζωή. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Ας με παρακολουθεί όποιος θέλει!

και ότι άλλο έχει γραφεί στο διαδίκτυο και επιχειρηματολογεί υπέρ των δικαιωμάτων του Ανθρωπίνου Προσώπου... 
=============================

Προτεινόμενη κατάθεση άποψης στην διαβούλευση για την Κάρτα του Πολίτη, βασισμένη στην αναλυτικότερη και τεκμηριωμένη πρόταση της ’’Ενωμένης Ρωμηοσύνης’’.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΓΟΥΣ:
1.    Κάθε είδους τσιπ στην ‘’κάρτα του πολίτη’’ –που λειτουργεί , δηλαδή, είτε εξ’ επαφής είτε εξ’ αποστάσεως-  συνιστά έναν κινητό φάκελο ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Μάλιστα το εξ’ αποστάσεως ελεγχόμενο τσιπ μπορεί να λειτουργήσει και ως καταδότης.  Γι’ αυτό και αρνούμαστε να το δεχθούμε ως μέσον καταγραφής και συλλογής προσωπικών πληροφοριών.
2.    Η ασφάλεια λειτουργίας αυτού του είδους της τεχνολογίας έχει αποδειχθεί, επιστημονικώς , ότι είναι ανεπαρκής, γι’ αυτό και δεν την αποδεχόμαστε.
3.    Το ευάλωτον της προτεινόμενης τεχνολογίας θέτει σε κίνδυνο την προσωπική μας ασφάλεια, ως πολιτών, αλλά και την Εθνική μας Ασφάλεια, γι’ αυτό και την απορρίπτουμε.
4.    Στην Γερμανία, το λογισμικό ανάγνωσης των καρτών αποδείχθηκε επισήμως ως ανασφαλές και αποσύρθηκε αμέσως, γι’ αυτό κι εμείς διατηρούμε ακόμα πιο σοβαρές επιφυλάξεις για την Ελληνική εκδοχή του εγχειρήματος.
5.    Κάρτες με πλινθίο (τσιπ), που περιέχουν άκρως ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, περασμένες στα χέρια του οποιοδήποτε κακοπροαίρετου χάκερ, θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε σωρεία κοινωνικών, ηθικών και νομικών προβλημάτων. Γι’ αυτό και τις απορρίπτουμε.
6.    Δεν είμαστε κατά της πληροφορικής και της τεχνολογικής εξέλιξης. Είμαστε εναντίον της παράδοσης, μέσω των ανασφαλών και ευάλωτων καρτών, ολόκληρης της ζωής μας, σε χέρια ενδεχομένως διεφθαρμένων ή διεστραμμένων ανθρώπων. Γι’ αυτό και δεν τις δεχόμαστε.
7.    Δεν έχουν δοθεί όλες οι απαιτούμενες διαβεβαιώσεις για τον αποκλεισμό του δυσώνυμου αριθμού 666 από τις κάρτες, γι’ αυτό, για λόγους δηλαδή θρησκευτικής συνείδησης, τις απορρίπτουμε.
8.    Για τους παραπάνω λόγους, αλλά και για άλλους τόσους, που δεν είναι δυνατόν να εκτεθούν σε μια ηλεκτρονική  διαβούλευση, σας παρακαλώ να μην προχωρήσετε στην ψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου και να αποφασίσετε πάραυτα την απόσυρσή του, όπως ακριβώς έπραξαν και οι Άγγλοι.