Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Παράνομη η μισθοδοσία των αγάμων κληρικών;




 Παράνομη η μισθοδοσία των αγάμων κληρικών;



Βούτυρο στο ψωμί του υπουργού οικονομικών και εφιάλτης στα σχέδια των αρχιμανδριτών που περιφέρονται εκτός μανδρών (μοναστηριών) και έδωσαν υπόσχεση ακτημοσύνης είναι η εισήγηση  στο Στε για την υπόθεση Μουλατσιώτη που αναφέρει (όπως γράφει το Αγιορείτικο Βήμα) :

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΓΓΑΜΟΙ ΙΕΡΕΙΣ, ΟΙ ΔΕ ΑΓΑΜΟΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ!!!

Η όλη υπόθεση έχει ως εξής:

Ο μητροπολίτης Ηλείας υπέβαλε ένσταση να μην αναγραφεί στον κατάλογο προς αρχιερατεία ο π.Νεκτάριος Μουλατσιώτης γιατί…υπηρετούσε την Εκκλησία άμισθος!!!

Δηλαδή αν δεν παίρνεις μισθό δεν γίνεσαι δεσπότης!!! με τίποτα…

Άλλο περίεργο(θάλεγα εξοργιστικό) η σύνοδος δέχθηκε την ένσταση…

Τότε για αυτή την άδικη απόφαση, ιεράρχης τον συμβούλεψε να προσφύγει στο ΣΤΕ όπως και έγινε(το2006)

Εκδικάζεται η υπόθεση το 2013 και ο εισηγητής δικαιώνει τον π.Νεκτάριο διότι «ήταν ο μόνος άγαμος κληρικός που εφάρμοζε την Ελληνική νομοθεσία, η οποία προβλέπει να μισθοδοτούνται ΜΟΝΟ οι έγγαμοι κληρικοί, οι δε άγαμοι να υπηρετούν ΑΜΙΣΘΟΙ και να διορίζονται μόνο προσωρινά»!!!

Η κινητοποίηση του αρχιεπισκόπου ήταν άμεση.

 Καλεσε τον π.Νεκτάριο και του ζήτησε να αποσύρει την προσφυγή ,να μην εκδοθεί απόφαση …γιατί υπήρχε κίνδυνος «να χάσουν τον μισθό τους όλοι οι άγαμοι κληρικοί»!!!  και ο π.Νεκτάριος υπάκουσε.

Εκτοτε οι μισθοί τρέχουν στους αγάμους, οι νεοχειροτονούμενοι έγγαμοι ιερείς είναι άμισθοι και φαντάζομαι δεν θ αργήσει η στιγμή που ο π.Νεκτάριος θα γίνει δεσπότης  για τις υπηρεσίες που προσέφερε.

Απ' την άλλη κανείς μας δεν έχει έννομο συμφέρον να προσφύγει στο Στε ή μη μόνον το Υπουργείο Οικονομικών για να εξοικονομήσει κάποια εκατομμύρια ευρώ. Έτσι θα  γίνει και σχετική κάθαρση που δεν κάνουν οι δεσποτάδες από τους καριερίστες με τα πανωκαλύμαφκα …


Ασκληπιάδης