Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

Πριν αλέκτωρ λαλήσει ανατρέπεται η διάψευση του Σαμπεζύ! (Παλαιότερη σχετική αποκάλυψη του Ναυπάκτου).

  http://paterikiparadosi.blogspot.gr/

ς γνωστὸν ἀποκαλύφθηκε τὶς τελευταῖες μέρες ἡ ἀπεγνωσμένη προσπάθεια  τοῦ μητρ. Περγάμου κ. Ἰωάννη Ζηζιούλα νὰ ἀποκρύψει ἀπὸ τὸ Λαὸ τοῦ Θεοῦ, ὅσα συζήτησαν οἱ Οἰκουμενιστὲς σύνεδροι Ἐπίσκοποι τῆς Ἐπιτροπῆς τοῦ Σαμπεζύ.
Ἡ ἀποκάλυψη συζητήθηκε εὐρέως καὶ τοῦτο δυσαρέστησε τὸν κ. Ζηζιούλα, ὁ ὁποῖος –διὰ μέσου τῶν προσκείμενων πρὸς αὐτὸν οἰκουμενιστῶν– προέβη σὲ διάψευση. Κάποιος αὐτόβουλος ὑποστηριχτὴς τῶν μεθοδεύσεων τοῦ κ. Ζηζιούλα, προχώρησε καὶ σὲ βαρύγδουπες δηλώσεις καὶ στὴν διαπίστωσή του ὅτι ΟΛΕΣ οἱ Ἐκκλησίες ἐφάρμοσαν τὴν λογοκριτικὴ προτροπὴ τοῦ κ. Ζηζιούλα «να μη διαρρέουν προς τα ΜΜΕ τα όσα συζητούνται στην Επιτροπή», ὥστε νὰ μὴ μαθαίνει ὁ Λαὸς τοῦ Θεοῦ! Δὲν πρόλαβε νὰ χαρεῖ τὴν δημοσίευση τῆς διαπίστωσής του καὶ ἡ Ἐκκλησία τῆς Ρωσίας τὴν διέλυσε «ὡσεὶ χνοῦν»!
Παραφράζουμε τὴν διαπίστωση τοῦ ὑποστηριχτῆ τοῦ κ. Ζηζιούλα ὅτι
«Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδοξίας είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να γίνεται βορά των κάθε λογής «εκκλησιαστικών» διαδικτυακών μέσων, όπου η νοσηρότητα αλλά και η σκοπιμότητα, δυστυχώς, υπερπερισσεύουν»,
ὡς ἑξῆς:
Ἡ διαφημιζόμενη ὡς «Ἁγία κα Μεγάλη Σύνοδος», δὲν εἶναι παρὰ μιὰ Σύνοδος ἀποτελούμενη ἀπὸ βετεράνους Οἰκουμενιστές· καὶ εἶναι τόσο σοβαρὴ ὑπόθεση, ὥστε ἀνέλαβε νὰ τὴν προφυλάξει ἀπὸ διαδικτυακὰ μέσα ποὺ τὴν «διασύρουν» κάποιος ὁμοϊδεάτης τους ἱστολόγος!
Ἡ παρακάτω δημοσίευση (ἀπὸ τὸ «Ἁγιορείτικο Βῆμα») καταδεικνύει τὸ γιατὶ προσπάθησαν νὰ συσκοτίσουν τὰ πράγματα ὁ μητροπ. Περγάμου κ. Ἰωάννης Ζηζιούλας, ὁ Μεσσηνίας Χρυσόστομος καὶ ὁ κ. Γιάγκου καὶ οἱ ὑποστηριχτές τους:
 Πριν αλέκτωρ λαλήσει ανατρέπεται η διάψευση της Επιτροπής του Σαμπεζύ!
Το Πατριαρχείο Μόσχας ανακοίνωσε άλλα!
 Πηγή: "Ἁγιορείτικο Βῆμα"
Τώρα ποιος ψεύδεται και ποιος ανακοινώνει ασάφειες και αποπροσανατολίζει;;;;
Το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ στο χθεσινό του άρθρο είχε δηλώσει πως δε θα επανέλθει στο θέμα της Ειδικής Επιτροπής για την Πανορθόδοξη και των εν κρυπτώ συζητήσεων που λαμβάνουν χώρα στο Σαμπεζυ, αναμένοντας συν τω χρόνω να αποδειχτεί η αλήθεια. Πριν αλέκτωρ λαλήσει όμως το Πατριαρχείο Μόσχας έβγαλε ανακοίνωση για τις εργασίες της Επιτροπής όπου πουθενά δεν αναφέρει ότι διαψεύδονται οι πληροφορίες του ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ!!!!!!! 
Αντιθέτως στην ανακοίνωση του Πατριαρχείου Μόσχας γίνεται λόγος για ολοκλήρωση της αναθεώρησης του σχεδίου κειμένου της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αναφορές για "ρσιν τν φυλετικν καί λοιπν διακρίσεων"....
Στη χθεσινή ανακοίνωσή της η Επιτροπή μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από το άρθρο του ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ έσπευδε να διαψεύσει τις δημοσιογραφικές μας πληροφορίες λέγοντας: "Όλα τα μέλη της Επιτροπής πληροφορούν υπευθύνως ότι όσα εδημοσιεύθησαν περί δήθεν αποδοχής θέσεων αντιθέτων προς την διδασκαλίαν της Εκκλησίας είναι απολύτως ανακριβή και ανυπόστατα"
Αφού κύριοι της Επιτροπής "Όλα τα μέλη της Επιτροπής πληροφορούν υπευθύνως" γιατί το Πατριαρχείο Μόσχας στην ανακοίνωσή του δεν αναφέρει τίποτα σχετικό;;;; 
Και για του λόγου το αληθές παραθέτουμε την ανακοίνωση που ανέβηκε στην ιστοσελίδα του Πατριαρχείου της Μόσχας: 
"Η Ειδική Διορθόδοξος Επιτροπής επί της προπαρασκευής των
κειμένων της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας ολοκλήρωσε την τρίτη συνέλευση αυτής στις 2 Απριλίου 2015 στο Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Σαμπεζύ (Γενεύης).Με ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας στη γενομένη από 29 Μαρτίου έως 3 Απριλίου 2015 συνέλευση υπό την προεδρία του Μητροπολίτου Γέροντος Περγάμου Ιωάννου εκπροσωπούσε αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, Πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Επίσης μέλη της αντιπροσωπείας ήταν ο Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ, Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΕΣ και ο διάκονος Ανατόλιος Τσουριακώφ, στέλεχος του Τμήματος ως μεταφραστής. Συνολικά στη συνέλευση συμμετείχαν αντιπροσωπείας των 14 κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών.
Η Επιτροπή ολοκλήρωσε την αναθεώρηση του σχεδίου κειμένου της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου « συμβολή τς ρθοδόξου κκλησίας ες πικράτησιν τς ερήνης, τς δικαιοσύνης, τς λευθερίας, τς δελφοσύνης καί τς γάπης μεταξύ τν λαν, καί ρσιν τν φυλετικν καί λοιπν διακρίσεων». Επίσης της επιμέλεια έτυχε και το εγκριθέν από την Γ’ Πανορθόδοξη Προσυνοδική Διάσκεψη του 1986 κείμενο «Η σπουδαιότης της νηστείας και η τήρησις αυτής σήμερον».
Συμφώνως προς την απόφαση της ν Κωσνταντινουπόλει μεταξύ 6 και 9 Μαρτίου 2014 γενομένης Συνάξεως των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών η Προσυνοδική Πανορθόδοξος Διάσκεψη είναι εκείνη η οποία θα εξετάσει ες το περαιτέρω τα κείμενα της Επιτροπής".


Τὸ τραγικὸ εἶναι ὅτι δὲν ἀγνοεῖ μόνο ὁ λαὸς τὰ κείμενα, ἀλλὰ καὶ οἱ Ἐπίσκοποι. Τοῦτο ἀπεκάλυψε ὁ μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ἱερόθεος σὲ Σύναξη, στὴν ὁποία εἶπε τὰ ἐξῆς περίπου:
Μητροπ. Nαυπάκτου: Τα δογματικά και εκκλησιολογικά ζητήματα είναι πάρα πολύ σοβαρά θέματα. Το πρόβλημα είναι ότι όλα αυτά τα κείμενα, τα οποία έχουν υπογραφεί, βεβαίως λένε ότι υπάρχουν εν αναφορά προς την Ι. Σύνοδο, αλλά δεν έρχονται ποτέ για έγκριση. Ούτε για συζήτηση. Δεν έγινε ποτέ συζήτηση στην Ιεραρχία. Ασχολούνται για τα οικονομικά θέματα και δεν ασχολούμαστε με τα θεωρητικά σοβαρά εκκλησιολογικά ζητήματα.
Και όταν βγήκε το κείμενο της Ραβέννας, άκουγα γι’ αυτό, αλλά δεν μου εστάλη κανένα κείμενο. Έψαχνα και δεν έβρισκα πουθενά το κείμενο. Ανεπίτρεπτο.


Και όταν αναφύη το θέμα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με τον Περγάμου δηλαδή, του έστειλα επιστολή πέντε σελίδες και του λέω, μιλάτε για το συνοδικό θεσμό κι εγώ έχω το παράπονο, εσείς εκ μέρους όλων των Εκκλησιών προχωράτε, καλώς-κακώς δεν με ενδιαφέρει, αλλά εγώ που ασχολούμε με εκκλησιολογικά και δογματικά θέματα δεν γνωρίζω και έχω απαίτηση να μου τα στείλετε να τα μάθω.

Δεῖτε καί:

Περγάμου Ιωάννης Ζηζιούλας: Η Εκκλησία είμαστε εμείς! Το απεχθὲς στρατοκρατικό πνεύμα των Οικουμενιστών! «Σταματήστε τις διαρροές στα ΜΜΕ»!


Τους καταγγέλλει ως αιρετικοὺς και εκθεμελιωτές του Ευαγγελίου, αλλά αρνείται να διακόψει την μετ’ αυτών κοινωνία!


Μη φοβάσθε, έχετε προλάβει να μας τρελάνετε, εσείς, κ. Αμβρόσιε!Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδοξίας είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να γίνεται βορά των κάθε λογής «εκκλησιαστικών» διαδικτυακών μέσων

http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2015/04/blog-post_3.html