Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

Αφιερωμένο σε εκείνες τις Ορθόδοξες αδελφότητες που επιμένουν "να τα έχουν καλά" με όλους και δεν αντιδρούν στα Οικουμενιστικά ολισθήματα και τις διώξεις αντι-Οικουμενιστών κληρικών.


Το τηλεοπτικό εκκλησιαστικό κανάλι 4Ε, έσκυψε οριστικά το κεφάλι στον Οικουμενισμό.

"ὥστε πλανῆσαι, εἰ δυνατὸν, καὶ τοὺς ἐκλεκτούς" (κατά Ματθαίον, κεφ 24, στίχ 24)


Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θυμούνται ότι κάποτε -πχ επί αρχιεπισκόπου Σεραφείμ -οι περισσότεροι μητροπολίτες πολεμούσαν τις Ορθόδοξες αδελφότητες (Σταυρός, Ζωή, Σωτήρ κλπ).
Αφού οι "δεσποτάδες" δεν έκαναν πνευματικό έργο και γέμιζε η εκκλησία με "επαγγελματίες" παπάδες και "επαγγελματίες" διαδόχους τους που αρκούνταν στο να τελούν τα μυστήρια,
ήταν αυτονόητο να φθονούν το πνευματικό έργο των "παρεκκλησιαστικών", όπως προσβλητικά τους ονόμαζαν.
Οι καιροί αλλάζουν και όπως φαίνεται ο Οικουμενισμός  βρήκε έναν πιο έξυπνο τρόπο να "αλώσει" τις Ορθόδοξες χριστιανικές αδελφότητες. Πλέον οι μητροπολίτες τις επισκέπτονται στις εγκαταστάσεις τους και έτσι στήνουν "συμμαχίες" και εξασφαλίζουν την "σιωπή" τους. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουν ότι όποιο ατόπημα και να κάνει ο μητροπολίτης -ή ο Πατριάρχης-, οι αδελφότητες "θα κάνουν υπακοή", θα σιωπήσουν. Λόγω των καλών "δημοσίων σχέσεων" με τον μητροπολίτη και τον Πατριάρχη, ξέρουν ότι δεν θα τολμήσουν ξανά, να αμφισβητήσουν το επισκοπικό ή πατριαρχικό "αλάθητο". Πολύ περισσότερο, δεν θα τολμήσουν να αντιδράσουν.
Γι αυτό, ενώ βλέπουμε προκλήσεις πολύ μεγαλύτερες από όσα συνέβαιναν επί Πατριάρχου Αθηναγόρα,  ακόμη και οι αφοσιωμένοι-αφιερωμένοι εργάτες του ευαγγελίου, ακόμη και οι μοναχοί-ες, αποδέχονται τον ρόλο του Ποντίου Πιλάτου.
Επίσκεψη του Πατριάρχη στην Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών. Πως να αντιδράσει στον Οικουμενισμό και στις συμπροσευχές με τον Πάπα η ηγουμένη της μονής;;;  Οπότε, περιορίζεται στο να κρατάει το κατσίο και τον θυμιάζει .. Πρόσφατα αναφερθήκαμε σε ηγουμένη που τιμήθηκε με κονκάρδα-παράσημο από γειτνιάζοντα μητροπολίτη (δείτε εδώ).


Το 4Ε λογοκρίνει τον αντιΟικουμενιστικό λόγο 
Και επειδή όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, θυμάστε κάτι παράξενα αντι-Οικουμενιστικά "κοψίματα" σε τηλεοπτικές καλύψεις του 4Ε;  Στο 3ετές μνημόσυνο του επισκόπου Αυγουστίνου Καντιώτη, κόπηκε τμήμα από τον αντι-Οικουμενιστικό λόγο του μητροπολίτη Γόρτυνος καθώς και οι αντιδράσεις των πιστών στο ψέμα του μητροπολίτη Προικοννήσου, ότι τάχα ζήτησε συγνώμη ο μητροπολίτης Αυγουστίνος Καντιώτης για την διακοπή του μνημοσύνου του Πατριάρχη Αθηναγόρα, (δείτε σχετικά εδώ, εδώ και  εδώ).
Τελικά, τίποτε δεν γίνεται τυχαία. 
"Πάνε το συντομότερο να λειτουργήσουν Φράγκοι και Ορθόδοξοι μαζί ..." "Όσο καιρό είμαι εγώ επίσκοπος, ΕΔΩ ΔΕΝ θα πατήσει φραγκόπαπας" , + επίσκοπος Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης
(Στο παρελθόν αναφερθήκαμε σε 3 περιπτώσεις λογοκρισίας αντιΟικουμενιστικού λόγου από το 4Ε, εδώ: http://opaidagogos.blogspot.gr/2014/04/4.html ). Αλλά στο 4Ε, δεν συγκινούνται!το 4Ε στην υπηρεσία των μητροπολιτών ;
Οι μητροπολίτες διαθέτουν άφθονα χρήματα (να ναι καλά τα παγκάρια των εκκλησιών που τους εφοδιάζουν κάθε μήνα με άφθονο "ρευστό"). Συνεπώς μπορούν να αναθέτουν στα εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων -όπως και στο 4Ε- να καλύπτουν ή να προβάλουν τις κοσμικές "εκδηλώσεις" τους (αρχιερατικούς εσπερινούς, αρχιερατικές λειτουργίες,  πολυαρχιερατικά συλλείτουργα στις ονομαστικές εορτές μητροπολιτών κλπ), πάντα με το αζημίωτο..Οι εκδηλώσεις προβάλλονται και ξαναπροβάλλονται όλο το 24ωρο, ακόμη και μεταμεσονύκτιες ώρες, ανάλογα με την συμφωνία που έχουν κάνει.


Όμως το 4Ε ΔΕΝ προβάλει τις διαμαρτυρίες ενάντια στο gay pride
Ας θυμηθούμε και τις 2 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας  Ορθοδόξων Αδελφοτήτων στην Θεσσαλονίκη στον Άγιο Δημήτριο, ενάντια στα gay pride... Το "εκκλησιαστικό" κανάλι   ΔΕΝ παρέστη, ΔΕΝ διαφήμισε καθόλου τις εκδηλώσεις πριν γίνουν και ΔΕΝ κάλυψε διόλου τις διαμαρτυρίες αυτές. Απολύτως συνειδητή και αυτή η επιλογή τους, που προκάλεσε την έκπληξη και την θλίψη των Θεσσαλονικέων.

και τώρα, το επίσημα "κονέ" με τον Πατριάρχη!!!
Το 4Ε ως γνωστόν ανήκει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Αδελφότητα "Λυδία".
Έτσι, κατά την πρόσφατη πολυήμερη επίσκεψή του Οικ/κού Πατριάρχη στις Σέρρες (που καλύφθηκε και προβλήθηκε πολλάκις στο 4Ε), ο Πατριάρχης επισκέφθηκε και την αδελφότητα "Λυδία" και τιμήθηκε φυσικά δεόντως! Δεν ξέρουμε ποια είναι η "προίκα", πάντως όπως βλέπουμε, το "προξενιό" πήγε καλά..

Καμαρώστε :
"εφέ" στα βίντεο για να τιμήσουμε τον Πατριάρχη:


ολόκληρο το βίντεο από την επίσκεψη του Πατριάρχη στην Λυδία, υπάρχει εδώ
"Ευλογημένος ο Ερχόμενος"!!! Κι ας ήρθε μόνος (χωρίς τον Πάπα). Άραγε μετά τα Ιεροσόλυμα, και το  Φανάρι ... τι θα ακολουθήσει, τώρα που "έραψαν" μερικά ακόμη στόματα;


Για να μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία για την γνησιότητα των φωτογραφιών, παραθέτουμε ένα ακόμη βίντεο του 4Ε (για το νέο τεύχος του περιοδικού τους, Μαΐου 2015, αφιερωμένο φυσικά στην επίσκεψη του  Πατριάρχη..):


σποτ περιοδικού "ΑΓΙΑ ΛΥΔΙΑ" Μαΐου:

¨


Δείτε και το   βίντεο από την επίσκεψη του Πατριάρχη στην Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών καθώς και -στο ίδιο βίντεο- τα εγκαίνια στο Εκκλησιαστικό "Κειμηλιαρχείο" Σερρών (που λειτουργεί από το 2008! αλλά σιγά να μην δεν έβρισκαν μια δικαιολογία για να βάλουν τον Πατριάρχη να κόψει την κορδέλα!).


Οι φωτογραφίες προέρχονται από το βίντεο αυτό.

ο Πατριάρχης εγκαινιάζει και την ανακαινισμένη κουζίνα της Μονής!!! Πάντα υπό την κάλυψη του 4Ε! Τέτοια "κοσμοϊστορικά" γεγονότα θα μείνουν στην Ιστορία, είναι δυνατόν να μην τα καλύπτουμε τηλεοπτικά;


και η πλάκα στον τοίχο της μονής!


Και μερικές φωτογραφίες που μας απέστειλε μέλος του Παιδαγωγού (τραβηγμένες από την τηλεόραση του ):

Οι "παρεκκλησιαστικές" αδελφές της "Λυδίας" .. Δεν βλέπουμε πολλά χαμόγελα αλλά, τώρα είναι αργά. Το "προξενιό" πέτυχε!


Τι ωραίο πλάνο του μητροπολίτη! Ζουμάριζε και ξαναζουμάριζε πάνω του το 4Ε! Μπορείς μετά να μην "κάνεις υπακοή";!!! Τέτοιο βλέμμα θα το ζήλευε και επαγγελματίας ηθοποιός. Πως να τολμήσεις μετά να "αντιδράσεις";;;


Ο νόμος της δεσποτοκρατίας: "ΑΚΟΥΕ- ΒΛΕΠΕ-ΣΙΩΠΑ"
Κλείνουμε παραθέτοντας ένα απόσπασμα ομιλίας του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου, πού λέει:
"Ὑπάρχει ἕνας  δεσποτικός νόμος γιά ἐμᾶς τοὺς κληρικούς, πού τόν πρόσθεσαν στον Δεκάλογο οἱ ἁγιοι ἀρχιερεῖς και εἶναι τρόπον τινα ὁ ἑνδέκατος νόμος τῆς δεσποτοκρατίας. Καὶ αὐτὸς εἶναι· ΑΚΟΥΕ- ΒΛΕΠΕ-ΣΙΩΠΑ.
Ἐγώ, μέ τὴν βοήθεια τοῦ Θεοῦ, σπάω τό φίμωτρο των δεσποτάδων, ἀνοίγω το στόμα μου καὶ θὰ σᾶς πῶ ὅπως πάντα γυμνή την ἀλήθεια…..
Προτιμῶ νά εἶμαι ἕνας καλόγερος ἀσυμβίβαστος μέ τόν κόσμο καὶ μὲ τὸν διάβολο, παρά νὰ εἶμαι ἐπίσκοπος καὶ ἀρχιεπίσκοπος και πατριάρχης καὶ νὰ συμβιβάζομαι μὲ τὸ διάβολο.
Χαρίζω σ᾽ ὅλους τοὺς κυρίους αυτοὺς ὅλα τὰ μπαστούνια, ὅλες τις μήτρες, ὅλες τις πατερίτσες ὅλα τὰ ἐγκόλπια καὶ κρατῶ ἕνα και μόνο· Κρατῶ το ρητό τῆς Ἁγίας Γραφῆς: «Ἕως τοῦ θανάτου ἀγώνισαι περὶ τῆς ἀληθείας, καὶ Κύριος ὁ Θεὸς πολεμήσει ὑπὲρ σοῦ» (Σ. Σειρ. 4,28)".

Αφιερωμένο στα πνευματικά αδέρφια της αδελφότητας της Λυδίας, αλλά και σε εκείνες τις Ορθόδοξες αδελφότητες που επιμένουν "να τα έχουν καλά" με όλους και δεν αντιδρούν στα Οικουμενιστικά ολισθήματα και τις διώξεις αντι-Οικουμενιστών κληρικών.
Ελπίζουμε ο λόγος του ασυμβίβαστου ιεράρχη να ξυπνήσει και πάλι συνειδήσεις μέσα στην Εκκλησία μας.

Ιστολόγιο-Ομάδα Εκπ/κών "Ο Παιδαγωγός"