Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Ο αποχαιρετισμός του πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη στους ενορίτες του Ι. Βυζ. Ναού Προφ. Ηλιού Θεσσαλονίκης [ΒΙΝΤΕΟ 2015]

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, εορτή των αγίων Πάντων. Ημέρα της 26ης επετείου της χειροτονίας του πρωτοπρεσβυτέρου π. Νικολάου Μανώλη, σε πρεσβύτερο.
Ο π. Νικόλαος Μανώλης, εφημέριος του ιερού βυζαντινού ναού Προφήτου Ηλιού Θεσσαλονίκης επί 26 έτη, για λόγους Πίστεως (ως γνωστόν ο π. Νικόλαος δίνει μεγάλες μάχες εναντίον της παναίρεσης του Οικουμενισμού που έχει αλώσει τα υψηλά κλιμάκια της εκκλησιαστικής ηγεσίας),από τις 21 Μαου 2015, μετατέθηκε αναγκαστικά, με εντολή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν αιτήματος του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας.
Σε αυτό το βίντεο, ο π. Νικόλαος, αποχαιρετά με ψηλά το κεφάλι, τους αγαπημένους του ενορίτες. Δε λύγισε στις απειλές και εκβιασμούς, δεν δήλωσε μετάνοια για τον αντιοικουμενιστικό του αγώνα.
Συνεπής στις θέσεις του, πιστός στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ομολογητής της Πίστεως, ευχαριστεί το Θεό, για τις ταλαιπωρίες και τιμωρίες που υπέστη, χάρην του αντιαιρετικού του αγώνα.
Επειδή δεν του εδόθη η ευκαιρία από την ιερά μητρόπολη Θεσσαλονίκης, να αποχαιρετήσει τους ενορίτες του και επειδή δεν έμαθε στη ζωή του να φεύγει ως κλέφτης και ληστής, αποφάσισε με αυτόν τον τρόπο να απευθυνθεί, ίσως για τελευταία φορά, στους ενορίτες του και τα πνευματικά του τέκνα, αποχαιρετώντας τους. 

Παρακολουθείστε το βίντεο που ακολουθεί: