Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Παραπέμπεται ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος Βλάχος. κ. Ιερόθεε: "ὁ ὀρύσσων βόθρον εἰς αὐτὸν ἐμπεσεῖται", . (Π.Δ.Εκκλ.10,8)

 Ο Εισαγγελέας στέλνει στο σκαμνί ολόκληρο το Μητροπολιτικό
Συμβούλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου (ήτοι το Ανώτατο Συλλογικό Όργανο Διοίκησης των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος)





Παραπέμπεται ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Από pentapostagma.gr

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ! Χθές τιμωρήθηκαν ο π. Κωνσταντίνος, ο π. Χαράλαμπος (από Μητροπ. Καλαβρύτων), ο π. Σταύρος (Μητρ.Φθιώτιδος), ο π. Ευθύμιος (Μητρ. Λαρίσης και από Ι. Σύνοδο), ο π. Χριστόφορος (Μητρ. Αιτωλίας), ο π. Γεώργιος (Μητρ. Πειραιώς)· σήμερα ο π. Ματθαίος (Μητρ. Βεροίας), ο π. Νικόλαος (Μητρ. Θεσσαλονίκης και απο Ι. Σύνοδο), ο π. Ιγνάτιος (Μητρ. Ναυπάκτου)... Αύριο...;

Το Εφετείο Πατρών με την 172/2015 απόφασή του υποχρεώνει το νομικό πρόσωπο «Ιερά Μητρόπολις Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου» να καταβάλει αποζημίωση, από το 2009, για την ηθική βλάβη που προκάλεσε στον Ιεροκήρυκα κ. Ιγνάτιο Σταυρόπουλο, για την παράνομη απόλυσή του το έτος 2002, την οποία ακύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου εκκρεμούν επίσης παρόμοιες υποθέσεις.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του nafsclick.blogspot.gr, πρόκειται για μεγίστης σημασίας ηθική δικαίωση, για κληρικό που υπηρετεί στην Μητρόπολη Ναυπάκτου από το έτος 1980.
Η υπόθεση έχει κυρίως ηθική αξία και είναι σχετική με την μακροχρόνια δικαστική αντιδικία με τον επιχώριο Μητροπολίτη,που αφορά σε ζητήματα εργατικού, διοικητικού και δημόσιου – εκκλησιαστικού Δικαίου.
Στην ελληνική δικαιοσύνη, εκκρεμούν επίσης, σοβαρά νομικά ζητήματα που αφορούν στο θεσμό για το αυτοδιοίκητο των κοινόβιον μοναστηριών.
Συνεχίζουν να απασχολούν την Δικαιοσύνη, λόγω των διεκδικήσεων του μητροπολίτη Ναυπάκτου, που όμως δεν ευρίσκουν σοβαρά ερείσματα στην ορθόδοξη μοναστική παράδοση και στην ισχύουσα νομοθεσία, και που οι μοναχοί της Ναυπάκτου τα υποστηρίζουν ενώπιον των Αρχών της ελληνικής και της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης εκπροσωπώντας ουσιαστικά και τον υπόλοιπο ελλαδικό μοναχικό κόσμο.
Παρακάτω για το ίδιο θέμα δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ»
Την άσκηση ποινικής δίωξης και την παραπομπή στο Τριμελές Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεου αποφάσισε ο Εισαγγελέας Εφετών Αγρινίου κ. Γεώργιος Τσιρώνης, προκαλώντας σεισμό στην τοπική εκκλησιαστική κοινότητα της Ναυπάκτου, της ευρύτερης περιοχής της Αιτωλοακαρνανίας και της Εκκλησίας της Ελλάδας.
Στην πολύ σημαντική αυτή υπόθεση, που χειρίστηκε ο ποινικολόγος Νίκος Αντωνιάδης, εκτός του κ. Ιερόθεου, ο Εισαγγελέας στέλνει στο σκαμνί ολόκληρο το Μητροπολιτικό
Συμβούλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου (ήτοι το Ανώτατο Συλλογικό Όργανο Διοίκησης των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος), που
αποτελείται από τους Θεμιστοκλή Τσιτσιρίκη, Παναγιώτη Χατζή, Βασίλειο Γκίζα, Βασίλειο Πολιτόπουλο και Αθανάσιο Λαουερδάκη, για την παράνομη σε βάρος του
Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιου Σταυρόπουλου υπ” αριθμ. 1 απόφαση του Συμβουλίου της 26.1.2011, με την οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, υποχρέωσε παρανόμως και εκ προθέσεως τον εν λόγω ιερομόναχο να καταβάλει χρηματικό ποσό ως δήθεν, πάντα σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αχρεωστώτως από αυτόν εισπραχθέν χρηματικό ποσό.
Σημειώνεται ότι ο Αρχιμανδρίτης έχει ήδη δικαιωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Πρόκειται για ένα ακόμη «επεισόδιο» στην πολύχρονη διαμάχη μεταξύ του Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιου Σταυρόπουλου και της τ. Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος 
Ναυπάκτου (η αίτηση της οποίας, πάντως, για ακύρωση του Π.Δ. διάλυσής της εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας), με τη διαφορά ότι είναι η πρώτη φορά που ο
Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, ένας εκ των πλέον προβεβλημένων Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδας, θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
Πηγή: "ekklisiaonline"