Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Κύριε, Σεραφείμ Πειραιώς, Δυστυχώς … αποτελείτε και εσείς ΑΠΟΓΟΉΤΕΥΣΙΝ


Δυστυχως … αποτελείτε και εσείς
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΙΝ, σεβασμιώτατε.
Καμμια, μα καμμια συστολη ουτε και με τους καταληψιες, κατα αναξιοπρεπεστατον τροπον, των θρονων αλλων και μαλιστα ενος ΑΓΙΟΥ πραγματικα Θεολογου;


Με τον Αιρεσιαρχη και Αρχιτρομοκρατη του Φαναριου, αλλα και Πεφιλημενο του Αυθεντη και Δεσποτη....


Πείτε μας κ. Σεραφειμ, ποτε ο Μεσσηνιας εκανε ανακλησι της  φοβερης ΚΑΚΟΔΟΞΙΑΣ ΤΟΥ περι της Διηρημενης Εκκλησιας; Εαν μας την παρουσιασετε, θα ζητησουμε συγγνωμη για την ...αστοχια μας!!!


Οι πιστοι και ευσεβεις χριστιανοι της Λαρισας συνεχιζουν απτοητοι τους Αγωνες τους κατα του καταλαβοντος τον θρονον και ενθρονισθεντος με τα ΜΑΤ και με τα ΡΟΠΑΛΑ.
Ουτε αυτος ο λογος συγκρατει τον μητροπολιτη Πειραιως στις διοργανωσεις πανηγυριων, ενω χυθηκε αιμα χριστιανικο στην Λαρισα και συρονται και σημερα στα δικαστηρια εκατονταδες χριστιανοι της Λαρισας και μαλιστα πολυτεκνοι.




Παντοτε και παντου στις γιορτες και στα πανηγυρια σαν και τους αλλους και με τον ...Συρου Πολυκανδρριωτη.
Πουθενα και καμμια συστολη!!!

Ναι, δεν σας εχουμε πλεον καμμια εμπιστοσυνη.

Μας υποσχεθηκατε ότι δεν θα μας απογοητευσετε.

Όμως δυστυχως αργα αργα αλλα σταθερα και εσεις μας απογοητευσατε. Hμουνα, ισως από τους τελευταιους που παρεμεινα πιστος απεναντι σας ως εσχατος των …Μοϊκανων και διαβεβαιωνα ολους ότι θα μεινετε σταθερος, ασαλευτος και ακλονητος βραχος, στις πεποιθησεις σας.

Σας χαρακτηρισα μαλιστα και Λεοντοκαρδο και Λεοντα πραγματικο. Όμως διαψευσθηκα, δυστυχως. Τελικα και εσεις, μας απογοητευσατε με τις εργω και λογω συνεχεις παλινωδιες και αντιφατικοτητες σας.

Ειστε μονο λογια. Λογια πολλα και παχηα και μεγαλα.

Τι κριμα.  Κριμα, αληθεια κριμα. ΤΡΑΓΙΚΟΝ.

Ολοι μας δινετε καποιες ελπιδες ότι θα φανειτε συνεπεις στα οσα ορθοδοξα και πατερικα πομπωδως διακηρυττετε και μετα από λιγο ελαφροτατα τις αποσυρετε χωρις να σκεφτεστε τις συνεπειες. Χωρις να σκεφτεστε ότι ετσι πρωτα εμπαιζετε τον Θεον και μετα ταυτα τους πιστους ανθρωπους.


Δεν θελω να μιλησω για τους περισσοτερους αρχιερεις γιατι πολλοι από αυτους είναι ανθρωποι αδιστακτοι και ικανοι να πατουν ακομα και επι πτωματων για να αναρριχηθουν στους θρονους αλλων με όλα τα μεσα και με ολους τους τροπους. Αυτοι ουτε τον θεον φοβουνται, ουτε τους ανθρωπους υπολογιζουν. Είναι οι ψυχροι και οι ασυνειδητοι γνωστοι τυχοδιωκτες καριεριστες, που αποτελουν την εντροπην της σημερινης Εκκλησιας. Γνωριζετε πολύ καλα σε ποιους αναφερομαστε. Κι όμως ουτε αυτή η γνωσι δεν σας εμποδιζει να απεχετε από αυτους τουλαχιστον ενστικτωδως, όπως επραττον οι Αγιοι Πατερες του παρελθοντος, από τις αφρονως διοργανουμενες τελετες και φιεστες τους. 
Παντου και παντοτε ειστε παρων και εσεις ο ιδιος σεβασμιωτατε, λες και σπευδετε να επιδειξετε την αυτοκρατορικη κορμοστασια σας και να απολαυσετε τα καλα του αυτοκρατορικοδεσποτικου αξιωματος σας, της δοξας δηλαδη και της παρεπομενης καλοπερασης.

ΤΡΑΠΕΖΟΓΙΓΑΝΤΕΣ αποκαλουσε ο αγιος μεγαλομαρτυρας Χρυσοστομος τους αρχιερεις της εποχης του, που εσπευδαν από γιορτη σε γιορτη και από τραπεζι σε τραπεζι. Μηπως ο φρικτος αυτος καταδικαστικος ορος ισχυει και για τους περισσοτερους σημερινους αρχιερεις που διερχονται τον βιον τους μετακομιζομενοι, περιφερομενοι και μεταφερομενοι από τραπεζης εις τραπεζαν και από παμηγυρεως εις πανηγυριν; Μηπως δεν τους βλεπουμε να τρεχουν από μητροπολι σε μητροπολι και από επισημο γευμα σε επισημο δειπνο, αφου δεν μπορουν να ….στρουγκιασουν, όπως λενε στο χωριο μου, στις μητροπολεις τους, που κατελαβαν όπως κατελαβαν, για να «ποιμανουν» ταχα, τον λαο του Θεου τον οποιο ακομα και από την αρχη της ενθρονισης τους, ασπλαχνως και απανθρωπως εγκατελειψαν πληρως;

Και εσεις οι μπροσταρηδες «στρατηγοι» του Ιερου Αντιοικουμενιστικου Αγωνα δεν διαφερετε από ολους αυτους, αλλα μονο στο θεωρητικο επιπεδο διαφερετε. Εσεις γραφετε κειμενα και θεωριες στηριζομενα στην Πατερικη γραμματεια και στην πρακτικη της Εκκλησιας, όπως και οι αλλοι …Ηρακλεις και Στρατηγοι του Αντιοικουμενιστικου Αγωνα, Ζησηδες και Μεταλληνοι και οι λοιποι γνωστοι επωνυμοι. Και μετα ταυτα προβαινετε και σε καποια ριψι ευφλεκτων, εντυπωσιακων και θορυβωδων φωτοβολιδων ή θεαματικων πυροτεχνηματων και μετα ταυτα δεν δινετε…καμμια συνεχεια!!! Ολα σβηνουν και χανονται.

Δηλαδη πραττετε σαν τους σημερινους απατεωνες πολιτικους που οσα λενε και οσα πραττουν γινονται για εσωτερικη και μονο καταναλωσι, όπως λεγεται, δηλαδη για την τοποθετησι απατηλων τυφλοπανων επανω στα ματια του λαου;


Διαβασατε την Κυριακη της Ορθοδοξιας τα αναθεματα για μια και μονο φορα. Δωσατε μια και μονο παραστασι και μετα …σιωπησατε αιδημονως!!! Γιατι; Μηπως δεν θελατε να συνεχισετε αυτό το, ως απεδειχθη κακογουστο …θεατρο, επειδη φοβηθηκατε ότι τα ναθέματα σχύουν κα γι σας, και για την Ιεραρχια σας, αφου συμμετέχετε και εσεις και η Ιεραρχια σας, στο ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ «ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ» και αφου κοινωνετε μ τος Εκονομάχους, σχύουν και σε σας τ ναθέματα ατά κα φοβεισθε, οτι ναθεματίζετε σεις ο ιδιος τον αυτο σας, αλλα αναθεματιζετε και την Ιεραρχια σας;


Καταφερεσθε κατά του Αρχιαιρεσιαρχου Πανθρησκειαστη Βαρθολομαιου και ταυτοχρονα τον κολακευετε με αηδεις προσφωνησεις και ….γλοιωδεστατα εμετικα επιρρηματα!!! Προς τι τα πραττετε αυτά, σεβασμιωτατε; Πως είναι δυνατον να τον ελεγξετε σφοδρως για τα μυρια αιρετικα και αλλα ατοπηματα του και να εμφανιζσθε ότι απομιμησθε την γραμμην την Πατερικην; Ουτως επραττε ο Κυριος και οι Αποστολοι; Ουτως επραττον και ουτως εξεφραζοντο οι Αγιοι Πατερες; Μπορειτε να μας αναφερετε τοιαυτας περιπτωσεις; Δεν καταλαβαινετε ότι ετσι προκαλειτε τον γελωτα, ειτε την θυμηδιαν, ειτε την οργην του αγανακτισμενου λαου του Θεου; Και τελικα την αυθορμητον θλιβεραν ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΙΝ ΤΟΥ;Τραγικον, οντως!!!

Ισχυρισθηκατε δημοσια στην θλιβερα, μαλλον και βεβαιοτατα επαισχυντη κατά των Ιερων Κανονων διοργανωθεισα ημεριδα σας, ότι « η συμμετοχη της Εκκλησιας της Ελλαδος στο ΠΣΕ και αρα και ο καθενας επισκοπος χωριστα και η κάθε μια τοπικη εκκλησια χωριστα, δέν ἀποτελεῖ παρέκκλισι ἀπό τήν Ὀρθόδοξο Παράδοσι, δέν ἔχει τίποτε τό μεμπτόν, δέν ἔχει κἄν δογματικό ἤ θεολογικό ἤ μυστηριακό χαρακτῆρα, αλλα ἁπλῶς εἶναι μόνο μία κοινωνική ἐκδήλωσις καί προσέγγισις, χωρίς ἐκκλησιαστικές διαστάσεις».
Δεν ακουτε ποσα περι αυτου του Παγκοσμιου Συνονθυλευματος των Αιρεσεων λεγουν οι μεγαλοι συγχρονοι Θεολογοι και Πατερες, εν οις ο αρχιμ. Σπυριδων Μπιλαλης, ο αρχιμ. Αθανασιος Μυτιληναιος, ο αρχιμανδριτης Επιφανιος Θεοδωροπουλος, ο Μητροπολιτης Φλωρινης Αυγουστινος, ο Καθηγητης Κων. Μουρατιδης και αλλοι πολλοι, κορυφαιος δε ολων ο Αρχοντογιγαντας Αγιωτατος Ιουστινος ο Ποποβιτς;

Ολοι τους εν μια φωνη θεωρουν προδοσία τήν συμμετοχή τῶν Ὀρθοδόξων στό Π.Σ.Ε., ἡ δέ προδοσία εἶναι ἄρνησις τοῦ Χριστοῦ, ἐνῶ εσεις θεωρειτε ὅτι δέν εἶναι τίποτε.

Αξιζει όμως να απαντηση σε σας και σε οσους μαζι σας βλεπουν στρεβλα τα προσωπα και τα πραγματα και το Φρικαλεο Π.Σ.Ε,  ο Αγιωτατος πατηρ Ιουστινος, για να σας αποστομωση απαξ και διαπαντος.

«....Ἕως πότε θὰ ξευτελίζωμεν δουλικς τν γίαν μας ρθόδοξον γιοπατερικν κκλησίαν διὰ τῆς οἰκτρῶς καὶ φρικωδῶς ἀντιαγιοπαραδοσιακῆς στάσεώς μας ἔναντι τοῦ Οἰκουμενισμοῦ καὶ τοῦ λεγομένου Παγκοσμίου Συμβουλίου Ἐκκλησιῶν;  Ἦτο ἄραγε ἀπαραίτητον ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία, αὐτὸ τὸ πανάχραντον Θεανθρώπινον σῶμα καὶ ὀργανισμὸς τοῦ Θεανθρώπου Χριστοῦ νὰ ταπεινωθεῖ τόσον τερατωδῶς, ὥστε οἱ ἀντιπρόσωποί της θεολόγοι, ἀκόμα δὲ καὶ Ἱεράρχαι, μεταξὺ τῶν ὁποίων καὶ Σέρβοι, νὰ ἐπιζητοῦν τὴν «ὀργανικὴν» μετοχὴν καὶ συμπερίληψιν εἰς τὸ Παγκόσμιον Συμβούλιον τῶν Ἐκκλησιῶν, τὸ ὁποῖον, κατ’  αὐτὸν τὸν τρόπον γίνεται εἷς νέος ἐκκλησιαστικὸς «ὀργανισμός», μία «νέα κκλησία» περάνω τν κκλησιν, τς ποίας ο ρθόδοξοι κα μ ρθόδοξοι κκλησίαι ποτελον μόνο «μέλη» («ὀργανικῶς μεταξὺ τῶν συνδεδεμένα»!);

λοίμονον, νήκουστος προδοσία!

Ἀπορρίπτομεν τὴν ὀρθόδοξον θεανθρωπίνην πίστιν, αὐτὸν τὸν ὀργανικὸν δεσμὸν μετὰ τοῦ Θεανθρώπου Κυρίου Ἰησοῦ καὶ τοῦ παναχράντου Τοῦ Σώματος –τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τῶν ἁγίων Ἀποστόλων καὶ Πατέρων καὶ Οἰκουμενικῶν Συνόδων– καὶ θέλομεν νὰ γίνωμεν «ὀργανικὰ μέλη» τοῦ αἱρετικοῦ, οὐμανιστικοῦ, ἀνθρωποπαγοῦς καὶ ἀνθρωπολατρικοῦ συλλόγου, ὁ ὁποῖος ἀποτελεῖται ἀπὸ 263 αἱρέσεις, ἡ δὲ κάθε μία ἀπὸ αὐτὰς πνευματικὸς θάνατος! Ὡς Ὀρθόδοξοι, εἴμεθα «μέλη Χριστοῦ». «Ἄρα οὖν τὰ μέλη τοῦ Χριστοῦ, ποιήσω πόρνης μέλη; Μὴ γένοιτο!» (Α΄ Κορινθ. 6, 15). Κα μες τοτο πράττομεν δι τς «ργανικς» συνδέσεώς μας μετ το Παγκοσμίου Συμβουλίου κκλησιν, τ ποον οδν λλο εναι ε μ ναβίωσις τς θέου νθρωπολατρείας – εδωλολατρείας.  (ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ» ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΙΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΑ,  ἀρχιμανδρίτου Ἰουστίνου Πόποβιτς).

Τα ακουτε, σεβασμιωτατε; Και δεν ελεγχεσθε, δια την απαραδεκτον, το ολιγωτερον, τοποθετησιν σας;



Κατηγορειτε διαφορους αρχιερεις ως μειοδοτες της Πιστεως και ταυτοχρονα κοινωνειτε, συλλειτουργειτε και επικοινωνειτε παντου και παντοτε μαζι τους, σαν να μην συμβαινει απολυτως τιποτα.

Σας βλεπουμε συνεχεια αλλα σας ειδαμε και αυτές τις τελευταιες μερες να εγκαταλειπετε την επισκοπη σας και να τρεχετε σαν τους αλλους, σε νησια και σε λιμανια στις ονομαστικες γιορτες μητροπολιτων που κατηγορουνται ότι χωλαινουν περι την Πιστιν, χωρις κανενα μα κανενα ενδιοιασμο. Και αυτό εσας δεν σας πειραζει καθολου, κοινωνεινε και επικοινωνειτε, συγκοινωνειτε, συλλειτουργειτε και συμβιωνετε αριστα μαζι τους.

Και τοιουτοτροπως, εκεινοι συνεχιζουν απτοητοι και αμετανοητοι να παραμενουν στις, λογω και εργω, αιρετικοτατες και προκλητικοτατες μειοδοτικες πραξεις τους και για σας, δεν υπαρχει  ….ουτε γατα, ουτε ζημια!!! Οντως, εχουμε και ζουμε, θεωμεθα και αντικρυζουμε καθημερινα μεσα στον εκκλησιαστικο μας χωρο, ένα  διαπλουμενο δραμα και ενα…θεατρο του παραλογου!!!! Ω καιροι, ω ηθη!!!


Σπευσατε, μολις προ ολιγων ημερων, περιχαρης και αγαλλομενω ποδι στην πανηγυρι του αγιου Αχιλλειου της Λαρισας με ολοκληρο τον γνωστο συρφετο αρχιερεων …της λαμπαδουρας και των πανηγυρεων, χωρις τον παραμικρον συγκρατημον. Ουτε η αηδης και η αναρμοστος και η αθεοφοβος μοιχεπιβασια του διακατεχοντος τον θρονον καταληψια και πραξικοπηματια τριτου στη σειρα μοιχεπιβατου, σας συγκρατησε, ουτε η καθημερινη και ασταματητη Νερωνεια, φθονερη και βαρβαρη καταδιωξι του πιστου λαου της Λαρισας και οι φρικαλεες εξοντωτικες ποινες που καταφερε να του επιβαλη η ….αμφισβητουμενη δικαιοσυνη της πατριδος μας, αφου κατηγορηθηκε μολις προσφατα και πανελλαδικα, ακομα και η υπαρξι χρηματιζομενων παραδικαστικων κυκλωματων.

Αποδειξι τουτου τρανη, ότι οι Αγωνιζομενοι αμφισβητουντες τις δικαστικες αποφασεις σαν ορθες και δικαιες και συνταγματικες, προσεφυγαν ηδη στα Ευρωπαϊκα δικαστηρια αφου τους επεβαλαν πρωτοφανεις και πρωτακουστες εξοντωτικες ποινες, για τις απλες και μονον και στοιχειωδεις δημοκρατικες δημοσιες αντιδρασεις και διαμαρτυριες τους. Τους επιβληθηκαν ποινες ελεγχου σταθμησης ακομα και αυτης της αναπνοης των Αγωνιζομενων, λες και στη πολι αυτή της πατριδος μας, δεν ισχυουν τα στοιχειωδη ανθρωπινα συνταγματικα δικαιωματα που ισχυουν στις άλλες πολεις της Ελλαδος, αλλα και ολοκληρου του γηινου πλανητου.



Προστατευετε ανελλιπως τον προβληματικο ανεκδιηγητο κληρικο σας ελθοντα από πολι της Μακεδονιας εμφανιζομενον εκει να ασκει …μυρμηκολεονταρισμους  τρικυμιωδους και φρενοβλαβους Αντιπατερικης και Αντορθοδοξης τακτικης, εξοργιζουσα ακομα και τον φιλοοικουμενιστη επισκοπο της πολεως εκεινης, και με την αμεριστη δικη σας ευλογια και ενισχυσι, τον προστατευσατε και τον περιθαλψατε, για να προκαλει την οργην και την αγανακτησιν στον Αγωνιζομενο Ορθοδοξο λαο μας, στην επαγρυπνουσα Συνειδησι της Εκκλησιας του Χριστου. Ηδη υποστηκατε εις Λαρισαν την πρωτη δημοσια αποδοκιμασια και ψυχρολουσια από τον Πιστο και Αγρυπνουντα λαο και αναμεινατε να ακολουθησουν και άλλες, διοτι οι προκλησεις σας συνεχως ….αυξανουν και πληθυνονται. Ελπιζαμε ότι καποια στιγμη θα κατανοουσατε την φθορα και την αποδυναμωσι που σας επιφερει η κακοβουλη και εμπαθεστατη Αντιπατερικη γραμμη που εφαρμοζει ο τρισαθλιος βλασφημος αυτος κληρικος σας, αφου τον εμπιστευθηκατε την οργανωσι και την υπευθυνοτητα του αντιαιρετικου γραφειου της μητροπολεως σας.




Φτασατε στο πρωτοφανες στην ιστορια της Εκκλησιας μας καταντημα – ΝΑΙ προκειται για πραγματικο ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ - να διοργανωσετε – εκει σας παρεσυρε ο ανεκδιηγητος προβληματικος κληρικος σας - ανεπιτρεπτον ημεριδα κατά της Ιεροκανονικης Αποτειχισεως και συμμετειχατε εις αυτην όχι απλα ως παρατηρητης των ασχημιων του τελειως παραλογου νοσηρου κληρικου σας, αλλα και ως κυριος και πρωτος ομιλητης και υποστηρικτης της. Και ενώ λαβατε, όχι μονο την στιγμη της ελεεινης και τρισαθλιας αυτης ημεριδος την εντονη αποδοκιμασια των εχεφρονων παροντων ακροατων της, αλλα και την συντριπτικη τεκμηριωμενη απαντησι και αναφορα του ιερομοναχου πατρος Ευθυμιου Τρικαμηνα, εσεις, αλλα και ο θλιβερος παρακοιμωμενος σας ρασοφορος που συνεχιζει σε κάθε ευκαιρια να αναισχυντει ασταματητα, και προκλητικα, δεν τολμησατε να ανταπαντησετε, αλλα αδιαφορα σιωπησατε και παθατε αθεραπευτον….μογιλαλισμον!!! και ο τοιουτος μογιλαλισμος συνεχιζει να σας διακατεχει μεχρι και σημερα, όχι μονον εσας, αλλα και το αξιοθρηνητο και ελεεινο αντιαιρετικο γραφειο σας.

Αυτό και μονο το τρελλο γεγονος, θα αποτελει αιωνια εντροπη για την ιστορια σας εάν δεν μετανοησετε και δεν εκφρασετε δημοσια την μετανοια σας, αφου δημοσια αμαρτησατε απεναντι της Αιωνιας Διδαχης του Θεου και των Αγιων Του, οι οποιοι, κατά την ΟΜΟΦΩΝΗ γνωμη τους, υποχρεωνουν και επιτασσουν την ΑΓΙΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΙ εν καιρω Αιρεσεως. «Αποφευγετε τους Αιρετικους, «Βαρθολομαιους και λοιπους», ως από ΟΦΕΩΣ, εν μια φωνη, και εν μια κραυγη, ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ, μας επιτασσουν.

Ετσι όμως προσβαλατε την Ιεροκανονικη και Αγιοπνευματικη οροθεσια της Αποτειχισεως και βλασφημησατε στο Παναγιο Πνευμα κατά τροπον προκλητικον και θρασυτατον. Κριμα σεβασμιωτατε. Πολύ κριμα. Ημαυρωσατε την ιστοριαν σας και την αξιεπαινον μεχρι σημερον αντιστασι σας, με τις εκαστοτε αποστελλομενες ως βελη πετομενα Αντιοικουμενιστικες επιστολες και τα  Αντιπανθρησκειακα κειμενα σας.
Αποτελειτε πλεον και εσεις ΘΛΙΨΙΝ και ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΙΝ, όπως αποτελουν απογοητευσιν και μας επιβεβαιωσαν δυστυχως και οι λοιποι γνωστοι Γαζεωτες Σιγονταροοικουμενιστες, τα ….πεφιλημενα και τα …ηγαπημενα τεκνα των πολυθρυλητων γνωστων Οικουμενιστων Πανθρησκειαστων, με των οποιων τα «ομολογιακα» χαρτοπολεμικα κειμενα, γελουν και διασκεδαζουν.

Μας απογοητευσατε, σεβασμιωτατε, αφου πλεον δεν απεμεινε μεσα μας και για το προσωπο σας καμμια ελπιδα να βοηθησετε την διαρκως τα τελευταια ετη Αιμασσουσα Εκκλησια μας, από την Φρικτη Παναιρεσι του Οικουμενισμου Πανθρησκειασμου και τους Αφηνιασαντας Αιρετικους Οικουμενιστας των ημερων μας, χωρις αυτό να σημαινει ότι δεν δεχομεθα και δεν εκτιμουμε και δεν αναγνωριζουμε τα αλλα χαρισματα και προσοντα σας, τα οποια βεβαια δεν αντισταθμιζουν το Μεγιστο Ολων Προσον που οφειλατε να εχετε και εφ’ ορου ζωης να διακρατησετε και να διαφυλαξετε ως κορην οφθαλμου και ως γενναιος επισκοπος της Αμωμητου Πιστεως μας να αντιπαλαισετε, δια την Ακραιφνοτητα δηλαδη και Ακεραιοτητα της Πατρωας Ευσεβειας μας.

Ναι, σεβασμιωτατε, αλλως, αλλως σεβασμιωτατε, όπως κατηγορηματικα το καταγραφει εν ανεξιτηλοις γραμμασιν και ο Ατλας της Ορθοδοξιας, ο Παπομαστιγας Μαρκος ο Ευγενικος, αναδειχθεις εν τη ιστορια, όχι μονον Επισκοπος της κατά Εφεσον, αλλα και της Ολης Εκκλησιας:


Τους αγαπώντας τον Θεόν, ουκ έστιν εν λόγοις ο αγών, αλλ’ εν έργοις γενναίως παρατετάχθαι και πάντα κίνδυνον ετοίμους είναι παθείν υπέρ της Ευσεβείας και του μη τη κοινωνία χρανθήναι των Αιρετικων.

Μετα του καυχηματος ημων, της Πιστεως ημων, της Καλης κληρονομιας των Πατερων ημων, τω Θεώ παραστήναι ελπίζομεν και των ημαρτημένων λαβείν την άφεσιν. Ανευ ταυτης, ουκ οίδα ποία δικαιοσύνη της Αιωνίου Κολάσεως ημάς λυτρώσεται. Αγιος Μαρκος ο Ευγενικος.


Ελπιζω σεβασμιωτατε, το ταχυτερον δυνατον ότι οι καιροι ου μενετοι, να ανακρουσετε πρυμναν και να συνεχισετε, όπως και πριν τον Ορθοδοξον Πατερικον - σταθερα και αταλαντευτα – Αγωνα σας, ουτως ωστε να ενθαρρυνετε και να ευτονωσετε το ορθοδοξον φρονημα του Αγωνιωντος και Πασχοντος εναπομειναντος ολιγιστου πιστου λαου, του Μικρου Ποιμνιου του Ιησου, της επαγρυπνουσας Συνειδησεως της Εκκλησιας, που εναγωνιως προσβλεπει και παρακαλει τον Θεον, να εμφανισθη ο Νεος Μαρκος ο Ευγενικος και ο Νεος Γρηγοριος ο Παλαμας, για να προσδραμη και να κρατηση και να περισωση, μετα των συμπαραστεκομενων ΑΓΙΩΝ ΤΟΥ, απαραχαρακτον την Αιμματοβαμενην Γλυκυτατην Ορθοδοξον Πιστιν μας, όπως μας την παρεδωσαν οι Πατερες μας, «τοις κεινων ρημασι πειθομενοι». ης ΟΥΔΕΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟΝ και ΛΑΜΠΡΟΤΕΡΟΝ, εις τους αιωνας των αιωνων.

Με την προσηκουσα τιμη
Οδυσσεας Τσολογιαννης, υπευθυνος της ιστοσελιδας ΟΜΟΛΟΓΙΑ.