Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015

ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ: Ακούν οι ηγέτες μας;

Η 15η Μαΐου ορίστηκε από τον Ο.Η.Ε. ως ”Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας”.
Το ερώτημα, όμως, είναι: Για ποια Οικογένεια μιλάμε; Για την οικογένεια που ξέραμε μέχρι χθες ή για την ”οικογένεια”, έτσι όπως μας την πλασάρουν σήμερα στα σχολικά προγράμματα και τα ΜΜΕ;
Γεγονός πάντως είναι ότι,τον τελευταίο καιρό, η παραδοσιακή ελληνική οικογένεια δέχθηκε λυσσαλέες και αλλεπάλληλες επιθέσεις από τους εχθρούς μας. Οι απόγονοι του Καρλομάγνου, σε συνεργασία πάντοτε με τους ”δικούς μας” Εφιάλτες και Νενέκους, δεν έπαψαν ούτε στιγμή να την πολεμάνε.
Η Ορθοδοξία, που είναι η πνευματική θωράκιση αυτής της οικογένειας, τους κάθεται πολύ βαριά στο στομάχι, και κάνουνε ό, τι μπορούν, για να την βγάλουνε κι αυτήν από την μέση.
Το δήλωσε, άλλωστε, πριν από λίγες ημέρες, εντελώς απροκάλυπτα, και ο υπουργός των εξωτερικών της Σουηδίας Κάρλ Μπίλντ.
Η Ορθοδοξία, είπε ο ευρωπαίος αξιωματούχος, αποτελεί απειλή για τον δυτικό πολιτισμό!

Ναι, κύριε, για έναν πολιτισμό σαν και τον δικό σας, με οικογένειες πνιγμένες μέσα στην ηθική εξαθλίωση και παραδομένες στην αποκτήνωση του ανθρώπου και τον πνευματικό του αφανισμό, όντως η Ορθοδοξία συνιστά εμπόδιο, και μάλιστα μέγα.
Γι’ αυτό βαλθήκατε να μας ξεκάνετε; Και προπαντός, γι’ αυτό βάλατε στο μάτι τον θεσμό της πατροπαράδοτης Ελληνικής Οικογένειας, και πασχίζετε, με νόμους και προγράμματα εκπαιδευτικά, να τον αφανίσετε;
15η Μαΐου, ”Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας”.
Να, λοιπόν, μια καλή ευκαιρία για αυτοκριτική, αλλά και για αποφάσεις.
Για αποφάσεις, που να στοχεύουν στην διαφύλαξη της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας, της μόνης ελπίδας, για την αποτροπή της δημογραφικής μας συρρίκνωσης.
Της οικογένειας του φιλότιμου, των πολλών παιδιών, της φιλοπατρίας, του σεβασμού στα ιερά και τα όσια. Της οικογένειας, που γέννησε ευεργέτες της οικουμένης, που ανέδειξε αγίους και ήρωες.
Φτάνει πια τόση δυσωδία και τόση ανηθικότητα, που μας προσφέρεται, εν ονόματι τάχα του ευρωπαϊκού μας προσανατολισμού.
Τι έχουμε να ζηλέψουμε, άλλωστε, από τα ξεπεσμένα πρότυπα της σύγχρονης ευρωπαϊκής ”οικογένειας”;
Τον φιλοτομαρισμό των γονέων; Την καταθλιπτική μοναξιά της λεγόμενης μονογονεϊκής οικογένειας; Την στειρότητα των ιδίου φύλλου ”ζευγαριών”;
Σε τι να μιμηθούμε τα εισαγόμενα πρότυπα και να εγκαταλείψουμε τις δικές μας οικογενειακές σταθερές;
Μήπως στο ξεχαρβάλωμα της συζυγίας; Στην αποϊεροποίηση του θεσμού του γάμου; Στην ανυποληψία της πολυτεκνίας; Στην νομιμοποίηση της δολοφονίας των αγέννητων παιδιών;
Εάν ο Σουηδός υπουργός, στην δήλωσή του, εννοούσε ως Δυτικό Πολιτισμό την έκφυλη αυτή εκδοχή του, τότε συμφωνούμε απόλυτα μαζί του.
Διότι, πράγματι, η Ορθοδοξία, και κατ’ επέκταση ο Τρόπος της Ρωμιοσύνης, είναι το κύριο ανάχωμα στην επέλαση αυτής της πολιτισμικής οπισθοδρόμησης. Απόδειξη ότι η Ελληνορθόδοξη Οικογένεια είναι η μόνη,που εξακολουθεί και αντιστέκεται στα πρωτόγονα και παρακμιακά οικογενειακά πρότυπα, που μας έρχονται από την Δύση.
Και πώς αντιστέκεται; Αντιστέκεται πρώτα απ’ όλα με την πολυτεκνία και έπειτα με την προσήλωσή της στις αρετές και τις αξίες της φυλής μας.
Ας μη γελιόμαστε: Με οικογένειες τύπου τηλεοπτικού ευτελισμού -του ενός παιδιού, του ενός γονέα, των ομόφυλων ”γονέων”- είμαστε καταδικασμένοι, ως Έλληνες, να χαθούμε, δυστυχώς, μια για πάντα.
Με δείκτες γεννητικότητας της τάξεως του 0,9%,οι στατιστικές μάς δίνουνε ζωή, ως Έθνος, το πολύ εξήντα χρόνια!
 15η Μαΐου, ”Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας”.
Αφορμή για όλους μας να αναλογισθούμε τις ευθύνες, που μας αναλογούν, πάνω στο κορυφαίο εθνικό μας πρόβλημα, που δεν είναι άλλο από το δημογραφικό.
Ευκαιρία, προεκλογικώς, να απαντήσουν -έστω και για μια φορά- οι πολιτικοί μας (δήμαρχοι, περιφερειάρχες και βουλευτές) στα αγωνιώδη ερωτήματα όλων των Ελλήνων και ιδιαίτερα των αγέννητων:
-Τι κάνετε, για να στηρίξετε τον θεσμό της Οικογένειας;
-Τι κάνετε, για να σωθούν από τις εκτρώσεις 300.000 παιδιά τον χρόνο;
-Τι κάνετε, για να ανατρέψετε τα στατιστικά δημογραφικά δεδομένα;
-Τι κάνετε, για να σωθεί η Ελλάδα μας από τον δημογραφικό αφανισμό;
-Δεν βλέπετε ότι το Έθνος μας, σε λίγα χρόνια, χάνεται;


ΛOγοι ισOτητας

ΧορHγηση παροχΩν: επιδομάτων και σΥνταξης και στους δΥο πολΥτεκνους γονείς

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 63 του Ν. 1892/1990, η ισόβια σύνταξη χορηγείται στις πολύτεκνες μητέρες που δεν δικαιούνται πλέον πολυτεκνικό επίδομα επειδή και το τελευταίο άγαμο τέκνο τους συμπλήρωσε το 23° έτος της ηλικίας του ή παντρεύτηκε. Στον ίδιο νόμο, παρ. 6 άρθρο 63 την πολυτεκνική σύνταξη δεν τη δικαιούται ο πολύτεκνος πατέρας ακόμη και σε περίπτωση θανάτου της δικαιούχου της ισόβιας σύνταξης μητέρας, ακόμα κι αν ο πατέρας που ζει έχει μετά το θάνατο της την ευθύνη της ανατροφής των τέκνων και λαμβάνει γι’ αυτό το λόγο το πολυτεκνικό επίδομα!
Όμως, το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο, το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), στο οποίο προσέφυγαν ενδιαφερόμενοι γονείς (πατέρες) χήροι, με την υπ’ αριθ. 314/2007 της Ολομέλειάς του, υιοθέτησε ανάλογη απόφαση του Α’ Τμήματος (αρ. απόφασης 4167/2005) και έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις του νόμου για τη μη χορήγηση σύνταξης στο χήρο πολύτεκνο πατέρα. Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, «δεν είναι συνταγματικώς ανεκτό να χορηγείται μόνο στον ένα από τους συζύγους (στην μητέρα) παροχή, υπό την ιδιότητα του πολύτεκνου συζύγου, σε περίπτωση δε θανάτου να μην λαμβάνει ο επιζών την παροχή αυτή, απομειουμένης με τον τρόπο αυτόν, της προς την πολύτεκνη οικογένεια προστασίας, εφ’ όσον και οι δύο σύζυγοι αποτελούν μέλη της συνταγματικώς προστατευομένης οικογένειας».
Εμείς θα προσθέσουμε να είναι πλήρης η ισότητα στις παροχές μεταξύ των συζύγων. Γιατί μόνο η μητέρα να λαμβάνει το πολυτεκνικό επίδομα και όχι και ο πατέρας; Ισότητα παροχών και στη ζωή και στο θάνατο!
Στο θέμα της προστασίας της οικογένειας, από κάθε άποψη, θα κριθεί και η νέα Κυβέρνηση.
Ύστερα από τα παραπάνω γίνεται προφανές ότι οι ρυθμίσεις που διέπουν τη χορήγηση της ισόβιας σύνταξης εμπεριέχουν διάκριση σε βάρος - του πολύτεκνου πατέρα διότι αυτός αποκλείεται από το ευεργέτημα της ισόβιας σύνταξης παρόλο που ως γονέας έχει την ευθύνη της ανατροφής των παιδιών του, και μάλιστα όταν ύστερα από το θάνατο της συζύγου του, είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την ανατροφή τους. Όχι ρατσιστικές λύσεις σε βάρος του ενός πολύτεκνου γονέα!
Κι ενώ έτσι έχουν τα πράγματα, ο ΟΓΑ αρνείται τη χορήγηση ισόβιας σύνταξης στο χήρο, πολύτεκνο πατέρα! Κατά τα άλλα η ευνομία καλά κρατεί και οι ενδιαφερόμενοι αναμένουν τη νομική ρύθμιση στην οποία τους παραπέμπει ο αρμόδιος φορέας (ΟΓΑ).
Ένα είναι βέβαιο: Όσοι προσφεύγουν στα δικαστήρια στις περιπτώσεις αυτές δικαιώνονται. Όμως, όπως είναι γνωστό η απονομή της δικαιοσύνης στη χώρα μας και χρονοβόρα είναι και πολυδάπανη. Γι’ αυτό η δικαστική οδός γενικά δεν ενδείκνυται πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες όπως είναι οι πολύτεκνοι.
Η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) πολλές φορές έθεσε το θέμα στους αρμόδιους αλλά λύση δεν δόθηκε. Θα δώσει λύση η νέα Κυβέρνηση ή θα φοβηθεί τους ελεγκτές (θεσμούς) της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Χαράλ. Γρ. Κοντός
τ. Καθηγητής T.E.I. – Δικηγόρος