Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΞΑΝΑΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Στην ευθεiα το ηλεκτρονικo φακeλωμα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ :  "ΑΓΩΝΑΣ" Εφημερίδα Αγωνιζομένων Χριστιανών Λαρίσης αρ. φύλλου 214 & 215 Μάρτιος -Απρίλιος 2015   http://www.agonas.org/

ΞΑΝΑΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Στην ευθεiα το ηλεκτρονικo φακeλωμα



Στην τελική ευθεία μπαίνει η υλοποίηση της ηλεκτρονικής κάρτας του πολίτη. Αυτή τη φορά προωθείται με δύο πλάγιους τρόπους εφαρμογής της. Πρώτον μας λένε για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της γραφειοκρατίας και δεύτερο για την καταπολέμηση της φτώχειας για την οποία θα εφαρμόσουν πολιτική σε κοινωνικές ομάδες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Μέσα στις προτάσεις του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη προς τον πρόεδρο του Eurogroup είναι και η κάρτα του πολίτη (η έξυπνη κάρτα όπως την αποκαλούν) ως εργαλείο της διοικητικής μεταρρύθμισης για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας στο Δημόσιο και τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος.


Όπως έγραψε η εφημερίδα «το Έθνος της Κυριακής» η πολιτική ηγεσία ξεκίνησε τις επαφές με αρμόδιους φορείς, προκειμένου να συμφωνηθούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κάρτας ώστε ν’ αποφευχθεί η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και να μην επαναληφθούν οι μεγάλες αντιδράσεις του 2010 επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, Παπανδρέου-Ραγκούση που είχαν συγκεντρωθεί περί τις εκατό χιλιάδες (98.153) υπογραφές που δήλωναν ότι για λόγους συνειδήσεως δεν θα παραλάβουν την κάρτα του πολίτη.

Έντονους προβληματισμούς δημιούργησε στην Κυβέρνηση η αντίδραση των πολιτών στη δημόσια διαβούλευση, που αφορούσε την κάρτα, γιατί το 98% τοποθετήθηκε αρνητικά σ’ αυτήν. Έτσι αναγκάστηκε να την αποσύρει την πρώτη εβδομάδα (18-24 Μαρτίου 2015) εν αντιθέσει την εποχή Ραγκούση που διήρκησε 22 ημέρες (;).

Η κάρτα του πολίτη, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδος, θα μοιάζει με τις γνωστές κάρτες ανάληψης. Θα περιλαμβάνει τσιπάκι στο οποίο θα είναι περασμένοι στην αρχή τρεις βασικοί αριθμοί που ταυτοποιούν τον κάτοχό του: ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.), ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) και ο Αριθμός Δημοτολογίου. Και λέμε στην αρχή διότι σταδιακά θα περάσουν όπως προβλέπεται και πολλά άλλα στοιχεία, όπως: το επάγγελμα, ο Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας, ο κωδικός για το πρόγραμμα TAXIS του Υπ. Οικονομικών, δίπλωμα, ιατρικές εξετάσεις, ομάδες αίματος, ακόμα προσωπικές και διατροφικές συμπεριφορές.

Το ερώτημα που πλανάται έχει να κάνει με την ξαφνική στροφή του κ. Τσίπρα που στις 26/11/2010 ως αντιπολίτευση είχε διατυπώσει ευθαρσώς τις επιφυλάξεις του για την κάρτα του πολίτη και με την βουλευτή κ. Ηρώ Διώτη έκαναν ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων χαρακτηρίζοντάς την ανασφαλή για τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των πολιτών και δυνάμει επικίνδυνη για τις προσωπικές ελευθερίες. Και τώρα, που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας ως Πρωθυπουργός, παρουσιάζεται υπέρμαχος του ηλεκτρονικού φακελώματος.

Και το πιο επικίνδυνο είναι ότι με το νομοθέτημα αυτό δίδεται η εξουσία («λευκή επιταγή») στο αρμόδιο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να ρυθμίζει ο ίδιος, παρακάμπτοντας τη Βουλή, τα «ειδικότερα τεχνικά και λεπτομερειακά ζητήματα» της κάρτας (Όμως αυτά ακριβώς είναι και η ουσία της κάρτας).

Το “μιαρό” αυτό σχέδιο (ηλεκτρονική κάρτα, κάρτα του πολίτη, έξυπνη κάρτα) έχει εκπονηθεί εδώ και χρόνια με μοναδικό στόχο οι μυστικές λέσχες που κυβερνούν τον κόσμο (Bilterberg, Illuminati, Skyll&Bones, OPUS DEI κ.α.) να πετύχουν τον διακαή πόθο τους να επιβάλουν την επικυριαρχία στην γη ή διαφορετικά την παγκοσμιοποίηση.

Με την έναρξη της οικονομικής κρίσης, που άρχισε από το 2009, άρχισε και η προπαγάνδα ώστε να προετοιμάσουν τον Ελληνικό λαό να αποδεχθεί την ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη επικαλούμενοι για λόγους, την πάταξη της διαφθοράς, τη φοροδιαφυγή κ.α., λες και οι ίδιοι δεν υπηρέτησαν για χρόνια και δεν υπηρετούν αυτό το σαθρό σύστημα της ανομίας, και δεν είχαν αναγάγει το ψέμα σε επιστήμη, την κλοπή σε καθημερινή βάση, τη διαφθορά και τη σήψη σε βίωμά τους. Εδώ έχει εφαρμογή η Ολλανδική παροιμία: «Οι μικροί κλέφτες φοράνε σιδερένιες αλυσίδες, ενώ οι μεγάλοι χρυσές».

Με την εφαρμογή της έξυπνης κάρτας (πολίτη) όλες οι πληροφορίες της προσωπικής ζωής θα είναι διαθέσιμες στους διαχειριστές των βάσεων δεδομένων και από όποιο κράτος ζητηθούν, θα τους παραχωρούνται οποιασδήποτε μορφής και αν είναι (πολιτικής, θρησκευτικής …) βάσει της συνθήκης ΣΕΝΓΚΕΝ.

Έτσι θα μπορούν να προβλέπουν τις οποιεσδήποτε κινήσεις και να εξάγουν ψυχολογικές έρευνες. Θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να βλέπουν ένα ολοκληρωμένο προφίλ του καθενός από κάθε κίνηση ή συναλλαγή, από κάθε αγορά και πώληση, κάθε μετακίνηση και γενικά οτιδήποτε αφορά την δημόσια και προσωπική ζωή του πολίτη, όλα θα καταγράφονται, θα συλλέγονται και θα γίνονται αντικείμενο επεξεργασίας από τον κάθε διαβαθμισμένο διαχειριστή ή κάθε άλλο επίσημο ή ανεπίσημο “εταίρο” της “Παγκόσμιας Ηλεκτρονικής Κυβέρνησης”.

Ας δούμε ένα μικρό παράδειγμα χρήσης της κάρτας:

Σύμφωνα με τις κατά καιρούς δηλώσεις των αρμοδίων, όταν κάποιος ενσωματωθεί με όσα προαναφέραμε, τότε τα ηλεκτρονικά ίχνη που θα αφήνει καθημερινά θα είναι δεκάδες.

- Το πρωί θα χτυπάει την κάρτα στο λεωφορείο.

- Στη δουλειά θα χτυπάει την κάρα να μπει στο κτίριο.

- Για να αγοράσει καφέ, σάντουιτς, εφημερίδα θα χτυπάει την κάρτα.

- Για τα ψώνια στο Super Market, το λογαριασμό ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό, τηλέφωνα κ.α θα χτυπάει την κάρτα.

- Για φάρμακα, γιατρούς, νοσηλευτικά ιδρύματα…

- Το μισθό ή την σύνταξη από τις τράπεζες…

- Τα εισιτήρια για το τρένο, αεροπλάνο, πλοίο, γήπεδο…

Θα μπορεί το σύστημα να βγάζει στατιστικά, ανά μέρα κατά ηλικιακή ομάδα! Θα παρακολουθούνται οι πάντες, άνετα και άμεσα με το χτύπημα της κάρτας τους.

Φαντασθείτε τί μπορεί να προκαλέσει στον κάτοχο μιας “κάρτας του πολίτη” ο διαχειριστής της βάσης δεδομένων όταν εκβιασθεί η υποχρεωθεί από κάποια εξωθεσμικά εκτελεστικά όργανα φανερών ή μυστικών οργανώσεων και αλλοιώσει το προφίλ του κατόχου προσθέτοντας π.χ. τις φράσεις: «τρομοκράτης, επικίνδυνος βομβιστής, σχιζοφρενής…». Ποιος μπορεί να το αποκλείσει; Ασφαλώς κανείς!!!

Το κείμενο βέβαια της Δημόσιας Διαβούλευσης αναφέρει: «Η κάρτα του πολίτη θα διαθέτει υψηλού επιπέδου χαρακτηριστικά ασφάλειας, σύμφωνα με διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα (!). Για το σκοπό αυτό, οι τεχνικές προδιαγραφές της κάρτας του πολίτη, καθώς και οι διαδικασίες έκδοσης και διαχείρισής της, θα είναι σύμφωνες με τα διεθνή επιστημονικά πρότυπα και θα υιοθετούν καλές πρακτικές ασφαλείας…».

Η ασφάλεια των δεδομένων ούτε υπήρξε ούτε και πρόκειται να υπάρξει. Ό,τι ψηφιοποιείται σε βάση δεδομένων, υποκλέπτεται. Γι’ αυτό έχουμε σπάσιμο δεκάδων ιστοσελίδων από hackers, όπως της Interpol (Διεθνή Οργάνωση Εγκληματικής Αστυνομίας το 2010), την Gwaker.com που υπέκλεψαν 1,3 εκ. κωδικούς και έσπασαν τη βάση δεδομένων της Αμερικανικής Τράπεζας Penfed, που πελάτες της είναι στρατιωτικοί, υπάλληλοι του υπουργείου Άμυνας, Εσωτερικής Ασφάλειας και α.π.  Από την Ελβετική τράπεζα HSBC, που είχε τις πιο «καλές πρακτικές ασφάλειας» ο Falciani έκλεψε την περίφημη λίστα καταθετών χωρίς η Τράπεζα να μπορέσει να κάνει το παραμικρό. Έτσι μια παράνομη πράξη, “μετατράπηκε” σε νόμιμη, αφού τη λίστα τη μοσχοπούλησε στις κυβερνήσεις της Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας κ.ά.

Και προκύπτει έντονο το ερώτημα:

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ; Για τον πιστό χριστιανό η απάντηση είναι απλή: Ο ΘΕΟΣ, όταν τον αναγνωρίζουμε, τον επικαλούμαστε και τον εμπιστευόμαστε, πράγμα αδιανόητο για την υλιστική και άθεη υφήλιο της εποχής μας, που θεοποίησε τον εαυτό της, μηδέ εξαιρούμενης της Ελλάδας, που προσφέρει στους άθεους πλανητάρχες «γην και ύδωρ» αντί πινακίου φακής.

Και οι σημερινοί κυβερνώντες, γνήσιοι συνεχιστές των προηγούμενων, καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να μεταπείσουν τους λίγους εχέφρονες ότι, μόνον αν «κάμψουν γόνυ τω Βάαλ» – τον πολέμιο του Χριστού – θα ζήσουν ημέρες «ευδαιμονίας», προτείνοντας την αποδοχή «της κάρτας του πολίτη», η οποία παρουσιάζεται αθώα, που… μόνο καλά θα φέρει, δεδομένου ότι θα λυθούν τα… προβλήματα της κρίσης (τεχνητής) αφού θα λειτουργεί ως «προπληρωμένη» κάρτα και θα «φορτώνεται» μηνιαίως με ένα ποσό από το κράτος για τους κατόχους της, που δεν έχουν εισόδημα, προκειμένου να μπορούν αξιοπρεπώς ν’ αγοράζουν τρόφιμα από τα σούπερ μάρκετ ή να λαμβάνουν την επιδότηση ενοικίου που προβλέπεται από τα μέτρα της Κυβέρνησης για τα μέτρα της καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Εάν αυτό το πείραμα, με τους ενδεείς συμπολίτες μας, πετύχει, τότε σε δεύτερη φάση θα επιχειρήσουν να εφαρμόσουν την κάρτα για όλους τους πολίτες της χώρας.

Αυτό το “κόλπο” είναι ανέντιμο γιατί εκβιάζονται οι φτωχοί άνθρωποι με το δίλλημα: ή κάρτα ή πείνα. Αυτό και μόνο φανερώνει σκόπιμες και πονηρές μεθοδεύσεις, διότι, εάν πραγματικά ενδιαφέρονται οι κρατούντες για τους φτωχούς, θα πρέπει να καταθέτουν το χρηματικό ποσό, που νομίζουν ότι αναλογεί στον καθένα, σε κάποιο τραπεζικό λογαριασμό, όπως γίνεται με τις συντάξεις, μισθούς, επιδόματα κ.ά.

Η διαφορά που θα υπάρξει μεταξύ της τωρινής ηλεκτρονικής καταγραφής κάποιων δεδομένων του πολίτη και εκείνης που θα εφαρμοστεί στο τελικό στάδιο θα είναι όμοια μ’ εκείνης μεταξύ σφενδόνας και ατομικής βόμβας.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκης, αναφερόμενος προεκλογικά στην κάρτα του πολίτη, υποστήριξε, πως αυτή είναι μια “δουλεμένη ιδέα” η οποία θα συμβάλει στην τόνωση της αγοράς και στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η Εκκλησία, την ώρα που όλες οι δυνάμεις απεργάζονται το φακέλωμα ΟΛΩΝ ΜΑΣ, βρίσκεται κρυμμένη αποφεύγοντας να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την επαπειλούμενη επιβολή της «Κάρτας του Πολίτη». Δεν κάνει ό,τι και με την βαρυσήμαντη εκείνη εγκύκλιο της Συμφωνίας Σένγκεν – ηλεκτρικής ταυτότητας – που εξέφραζε: «… την βάσιμη υποψία, ότι δι’ αυτής επιχειρείται η επιβολή ολοκληρωτικού συστήματος ελέγχου επί της ιδιωτικής ζωής, που προσβάλλει το ανθρώπινο πρόσωπο…».

Το 2010 η εφημερίδα “ΤΟ ΠΑΡΟΝ” (21-11-2010) με άρθρο του «ΚΑΡΤΑ ΜΕ ΤΗ “ΒΟΥΛΑ” ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ» έγραφε: «Σε συμφωνία – επί της αρχής – φέρεται να έχει έρθει η ηγεσία της Εκκλησίας με το υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με την “κάρτα του πολίτη”.

Τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και η πλειοψηφία των Μητροπολιτών έχουν – σύμφωνα με πληροφορίες – δηλώσει έτοιμοι να συστήσουν στους πιστούς να αποδεχθούν την “κάρτα του πολίτη” που θα αρχίσει να διανέμεται από το επόμενο έτος».

Οι αντιδράσεις υπήρξαν μεγάλες. Ο λαός ξεσηκώθηκε αναγκάζοντας την κυβέρνηση Παπανδρέου-Ραγκούση προσωρινά να την αποσύρει και στην πορεία να παρατηθεί και να βάλει το θέμα στις “καλένδες”.

Η μόνη που αντέδρασε με ανακοίνωσή της ήταν η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους (22.4/5.5.2010) που τόνιζε: «Επειδή το σύστημα αυτό (της “Κάρτας του Πολίτη”) έχει την δυνατότητα να μετεξελίσσεται εύκολα, θεωρούμε ότι είναι ορατός ο κίνδυνος για τους Χριστιανούς να παραβιάζεται η ελευθερία της θρησκευτικής τους συνειδήσεως, στερώντας τους την δυνατότητα να ομολογούν ελεύθερα την πίστη τους και να κηρύσσουν το Ευαγγέλιο του Χριστού. Επειδή μάλιστα η εξουσία χρήσεως του συστήματος αυτού παραδίδεται σε φορείς ακαθόριστους ως προς τον δημόσιο ή ιδιωτικό τους χαρακτήρα και τους δίδεται η ευχέρεια να προσθαφαιρούν στην Κάρτα δεδομένα, υπάρχει το ενδεχόμενο ακόμα και της ανεπίγνωστης εκ μέρους των πιστών χρήσεως αντιχριστιανικών συμβόλων». Με τελευταία ανακοίνωσή της (16-3-2015) επαναλαμβάνει την πάγια θέση της εναντίον της Κάρτας, καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και καλεί τους πολίτες να μην παραλάβουν την Κάρτα.

Αντίθετα η Διοικούσα Εκκλησία είναι σε αφωνία. Σιωπά ένοχα μην δυσαρεστήσει τους κυβερνώντες, και χάσουν τους μισθούς και τα “κεκτημένα τους”. Ποιες συμφωνίες γίνονται με τις πολλαπλές επαφές κυβερνητικών παραγόντων και Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, είναι άγνωστα! Ο ίδιος, κατά πάγια τακτική, ποιεί και πάλιν την νήσσαν. Επιμένει να επιλέγει την αγαπημένη του γι’ αυτόν φαναριώτικη στάση, αυτή του Πόντιου Πιλάτου.

Ο νέος άγιος π. Παΐσιος ο Αγιορείτης στο χειρόγραφο (για να μην αλλοιωθεί) κείμενό του με τίτλο «Σημεία των καιρών» περιγράφει το θέμα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο: «Πίσω λοιπόν από το τέλειο σύστημα “κάρτας εξυπηρετήσεως”, ασφαλείας κομπιούτερ, κρύβεται η παγκόσμια δικτατορία, η σκλαβιά του Αντιχρίστου» (λόγον τ. Β΄ σ. 192).

Φυσικά όλα αυτά, που ξεστομίζουν οι σημερινοί “Ιεραπόστολοι” της Κάρτας του Πολίτη, είναι μια φθηνή προπαγάνδα. Εάν όμως δεν αναπτύξουμε, εδώ και τώρα, πνεύμα αντίστασης, θα κληρονομήσουμε στα παιδιά μας μια εφιαλτική ψηφιακή εποχή…