Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015

Αλβανία Βοσνία και Κόσοβο με Λάβαρο τη Μαύρη Σημαία του ISIS

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, ως προς τον αριθμό των τζιχαντιστών από διάφορες χώρες, που έχουν...

αλβανία τζιχαντιστές

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, ως προς τον αριθμό των τζιχαντιστών από διάφορες χώρες, που έχουν πάει να πολεμήσουν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους,  περίπου 150 αλβανοί πολίτες, πολεμούν κάτω από τη μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους, κατατάσσοντας την Αλβανία στην 9η θέση, ως προς τον πληθυσμό της, σε σύνολο 26 χωρών από τις οποίες έχουν πάει τζιχαντιστές στη Συρία και το Ιράκ.
Χειρότερη είναι η κατάσταση στο Κόσσοβο, το οποίο κατατάσσεται 4ο στη σχετική λίστα. Από το Κόσσοβο έχουν αναχωρήσει 232 τζιχαντιστές. Η Αλβανία, η Βοσνία και το Κόσσοβο, είναι οι τρεις βαλκανικές χώρες, ανάμεσα στις δέκα χώρες με τους περισσότερους τζιχαντιστές που πολεμούν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους.
Θεωρούμε στο pentapostagma.gr  ότι τα στοιχεία έρχονται να επαληθεύσουν επίσημα, πληροφορίες που κατά καιρούς προβάλαμε για την συμμετοχή στον ISIS, τζιχαντιστών από τα Βαλκάνια και κυρίως για την εμπειρία που αποκτούν και φυσικά θα μεταφέρουν στην περιοχή μας, όταν έρθει η σειρά της δράσης τους στα Βαλκάνια, όπως άλλωστε το έχουν προαναγγείλει.
Το φαινόμενο είναι εξαιρετικά ανησυχητικό επιπλέον για την απρόβλεπτη αύξηση του αριθμού των ατόμων που εισέρχονται στις τάξεις των εξτρεμιστών, από όλο τον κόσμο.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους υπήρχαν περίπου 15.000 ξένοι μαχητές, ενώ στα τέλη του περασμένου Μαΐου ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 25.000 άτομα.
Την ίδια στιγμή είχαμε νέες αναφορές του Μουφτή του Κοσόβου (ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης των αλβανών μουσουλμάνων του Κοσσόβου), Ναίμ Τερνάβα (Naim Tërnava), στην τελετή αφιερωμένη στα 626 χρόνια από το θάνατο του Σουλτάνου Μουράτ του πρώτου, στη μάχη του Κοσσόβου το 1389. Ο Τερνάβα μίλησε στην τελετή, σαν να ήταν εκπρόσωπος των Οθωμανών. Σύμφωνα με το Μουφτή του Κοσσόβου, οι Οθωμανοί δεν ήταν κατακτητές, ο Σουλτάνος πολέμησε για την απελευθέρωση του αλβανικού λαού από τους σλάβους κατακτητές, οι οποίοι, ξεκινώντας από τα βουνά της Ρωσίας, ήρθαν και κατέκτησαν τα εδάφη των Αλβανών, με στόχο να τους αφομοιώσουν και να τους αφανίσουν. Τα 500 χρόνια που ακολούθησαν μετά το θάνατο του Σουλτάνου, σύμφωνα με το Μουφτή, Αλβανοί και Τούρκοι κυβέρνησαν από κοινού και συνυπήρξαν ειρηνικά σ’ αυτά τα εδάφη.
Συνδυάζοντας τα γεγονότα μας περιμένουν πολλά μέτωπα είτε τζιχαντιστικά είτε οθωμανικά είτε και τα δύο . Το σίγουρα είναι ότι πρέπει να εξασφαλίσουμε την Εθνική μας Άμυνα με κάθε θυσία και δεν υπάρχουν σωτήρες είτε μέσα είτε έξω από την ΕΕ , σωτήρες είμαστε μόνο οι ίδιοι για την Πατρίδα μας