Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ


ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ :ΑΓΩΝΑΣ Εφημερίδα Αγωνιζομένων Χριστιανών Λαρίσης Ιούνιος  α.φ.217  2015-http://www.agonas.org/


Απόσπασμα απο το βιβλίο  του Ερευνητή Ιωάννου Ρίζου "Οι ληστές της Θείας Διδασκαλίας" 
(15) ΑΥΤΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΠολλοί (συνήθως κληρικοί) λένε ότι δεν είναι σωστό να εγείρονται τέτοια θέματα (πίστεως) για να αποφευχθεί ο σκανδαλισμός του ποιμνίου και καλό είναι αυτά να μη συζητιούνται. Το αν αυτό είναι σωστό θα το εξετάσουμε πάλι με γνώμονα τις οδηγίες των Αγίων Πατέρων.

«Όταν εσύ κάνεις κάποια εντολή του Θεού ή φυλάς τους θείους και ιερούς κανόνες των Αγίων Αποστόλων ή των Οικουμενικών και τοπικών Συνόδων ή τις παραδόσεις της εκκλησίας και ο άλλος σκανδαλίζεται γι’ αυτό, τότε πρέπει να αδιαφορείς για τον σκανδαλισμό του». «Όταν μεν εμποδίζεται κανένα έργο θεάρεστον διά το σκάνδαλον του άλλου, τότε πρέπει να καταφρονούμε το σκάνδαλον εκείνο».

«Αν δεις την ευσέβεια να βλάπτεται, μην προτιμάς την ομόνοια άλλα να σταθείς γενναία μέχρι θανάτου, μην προδίδοντας την αλήθεια».

«Σκάνδαλο είναι η πλάνη, η αίρεση και η αμαρτία που γίνεται φανερά και όχι βέβαια η στηλίτευση και ο έλεγχος του σκανδάλου».

«Πιο επαινετός είναι ο πόλεμος παρά μία ειρήνη που μας χωρίζει από τον Θεό». «Πώς γίνεται να μην κολασθή αυτός που κάνει ότι δεν βλέπει και σιωπά, όταν οι θεϊκοί νόμοι και κανόνες υβρίζωνται;»

«Είναι προδοσία της αληθείας και επιβουλή των υπολοίπων και εθισμός προς τα κακά, η φαινομενική καλοσύνη προς τους κακούς όταν η βλάβη του ενός [που προκύπτει από τη συμπεριφορά του] μπορεί να εξαπλωθεί και στους υπολοίπους. Τότε δεν πρέπει να μακροθυμούμε, αλλά να ζητάμε το συμφέρον των πολλών...».

Στη βίβλο των ερωταποκρίσεων των Αγίων Βαρσανουφίου και Ιωάννου του Προφήτου εγείρεται από κάποιον το θέμα του αν πρέπει να αναθεματίζουμε τον αιρετικό. Η απάντηση του Αγίου είναι ότι εκείνοι ως αιρετικοί, είναι ήδη κάτω από το ανάθεμα, και ο καθένας μας πρέπει να φροντίζει για τις αμαρτίες του, γι’ αυτό και δεν πρέπει να σπεύδει σε αναθεματισμούς άλλων ανθρώπων, αλλά να φροντίζει να πενθεί. Στην ερώτηση όμως μήπως κανείς δώσει την εντύπωση ότι είναι και ο ίδιος αιρετικός, αν δεν αναθεματίσει τους αιρετικούς, επαναλαμβάνει και πάλι ότι πρέπει κανείς να αρνείται να αναθεματίσει άλλους• προσθέτει, όμως, ότι σε περίπτωση που οι άλλοι σκανδαλιστούν από τον μη αναθεματισμό, ενδείκνυται να αναθεματίσει κανείς τους αιρετικούς. Ουδέποτε όμως επιτρέπεται ο αναθεματισμός προσώπου, τα φρονήματα του οποίου δεν γνωρίζουμε. Βλέπουμε λοιπόν τους Αγίους μας ότι δεν προκρίνουν υπέρ άνω όλων την αποφυγή του σκανδαλισμού, αλλά πρωτίστως ενδιαφέρονται για την διατήρηση της αλήθειας και της σωτηριώδους σχέσης μας με τον Θεό και τις εντολές Του.

(26) Τα εγκλήματα

των τελευταίων δεκαετιών

Όταν το 1919 οι Βρετανοί συζητούσαν την απόδοση της ΚΠόλεως στην Ελλάδα, το Βατικανό δήλωνε ότι προτιμούσε «να βλέπει την ημισέληνο πάνω στην Αγία Σοφία παρά τον Ελληνικό Σταυρό». Κατά τη Μικρασιατική κα-ταστροφή, για τους ποταμούς αιμάτων και τις ανήκουστες θηριωδίες των ορδών του Κεμάλ Αττατούρκ ο Πάπας του έστελνε πρώτος συγχαρητήριο τηλεγράφημα.

Το «Μακεδονικό Ζήτημα» είναι ένα κατασκεύασμα της Παπικής προπαγάνδας από το 1601. Και όταν το 1986 κυοφορείται το ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων, το Βατικανό μεθοδεύει απροκάλυπτα την ανθελληνική του πολιτική. Οργανώνει έκθεση Ορθοδόξων ελληνικών εικόνων, τις οποίες προβάλλει ως «μακεδονική τέχνη», τυπώνει τις Παπικές εγκυκλίους και στην ψευδεπίγραφη «μακεδονική γλώσσα», ενώ στην ίδια διάλεκτο ο Πάπας απαγγέλλει τις ευχές του από το ναό του Αγίου Πέτρου. Τέλος, είναι γνωστές οι διασυνδέσεις του Βατικανού με τη σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων, της οποίας την ένταξη στην Ουνία επιδιώκει. Κατά τον καθηγητή π. Γεώργιο Μεταλληνό «Το Βατικανό παραμένει η μεγαλύτερη ανθελληνική δύναμη και προπαγάνδα στον κόσμο».

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΦΥΛΛΟ

(28) Σφαγές Σέρβων

από Παπικούς                   «Οι ληστές της Θείας Διδασκαλίας»

Ένα βιβλίο που ξεσκεπάζει τους σύγχρονους
ψευδοδιδασκάλους   και τον επιβουλεύοντα  πολιορκούντα Οικουμενισμό, την  "εσχάτη αίρεση"  
στην Ορθόδοξη Εκκλησία.
Σήμερα μόνο το 3% των Ελλήνων εκκλησιάζονται συστηματικά.
Πάνω από το 90%  αυτού  του ποσοστού γνωρίζει  για την Πίστη , τον  δρόμο και τον τρόπο της εν Χριστώ σωτηρίας πολύ λιγότερα από όσα  γνωρίζει για τα Τούρκικα σήριαλ , το ποδόσφαιρο  ή τις συνταγές μαγειρικής.
Κατά τον άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη  «οι αδιάφοροι χριστιανοί  δεν θα σωθούν, όχι γιατί δεν πιστεύουν αλλά γιατί δεν ξέρουν σε τι πιστεύουν».
Απ΄την άλλη μεριά, η «Νέα Τάξη» πραγμάτων ή αλλιώς η  «Παγκοσμιοποίηση» , απαιτεί και οικοδομεί  μια νέα παγκόσμια θρησκεία για να κάνει εφικτή την διακυβέρνηση   όλου του κόσμου. Στο γενικευμένο κλίμα αδιαφορίας για την Πίστη, "Ορθόδοξοι"  ποιμένες  συνεργάζονται συστηματικά για την  εξάπλωση αυτής της νέας παγκόσμιας θρησκείας που ονομάστηκε από τους εμπνευστές  της Οικουμενισμός.

Σε όλη την ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας   υπεισέρχονταν  σε αυτήν μεθοδικά και ύπουλα «υπάλληλοι», «μισθωτοί», «λύκοι» και «φίδια» ( χαρακτηρισμοί  που απέδωσαν ο Χριστός και οι Απόστολοι στους ψευδοδιδασκάλους) που διέφθειραν πνευματικά  τα λογικά πρόβατα του  Χριστού  εξυπηρετώντας τα προσωπικά τους πάθη .
Μεγάλο τμήμα των πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας σήμερα μολύνεται  από τις κακοδοξίες και τα  έργα  αιρετικών και αιρετιζόντων μασκοφόρων και οδηγείται   στην απώλεια.

  Στο βιβλίο "Οι ληστές της Θείας Διδασκαλίας"  του Ι.Ρίζου - που προλογίζει ο Ομότιμος καθηγητής θεολογίας του Α.Π.Θ  π.Θεόδωρος Ζήσης και εκδίδει η Ι.Μονή Αγίας Παρασκευής Πτολεμαϊδας-  εμφανίζονται απλά και κατανοητά ,  όχι μόνο οι  νοθείες και παραχαράξεις της Ορθόδοξης Πίστης  που υλοποιούν σήμερα πατριάρχες και επίσκοποι, αλλά και οι  Ορθόδοξες Αγιογραφικές και Αγιοπατερικές θέσεις που προφυλάσσουν τον πιστό από τον κίνδυνο της συμμετοχής του, στην ολέθρια αίρεση του Οικουμενισμού.
Το βιβλίο περιέχει:

       α)   296    σελίδες 
       β)   46      κεφάλαια
       γ)   146    Οικουμενιστικές παρεκτροπές
       δ)    282    Αγιοπατερικές ρήσεις (σε αντιπαράθεση των παρεκτροπών).
       ε)    134    κατάλληλα ανά περίσταση Αγιογραφικά χωρία
     στ)    75     φωτογραφίες- ντοκουμέντα 
        ζ)   515    παραπομπές και σημειώσεις
        η)   140    βιβλία Βιβλιογραφία
Στο site  μας :  www.αντι-οικουμενισμος.eu  μπορείτε να :

  • Διαβάσετε ένα κεφάλαιο του βιβλίου.
  • Δείτε τα περιεχόμενα του .
  • Διαβάσετε  επιστολές Επισκόπων για το βιβλίο.
  • Αγοράσετε  on-line
       τιμή βιβλίου :  8 ευρώ 
Κεντρική διάθεση, παραγγελίες στο:   στο  6976786356 ή στο 24630-27005 εργάσιμες ημέρες και ώρες.

  ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ  και στα γραφεία της εφημερίδος:  
 "ΑΓΩΝΑΣ" ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ  ΛΑΡΙΣΑΣ: Αιόλου 20 και        Αστροναυτών τηλεφ. 2410 284644 
                και fax 2410 551113