Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΟΣΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ; ΜΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ


ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ :ΑΓΩΝΑΣ Εφημερίδα Αγωνιζομένων Χριστιανών Λαρίσης Ιούνιος  α.φ.217  2015-http://www.agonas.org/



      Επί χρόνια αναγνώστες, μας πληροφορύσαν ότι δεν έβρισκαν εφημερίδες του ΑΓΩΝΑ στα διάφορα stands που είναι τοποθετημένα σε πολλά κεντρικά σημεία της πόλης μας (Λάρισα). Η τροφοδοσία τους πάντα γίνονταν ανελλιπώς από τους εθελοντές μας.
Διαπιστώσαμε όμως ότι «ταχυδακτυλουργοί» αφαιρούσαν τις εφημερίδες και τις πετούσαν σε κάδους ή τις εξαφάνιζαν να μην ενημερώνεται ο κόσμος σχετικά με τα συμβαίνοντα.
Πάνω από 12 φορές συλλάβαμε ταλαίπωρους ανθρώπους επ’ αυτοφώρω να αφαιρούν εφημερίδες, και μετά να ζητούν συγγνώμη διότι άλλοι ήταν οι αυτουργοί που τους έδιναν κάποιο χαρτζιλίκι ή ένα πιάτο φαγητό. Είχαμε και πολλαπλάσια συμβάντα αφαίρεσης εφημερίδων αλλά με υποδείξεις ανθρώπων και αυτοκινήτων.
Έτσι κάποια στιγμή τέλειωσαν “οι καλοπροαίρετοι” χαρτζιλικωμένοι και αναγκάστηκαν να βγουν παγανιά οι ίδιοι. Τους στήσαμε λοιπόν καρτέρι περιμένοντας να εμφανιστούν. Και δεν άργησαν. Την Κυριακή 8/5/2011 πρωί, βασικός μητροπολιτικός υπάλληλος, αφού πέρασε από διάφορα σημεία, έφθασε στην πλατεία Νομαρχίας, κάνοντας τη σχετική ανίχνευση του χώρου. Κατευθύνθηκε στο stand, στο κέντρο της πλατείας, άρπαξε 50 φύλλα εφημερίδες και προχώρησε για το δεύτερο stand. Τότε προσπαθήσαμε να τον πιάσουμε, φωνάζοντας: «Εσύ πουλάκι μου παίρνεις και πετάς τις εφημερίδες;». Το τι έγινε δεν περιγράφεται. Ακολούθησαν σκηνές καταδίωξης με τον κόσμο να παρακολουθεί και τους οδηγούς των ταξί - είναι στάση ταξί εκεί - να βγαίνουν από τα αυτοκίνητά τους. Ο δράστης το έβαλε στα πόδια και τρέχοντας πήρε το αυτοκίνητό του και εξαφανίστηκε… Η αστυνομία, στην οποία απευθυνθήκαμε αμέσως αρνήθηκε να συνδράμει στη σύλληψή του, όταν άκουσε ότι ο δράστης ήταν ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Μητρόπολης Λάρισας και Τυρνάβου. Έτσι αναγκαστήκαμε να καταθέσουμε μήνυση εναντίον του. Ο κ. Εισαγγελέας τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας με το κατηγορητήριο: «Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι στην πλατεία Νομαρχίας της Λάρισας στις 8/5/2011 έφθειρε ξένη ιδιοκτησία με σκοπό να παρεμποδίσει την ελεύθερη κυκλοφορία εφημερίδας και ειδικότερα, στον άνω τόπο και χρόνο, αφαίρεσε από το σημείο διανομής (stands) της εφημερίδας “ΑΓΩΝΑΣ”, ένα πακέτο πενήντα (50) φύλλων και τα έριξε σε παρακείμενο κάδο απορριμμάτων επί της οδού Παπαναστασίου με σκοπό να παρεμποδίσει την ελεύθερη κυκλοφορία της ανωτέρω εφημερίδας» κατηγορήθηκε βάσει του άρθρου 334 παρ. 2 του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει:
2. «Οι πιο πάνω πράξεις, ή οι πράξεις βίας εναντίον προσώπων ή πραγμάτων, καθώς και πράξεις φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, που γίνονται με σκοπό να παρεμποδίσουν την έκδοση και την ελεύθερη κυκλοφορία εφημερίδων ή περιοδικών, καθώς και την ελεύθερη κυκλοφορία βιβλίων, τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους, σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται μετατροπή ή αναστολή της ποινής».
Η δίκη έγινε, μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, στις 10/6/2015 και καταδίκασε τον κατηγορούμενο Αρχιγραμματέα της Ιεράς Μητρόπολης Λάρισας και Τυρνάβου σε ποινή φυλάκισης έξι (6) μηνών με το ελαφρυντικό του άρθρου 84 παρ. 2Β του Π.Κ. που προβλέπει: «2) Ελαφρυντικές περιστάσεις θεωρούνται ιδίως: β) το ότι στην πράξη του ωθήθηκε από όχι ταπεινά αίτια ή από μεγάλη ένδεια ή διατελώντας υπό την επίδραση σοβαρής Απειλής ή υπό την επιβολή του προσώπου στο οποίο αυτός οφείλει υπακοή ή με το οποίο βρίσκεται σε σχέση εξάρτησης».
 Τι έγινε όμως και η είδηση έμεινε άγνωστη στο αναγνωστικό κοινό; Ποιοι είναι άραγε αυτοί που κινούν τα νήματα και γράφουν ό,τι και όπως τα θέλουν; Εμείς πάντως τους ευχαριστούμε για την… αντικειμενική και ελεύθερη πληροφόρηση!!! Διότι, ενώ η δίκη παρακολουθήθηκε, δημοσιογραφικά, δεν έγραψαν ούτε είπαν λέξη, όπως κάνουν όταν κάτι είναι εναντίον μας (και ας είναι οι κατηγορίες του στηριγμένες πάνω στο ψέμα και σε ψευδομάρτυρες που πήγαν κατηγορούμενοι). Τότε η φιλομητροπολιτική εφημερίδα το προβάλλει πρωτοσέλιδα, τα ραδιόφωνα το έχουν πρώτο θέμα και τα σάιτ το εμφανίζουν ως θρίαμβο του δεσπότη Ιγνατίου.
Για τους φίλους και αδελφούς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, που ανήσυχοι μας ρωτούν, απαντούμε:
«ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ!». Το δίκαιο και η αλήθεια θα θριαμβεύσει. Το ψέμα και η παραπληροφόρηση, που είναι του διαβόλου, «ως καπνός» θα εξαφανιστούν.
Θα δείτε και θα μάθετε πολλά ακόμα.