Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Κυριακή 11-10-2015: Λέμε ΟΧΙ στην αχρήματη συναλλαγή .. λέμε ΟΧΙ στην Κάρτα του Πολίτη.

Διαμαρτυρία στην αρχιεπισκοπή και στις μητροπόλεις  για  τους αναξίους δεσποτάδες και τον ανύπαρκτο  αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Λιάπη πότε θα γίνει;;
Αναγνώστης μας ενημέρωσε για την παρακάτω εκδήλωση, την οποία φυσικά και δεν έχουμε κανένα λόγο να μην προβάλουμε  :
και το σχόλιο από τα Αττικά Νέα:

Δεν είμαστε ζωά... 
Δεν είμαστε αριθμοί... 
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΛΑΒΟΙ!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ!

Καλλιόπη Σουφλή
Όσο για το αυτονόητο ερώτημα, γιατί δεν μιλάει η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, διαβάστε τι συμφωνήθηκε στην πρόσφατη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερονύμου με τον αρμόδιο υπουργό κ.Παναγιώτη Κουρουπλή:
    Επιπροσθέτως, ο υπουργός ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για την πρόθεση υλοποίησης της κάρτας του πολίτη, στο πλαίσιο της απλοποίησης των υπηρεσιών του κράτους προς τους πολίτες και της αντιμετώπισης του χρόνιου προβλήματος της γραφειοκρατίας. Συγκεκριμένα συζητήθηκε η θέσπιση της Κάρτας του Πολίτη που ο Υπουργός ανάφερε εμφανώς αποφασισμένος για την δημιουργία παρά τις αντιθέσεις εκκλησιαστικών κύκλων. « Η Κάρτα του Πολίτη θα θεσπιστεί. Εαν αποτύχει το μέτρο θα είναι δική μου πολιτική ευθύνη και θα την επωμισθώ»

      Ο κ. Ιερώνυμος, από την πλευρά του, αφού αναφέρθηκε στο γόνιμο χαρακτήρα των συζητήσεων που πάντα όπως τόνισε έχει με τον υπουργό, επεσήμανε ότι συνέπεσαν οι απόψεις τους σε ζητήματα τακτοποίησης ορισμένων εκκρεμοτήτων οι οποίες άπτονται του Υπουργείου Υγείας και στα οποία εμπλέκεται η Εκκλησία στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς και στήριξης, όπου αυτή χρειάζεται.
          Ο υπουργός, δεν παρέλειψε να επαναλάβει την δέσμευσή του απέναντι στον Μακαριώτατο, αναφορικά με την τοποθέτηση ενός αριθμού κληρικών που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει, λόγω των κενών που προκάλεσαν οι περικοπές σε αυτές τις θέσεις, τα τελευταία χρόνια.
(πηγή)