Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Ο ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΛΑΠΠΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ, ΞΥΠΝΑΕΙ ΛΕΦΤΑ ΒΛΕΠΕΙ κ. ΙΓΝΑΤΙΕ Ή ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ... ή ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ!



  Γι’ αυτό και τους Αγωνιζόμενους χριστιανούς, που δεν τον αναγνωρίζουν, δεν τους κυνήγησε ποινικά ώστε να τους κλείσει φυλακή για τα “ανάξιος” που φωνάζαν, αλλά τους σέρνει στα αστικά δικαστήρια ζητώντας χρήματα για την ηθική του αποκατάσταση. 
  Να τί λέγει στην αγωγή: «Να υποχρεωθούν έκαστος των εναγομένων – αγωνιζομένων – να μου καταβάλουν το ποσό των 20.000-80.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση προς αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστην…». Άραγε με τα χρήματα που θα εισπράξει θα αποκατασταθεί η ηθική του βλάβη;


ΚΟΙΜΑΤΑΙ, ΞΥΠΝΑΕΙ ΛΕΦΤΑ ΒΛΕΠΕΙ


Δόξα τω Θεώ, είπαν οι ιερείς, που για πρώτη φορά ο επίσκοπός μας μετά από 19 χρόνια δεν μας έφερε ομιλητή στη σύναξη που έγινε στις 24 Σεπτέμβρη ε.α. στον Ιερό Ναό της Νίκαιας Λάρισας, αλλά θα μιλήσει ο ίδιος.


Το θεώρησαν αυτό ως ένα καλό σημάδι, το ότι ο πνευματικός τους πατέρας αποφάσισε να τους διδάξει ποιμαντικά και πνευματικά και να αφήσει κατά μέρος πλέον τα φιλόδοξα οικονομικά σχέδια που σε κάθε σύναξη αράδιαζε και έφερνε σε οικονομική ασφυξία τους ιερούς ναούς.


Άρχισαν να αισθάνονται ευφροσύνη – μια και ήταν η πρώτη της νέας εκκλησιαστικής χρονιάς – ακούγοντας τον ποιμενάρχη τους και θαυμάζοντας τη ρητορική του δυνατότητα. Διαβάζοντας το γραπτό κείμενο είπε: «Ιερουργώντας την ιερατεία του Κυρίου, οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε το βάρος της ευθύνης μας ως λειτουργοί και ποιμένες… Η φλόγα της πίστεως και ο ιερός ενθουσιασμός της καρδιάς μας δεν πρέπει να σβήσει ποτέ… για το καλό της ψυχής μας, για την πνευματική οικοδομή του λαού μας… σε έναν κόσμο που δυστυχώς παραπαίει».


Δεν πρόλαβε να τελειώσει την ολιγόλεπτη γραπτή ομιλία όταν τους κοίταξε καλά-καλά και αλλάζοντας ύφος τους είπε: «Ακούστε εδώ• ξεχάστε αυτά που ξέρατε μέχρι τώρα». – Και συνέχισε με ένα ελεγκτικό κατεβατό – «Όσοι δεν κατέθεσαν προϋπολογισμούς (απολογισμούς) θα πάρετε εξώδικα, και το λόγο θα έχει ο Εισαγγελέας• εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη».



Οι παπάδες άρχισαν να κοιτιούνται και να σκουντιούνται μεταξύ τους ψιθυρίζοντας «πάλι για εισαγγελείς μιλάει».


- Σας κάνω γνωστό ότι φέτος, λόγω του CAPITAL CONTROL ο “έρανος της αγάπης” δεν θα γίνει από την “Λογία Φιλαδελφία και Αλληλεγγύη” αλλά από μία άλλη επιτροπή που θα κάνουμε λίγες ημέρες ενωρίτερα και αμέσως μετά θα την καταργήσουμε.


Τι είναι τούτο πάλι; Τι σχέση μπορεί να έχουν τα χρήματα του εράνου με τα capital control, αφού τα συγκεντρωμένα χρήματα αμέσως διατίθενται στους αναξιοπαθούντας αδελφούς; Ποιο κόλπο πάλι να ετοιμάζει;


- Ακούστε καλά – συνέχισε. Υπάρχουν ναοί που κατακρατούν τα χρήματά μας (!) και δεν φέρνουν τις τριμηνίες – κι άρχισε να διαβάζει ονόματα “κακοπληρωτών” – αυτοί, να ξέρετε, είναι οι “γνωστοί”…


Πάγωσαν οι παπάδες. Μας θύμισε – έλεγαν – τους γνωστούς άγνωστους των Εξαρχείων. Τι προσβολή και εξευτελισμός είναι αυτός από τον πνευματικό σου πατέρα σε μια ομήγυρη 130 παπάδων… να διασύρει τίμιους ιερωμένους ως μπαταχτσήδες γιατί βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία! Τη συμπεριφορά αυτή ούτε οι δανειστές τοκογλύφοι δεν παρουσιάζουν καθότι το απαγορεύει ο νόμος “προσωπικών δεδομένων”. Δηλαδή ο δεσπότης είναι υπεράνω των νόμων; Έχει θεοκρατική ασυλία;


- Τους είπε και μερικά ακόμα…


Την επομένη - πριν καλά καλά συνέλθουν οι παπάδες - πήραν το μανιφέστο. Με αρ. πρωτοκόλλου 922 και ημ. 22- Σεπτεμβρίου 2015 (είχε συνταχτεί 2 ημέρες πριν στην σύναξη): «Σας παρακαλώ πολύ – είδατε ευγενική συμπεριφορά; – όπως, εντός ευθέτου χρόνου τακτοποιήσετε όλες τις τυχόν εκτροπές και υποβάλλετε στην Ιερά Μητρόπολη φωτοτυπίες της πρώτης σελίδας των βιβλιαρίων καταθέσεων, εις το οποίο να καταφαίνεται ότι τα χρήματα είναι κατατεθειμένα επ’ ονόματι του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου».


Αυτό ήταν το αποκορύφωμα του θράσους, να ζητήσει τα βιβλιάρια με την γελοία δικαιολογία, μήπως πεθάνει κάποιος επίτροπος και πάρει μαζί του τα χρήματα του ναού! Εμείς δεν θέλουμε να πιστέψουμε αυτά που οι ιερείς υποπτεύονται ότι μπορούν να συμβούν. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ευχηθούμε ο Θεός να βάλει το χέρι του!


Για χρόνια σας λέγαμε, ότι ο άνθρωπος γεννήθηκε πτωχός – όπως δήλωσε ο ίδιος – και βρέθηκε σε μία πλούσια μητρόπολη με πακτωλό χρημάτων και έπαθε. Κοιμάται και χρήματα ονειρεύεται. Ξυπνάει και παίζει με τα χρήματα, σαν τον κροίσο.


Γι’ αυτό και τους Αγωνιζόμενους χριστιανούς, που δεν τον αναγνωρίζουν, δεν τους κυνήγησε ποινικά ώστε να τους κλείσει φυλακή για τα “ανάξιος” που φωνάζαν, αλλά τους σέρνει στα αστικά δικαστήρια ζητώντας χρήματα για την ηθική του αποκατάσταση. Να τί λέγει στην αγωγή: «Να υποχρεωθούν έκαστος των εναγομένων – αγωνιζομένων – να μου καταβάλουν το ποσό των 20.000-80.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση προς αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστην…». Άραγε με τα χρήματα που θα εισπράξει θα αποκατασταθεί η ηθική του βλάβη;


Φοβερό πάθος η φιλαργυρία, αδελφοί μου, να μην μπορεί να ησυχάσει κανείς ούτε στον ύπνο του!

Ή ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ... ή ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ!


Η πλειοψηφία των μητροπολιτών από την ημέρα που φόρεσαν την μίτρα και πήραν την πατερίτσα ζουν στον κόσμο τους. Όλη την ημέρα στριφογυρίζουν μέσα στα ανάκτορά τους με κόλακες να χαϊδεύουν τα αυτιά τους.

Βγαίνουν για καμιά λειτουργία ή μυστήριο, κάνουν και καμιά ομιλία πρόχειρα-πρόχειρα αγγίζοντας κάποιο επίκαιρο θέμα που πουλάει (που πολλές φορές ούτε οι ίδιοι πιστεύουν αυτά που λένε) και πάλι κλείνονται μέσα.

Τέτοια παράξενα και περίεργα φαινόμενα παρακολουθούμε καθημερινά στα Μ.Μ.Ε. Στη Λάρισα, έχουμε γράψει αρκετές φορές, ο δεσπότης άλλα να λέει, και άλλα να κάνει.

Το έμαθε καλά το παραμύθι ο Ιγνάτιος. Εξ άλλου είχε για χρόνια μεγάλο δάσκαλο τον Σεραφείμ Τίκα, του οποίου τις… διδαχές εφαρμόζει με ευλάβεια.

Πριν μερικές ημέρες, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου – είχε προηγηθεί με δηλώσεις γλυκανάλατες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος – βγήκε ο δεσπότης Ιγνάτιος και μίλησε στο εκκλησίασμα για το θέμα των θρησκευτικών στα σχολεία. Το κατόρθωμα αυτό η μητροπολιτική εφημερίδα, που ανέλαβε εργολαβικά να προβάλει το ανύπαρκτο έργο του, έγραψε: «Ο μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος άστραψε και βρόντησε στην ομιλία του εντός των Αγίων Τεσσαράκοντα, για το θέμα του μαθήματος των θρησκευτικών. Είχε προηγηθεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και δόθηκε το σύνθημα…».

Αυτή είναι η αποστολή σου δέσποτα, να τα λες στους 100-150 εκκλησιαζόμενους και μετά να αποσύρεσαι στο μέγαρο με την κουστωδία σου ικανοποιημένος ότι έκανες το καθήκον σου; Μήπως θα πρέπει να πάρεις τη ράβδο σου και να επισκεφθείς τους αρμόδιους και να τους τα ψάλλεις;

Το δεύτερο απαιτεί αληθινή πίστη στο Θεό και ανδρικό φρόνημα, κάτι που δεν υπάρχει γιατί στοιχίζει.

Αυτό μας θυμίζει, δέσποτα, τον μισθωτό τσοπάνο που όταν βλέπει τον λύκο από μακρυά σφυρίζει και χουγιάζει για να φύγει. Μετά κλείνεται στην καλύβα του να φάει ικανοποιημένος ότι έκανε το καθήκον του. Τί τον ενδιαφέρει αν ο λύκος τελικά μπαίνει στο μανδρί και κατασπαράζει τα πρόβατα; Δικά του είναι; Αυτός μισθωτός εστί.

Λοιπόν, δέσποτα, αν πιστεύεις και πονάς το ποίμνιό σου θα πρέπει με παρρησία να απλώνεις δίστομη ρομφαία προς κάθε αρχή και εξουσία και όχι «να βροντάμε και να αστράφτουμε» μπροστά σε 100-150 εκκλησιαζόμενους. Το καλό το παλληκάρι στη φουρτούνα φαίνεται.

Ή πιστεύεις και ορμάς στη φωτιά ή καταθέτεις το ωμοφόριό σου και αποσύρεσαι σε μοναστήρι, αν σε δεχθούν κι εκεί.

Αρκετό κακό κάνατε στην Εκκλησία!






Ε ΡΕ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ !!!


Ο δεσπότης Ιγνάτιος, μετά από 19 χρόνια, κατάλαβε ότι υπάρχει στην Εκκλησία Οικουμενισμός και σύστησε στο ποίμνιο, σε μια αποστροφή σε ολιγόλεπτη ομιλία σε ναό της πόλης, ότι πρέπει να προσέχουμε, διότι οι Οικουμενιστές κάνουν μεγάλο κακό στην Εκκλησία…

Ε ρε δούλεμα και υποκρισία που πέφτει!

Δεδομένου ότι από χρόνια το γνωρίζει, ότι ο Αρχιερέας του Οικουμενισμού είναι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, που συμπροσεύχεται με αλλόδοξους και αλλόθρησκους, δωρίζει δεξιά και αριστερά Κοράνια, αντί της Αγίας Γραφής, συνεργάζεται με Διεθνή σκοτεινά κέντρα αποφάσεων, αρνείται την μοναδικότητα της Ορθοδοξίας μετατρέποντάς την σε μία από τις πολλές Ομολογίες και θρησκείες, αυτός όψιμα ξεσπάθωσε κατά του Οικουμενισμού. Καλά τι ρόλο παίζει ο άνθρωπος; Τη μία τον βλέπουμε να φωτογραφίζεται συλλειτουργώντας με τον Βαρθολομαίο, να προσκαλεί συναδέλφους του ομιλητές στη Λάρισα – ενώ οι περισσότεροι είναι οικουμενιστές – και από την άλλη να καταφέρεται κατά του Οικουμενισμού.

Ο Σαλαμίνιος δεσπότης θα περνάει τους Λαρισαίους για χαχόλους, αλλιώς δεν εξηγούνται αυτά που λέει μ’ αυτά που κάνει. Δεκάδες οι ανακολουθίες του και αντιφάσεις που έχουμε καταγράψει και τις οποίες θα δημοσιεύσουμε εν καιρώ. Χαρακτηριστικά αναφερόμαστε στην πομπώδη φράση του: «Να τηρήσουμε την Κυριακή αργία»! Και ενώ διακήρυττε αυτά, παράλληλα φωτογραφίζονταν και συναγελάζονταν με τους βουλευτές Χαρακόπουλο και Κέλλα που ψήφισαν το νομοσχέδιο. Ανέχονταν δε, Κυριακή πρωί και εορτή του αγίου Κοσμά του Αιτωλού (θανατώθηκε, με την υπόδειξη των Εβραίων, γιατί καθιέρωσε την Κυριακή μη εργάσιμη) και εν ώρα θείας λειτουργίας, συνεργείο να ρίχνει μπετά στο προαύλιο του επισκοπείου.

Τα ίδια έκανε και με την μετάφραση των Λειτουργικών κειμένων (είπα-ξείπα), τον μακαριστό π. Σεραφείμ Δημόπουλο, τον π. Αλέξανδρο Τσίρκα και τον π. Λάμπρο Ρίνη, αλλά και στους ιερείς που υπέγραψαν την «ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ κατά του Οικουμενισμού». Τώρα όμως, που ο Οικουμενισμός δέχεται τα ορθόδοξα πυρά, σκέφτηκε να παρουσιαστεί ως αντιοικουμενιστής ενθουσιάζοντας κάποια χριστιανούλικα περιοδικά – με το αζημίωτο βέβαια – κάνοντάς τα να πουν «Ωραία τα λέει ο Λαρίσης», ενώ ο ίδιος συνεχίζει το βιολί του συνεργαζόμενος με φιλοοικουμενιστές και θυμίζοντάς μας τα πτεροέντα έπη του μακαρίτη δεσπότη Σεραφείμ Ορφανού για τις χριστιανικές οργανώσεις:

«Παύλε (οδηγός του), τώρα τους γελάσαμε αυτούς∙ πάμε να ξεγελάσουμε και τους άλλους… και μετά πάμε για καλό φαγητό…»

Ε ρε δούλεμα που πέφτει !!!