Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Από το ιστολόγιο "Ο Παιδαγωγός": "Ο σχολιασμός μας για την επάνδρωση της οικουμενιστικής μονής στην Αυστρία από μοναχούς της Ιεράς Μονής Αγίου Αρσένιου Χαλκιδικής"


"Για να γίνεις δεσπότης σήμερα ή πρέπει να κάνεις τούμπα μέσα στην στοά των μασόνων και να προσκυνήσεις τον διάβολο· Τι διαβολο-δεσπότης θα γίνεις;
 Ή θα επιτρέψει η μασονία να γίνεις εάν δεν την πολεμάς και έχεις ευγένεια απέναντί της. Γι’ αυτό βλέπεις όλοι αυτοί που είναι υποψήφιοι δεσποτάδες σιωπούν, κανείς τους δεν μιλά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Ξέρουν πολύ καλά ότι θα τους φάει το φίδι.
   Μωρέ χίλιες φορές διάκονος, χίλιες φορές καλόγερος και να φωνάζω μέρα νύκτα ότι είστε σατανάδες, παρά να με δώστε μήτρες και μπαστούνες. Και αν με κάνετε δεσπότη, τί θα γίνει; Σας τα χαρίζω όλα βρε διαβόλοι." (πηγή)
Χίλιες φορές λοιπόν σεβαστοί πατέρες απλοί καλόγεροι, παρά ηγούμενοι Οικουμενιστικών μοναστηριών και συμπροσευχόμενοι με αιρετικούς δίπλα στον Οικουμενιστή δεσπότη.
(Καντιώτης Αυγουστίνος)
================

Ο σχολιασμός μας για την επάνδρωση της οικουμενιστικής μονής στην Αυστρία από μοναχούς της Ιεράς Μονής Αγίου Αρσένιου Χαλκιδικής


Η αλήθεια είναι ότι σεβόμενοι τον αγώνα του π.Αρσενίου Βλιαγκόφτη (μοναχού της μονής του Αγ.Αρσενίου στη Χαλκιδική) και του περιοδικού "Παρακαταθήκη" για θέματα Οικουμενισμού, Καρτών-Ηλεκτρονικού Φακελώματος κλπ,  αρχικά αποφασίσαμε να μην προβάλουμε ανάρτηση με τίτλο:





"(...)Σύμφωνα με ανακοίνωση, τό Σάββατο 10 Ὀκτωβρίου 2015 ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Αὐστρίας κ. Ἀρσένιος ἐπισκέφθηκε τήν ἀδελφότητα τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ἁγίας Σκέπης, πού ἀπο τό καλοκαίρι ἐγκαταστάθηκε προσωρινά στό Weiden am See (Burgenland).  Μέχρι νά ἀνεγερθεῖ τό Μοναστήρι στό Sankt Andrä am Zickseeοἱ Μοναχοί θά φιλοξενηθοῦν στό κενό διαθέσιμο οἴκημα τῆς ρωμαιοκαθολικῆς ἑνορίας (..).  Μάλιστα σέ ὑπόγειο χῶρο (εννοεί του οικήματος της Ρωμαιοκαθολικής "εκκλησίας")  διαμορφώθηκε παρεκκλήσιο, στό ὁποῖο οἱ μοναχοί θά τηροῦν τίς ἀκολουθίες τοῦ νυχθημέρου στή διάρκεια τῆς προσωρινῆς παραμονῆς τους. 
Τήν Κυριακή ὁ Σεβασμιώτατος τέλεσε τή θεία Λειτουργία στή Βιέννη, ἐνῶ στήν ἀκολουθία συλλειτούργησαν ὁ Ἡγούμενος τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ἁγίου Ἀρσενίου τοῦ Καππαδόκου στή Χαλκιδική, ὁ Ἀρχιερατικός Ἐπίτροπος π. Ἰωάννης Νικολίτσης, ὁ Πρωτοπρ. Ἀλέξανδρος Λάπιν, ὁ Ἱερομόναχος Παΐσιος, ὁ Ἱερομόναχος π. Συνέσιος καί ὁ Ἀρχιδιάκονος π. Ἀθανάσιος μέ τήν παρουσία πολλῶν πιστῶν. (...)"

Ανάρτηση που αποκάλυπτε ότι μοναχοί της Μονής του Αγ.Αρσενίου Χαλκιδικής ανέλαβαν το "μοναστήρι" που ίδρυσαν από κοινού ο αιρετικός Πάπας με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με δωρεά της έκτασης από την Παπική "εκκλησία".
(Σχόλιο: Άραγε ποιούς θα μνημονεύουν οι μοναχοί ως κτήτορες του μοναστηριού τους; Τον αιρετικό Πάπα και τον Οικουμενικό Πατριάρχη που συμπροσεύχεται μαζί του; ή τους καθολικούς που δώρισαν την έκταση για το μοναστήρι;;.)

Χθες όμως διαβάσαμε την νέα ανάρτηση-αποκάλυψη του κ.Χειλαδάκη με τίτλο:


με αποκαλυπτικές φωτογραφίες και βίντεο με τις οικουμενιστικές δραστηριότητες του πατρός Παΐσίου, που χειροτονήθηκε ηγούμενος της Οικουμενιστικής μονής  (μέχρι προχθές μοναχό του Αγ.Αρσενίου Χαλκιδικής), να συμπροσεύχεται και να εναγκαλίζεται με Παπικούς.
Μετά από αυτό, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να δημοσιοποιήσουμε τις φωτογραφίες:














Πιστεύουμε ότι ο π.Αρσένιος Βλιαγκόφτης και ο ηγούμενος του, ο π.Θεόκλητος Μπόλκας, οφείλουν άμεσα να ελέγξουν δημοσίως τα Οικουμενιστικά ατοπήματα των μέχρι πρότινος μοναχών τους (που με την ευλογία του ηγουμένου τους, πήγαν) στην Αυστρία και ο ηγούμενος να αναλάβει την ευθύνη για την επιλογή του αυτή (φέρεις ευθύνη όταν ως ηγούμενος, στέλνεις τον μοναχό σου στην "αγέλη των λύκων". Τότε ή το "πρόβατο" θα ενσωματωθεί στην "αγέλη" και θα συμπεριφέρεται κι αυτό "σαν λύκος" ή αν προλάβει θα επιστρέψει κατασπαραγμένο στο "μαντρί").


Όσο καλοπροαίρετος κι αν ήταν ο ηγούμενος και όσο καλόπιστα κι αν είδε την πρόσκληση του μητροπολίτη Αυστρίας  να επανδρώσει με μοναχούς το "μοναστήρι" αυτό (ο μητροπολίτης Αυστρίας ενθρονίστηκε σε Παπικό ναό!, δείτε εδώ και εδώ), και όσο κι αν προσπαθεί ο π.Αρσένιος να καλύψει το μοναστήρι του, νομίζουμε ότι πριν "αλέκτωρ φωνήσαι" αποκαλύφθηκε ότι έφαγαν το "δόλωμα" των Οικουμενιστών και έπεσαν στην παγίδα τους. Οφείλουν να πάρουν θέση και να ανακαλέσουν άμεσα πίσω τους μοναχούς τους.



Κλείνοντας, θα θυμίσουμε τα πάντα επίκαιρα λόγια του π.Αυγουστίνου Καντιώτη:
"Για να γίνεις δεσπότης σήμερα ή πρέπει να κάνεις τούμπα μέσα στην στοά των μασόνων και να προσκυνήσεις τον διάβολο· Τι διαβολο-δεσπότης θα γίνεις;
Ή θα επιτρέψει η μασονία να γίνεις εάν δεν την πολεμάς και έχεις ευγένεια απέναντί της. Γι’ αυτό βλέπεις όλοι αυτοί που είναι υποψήφιοι δεσποτάδες σιωπούν, κανείς τους δεν μιλά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Ξέρουν πολύ καλά ότι θα τους φάει το φίδι.
Μωρέ χίλιες φορές διάκονος, χίλιες φορές καλόγερος και να φωνάζω μέρα νύκτα ότι είστε σατανάδες, παρά να με δώστε μήτρες και μπαστούνες. Και αν με κάνετε δεσπότη, τί θα γίνει; Σας τα χαρίζω όλα βρε διαβόλοι." (πηγή)
Χίλιες φορές λοιπόν σεβαστοί πατέρες απλοί καλόγεροι, παρά ηγούμενοι Οικουμενιστικών μοναστηριών και συμπροσευχόμενοι με αιρετικούς δίπλα στον Οικουμενιστή δεσπότη.


" εἰ δὲ ἡ χείρ σου ἢ ὁ πούς σου σκανδαλίζει σε, ἔκκοψον αὐτὰ καὶ βάλε ἀπὸ σοῦ· καλόν σοί ἐστιν εἰσελθεῖν εἰς τὴν ζωὴν χωλὸν ἢ κυλλόν, ἢ δύο χεῖρας ἢ δύο πόδας ἔχοντα βληθῆναι εἰς τὸ πῦρ τὸ αἰώνιον." (Κατά Ματθαίον, κεφ 18,στ. 8)
Χίλιες φορές λοιπόν ακόμη και εξόριστοι από το μοναστήρι που οι ίδιοι ιδρύσατε, παρά κομπάρσοι στις οικουμενιστικές φιέστες και τελετές.
Μοναστήρια δεν είναι τα ντουβάρια αλλά το ασυμβίβαστο αγωνιστικό, μοναχικό πνεύμα. Μοναχική αποστολή δεν είναι η "ιεραποστολή" των παπικών (πολύ ωραίο τρόπο βρήκατε, τις συμπροσευχές και τους εναγκαλισμούς. Πόσοι αιρετικοί επέστρεψαν στην Ορθοδοξία από τις συμπροσευχές του Πατριάρχη με τον Πάπα;;). Γίνατε μοναχοί για να σώσετε την ζωή σας. Είναι κρίμα που παγιδευθήκατε τόσο εύκολα.


Αν και τελείως ανάξιοι οφείλουμε εμείς, οι απλοί λαϊκοί, να σας καλέσουμε σε μετάνοια. Απομακρυνθείτε λοιπόν πατέρες άμεσα από τους λύκους και τα φίδια. Με τις επιλογές σας σκανδαλίσατε τους πιστούς.


Ιστολόγιο- Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"


Δείτε και μερικές φωτογραφίες του μητροπολίτη Αυστρίας  ... συμποσευχόμενου με αιρετικούς:



















Αυστρία Σεπτέμβριος 2015: κι άλλη συμπροσευχή του μητροπολίτου Αυστρίας, πηγή φωτογραφίας






ο μητροπολίτης Αυστρίας επισκεπτόμενος την Κρήτη, ανάβει κερί μαζί με αιρετικούς,(πηγή φώτο)
===============================

Γιατί άραγε τόσος θόρυβος και ξάφνιασμα υποκριτικό από τους αντι-Οικουμενιστές; Περιμένατε κάτι άλλο;

φοτο2

φοτο1Οι φωτογραφίες που μας έστειλαν από την Γερμανία για τον μητροπολίτη Αυστρίας, με την προτροπή οποίου η Ιερά Μονή του Αγίου Αρσένιου Χαλκιδικής προχώρησε στην ίδρυση υποτίθεται ορθόδοξης μονής στην Αυστρία, κυριολεκτικά μας ρίχνουν από τα σύννεφα.
φοτο3

Αν είναι δυνατόν να έχουν πάει στην Αυστρία μοναχοί της Ιεράς Μονής του Αγίου Αρσενίου με τις ευλογίες του εν λόγω οικουμενιστή μητροπολίτη για να προχωρήσουν σε καθολικό χώρο στην ίδρυση «ορθόδοξης» μονής.
Λυπούμεθα πάρα πολύ για όλες αυτές τις οικουμενιστικές παρεκτροπές. Τι άλλο να πουμε!
Αλλοίμονο σε εμάς τους απλούς Ορθόδοξους πιστούς!


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφεάς-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΚΟΓΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ!

 Ο καθηγητής Κογκούλης γιὰ τὸ 


ΠΡΩΤΟ  "ΟΡΘΟΔΟΞΟ"  ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ

καὶ ἡ ἀπάντηση τοῦ κ. Χειλαδάκη
Παρουσιάζει τὶς ἀντι-Οἰκουμενιστικὲς θέσεις τοῦ ἁγ. Παϊσίου!



Ιωάννη Β. Κογκούλη

Καθηγητή Πανεπιστημίου

Το πρώτο Ορθόδοξο

 Μοναστήρι στην Αυστρία

Μία απάντηση στις αιτιάσεις του κ. Νικολάου Χειλαδάκη

Με οδύνη, κ. Χειλαδάκη, διάβασα στο διαδίκτυο τα όσα γράφετε για το πρώτο Ορθόδοξο Μοναστήρι που ξεκίνησε να λειτουργεί στην Αυστρία. Και αυτό, γιατί ΔΙΚΗ μου υπήρξε η έμπνευση για την ίδρυση Ορθόδοξου Μοναστηριού στην Αυστρία και ΔΙΚΗ μου ήταν η πρόταση στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αυστρίας, Κύριο Αρσένιο για την ίδρυσή του στην Μητρόπολή του και μάλιστα με την πρώτη αδελφότητα να προέρχεται από το Μοναστήρι του αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη. Η εν λόγω πρόταση συνέπεσε με την ευλογημένη επιθυμία του Σεβασμιωτάτου για την ίδρυση στη Μητρόπολή του Μοναστηριού.

Προσωπικά, κ. Χειλαδάκη, επειδή γνωριστήκαμε από τότε που διακόνησα ως Κοσμήτορας τη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, αφού και η κόρη σας υπήρξε φοιτήτριά μου, δεν πιστεύω να σας έδωσα την εντύπωση ενός οικουμενιστή Καθηγητή Θεολογικής Σχολής. Ούτε πιστεύω ότι όσοι γνώρισαν και γνωρίζουν τον ηγούμενο του αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη, Αρχ. π. Θεόκλητο, μαθητή του αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη, αποκόμισαν ή αποκομίζουν την εικόνα ενός οικουμενιστή ιερομονάχου. Αλήθεια, κ. Χειλαδάκη:
  • Μήπως με τα γραφόμενά σας, εκτός από τη δική μου εικόνα, επιχειρείτε να γκρεμίσετε και την εικόνα που χιλιάδες Ορθόδοξοι έχουν για τον Ηγούμενο π. Θεόκλητο ενώ, παράλληλα, σκοπεύετε να διασύρετε το έργο της Ιεράς Μονής του αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη;
Δεν είναι τυχαίο, κ. Χειλαδάκη, το γεγονός ότι το πρώτο Ορθόδοξο Μοναστήρι που ξεκίνησε να λειτουργεί στην Αυστρία φέρει την ονομασία:
  • Ιερά Μονή της αγίας Σκέπης και του αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη.
Ο κάθε άνθρωπος, κ. Χειλαδάκη, ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα, θρησκεία και ομολογία, ανεξάρτητα εάν είναι γήινος κοσμοκράτορας ή ασήμαντος κάτοικος του πλανήτη μας, πλούσιος ή φτωχός,  δίκαιος ή αμαρτωλός, είναι ΕΙΚΟΝΑ του Τριαδικού Θεού. Τροπάριο της Εξοδίου ακολουθίας αναφέρει: «Εικών ειμι της αρρήτου δόξης σου, ει και στίγματα φέρω πταισμάτων…». Αυτό, κ. Χειλαδάκη,  σημαίνει πως η επικοινωνία μας με τον οποιοδήποτε Άλλον δε σημαίνει δική μας τυχόν πνευματική αλλοτρίωση, αλλά αντιμετώπισή του ως ΕΙΚΟΝΟΣ Θεού.
Με βάση τα ανωτέρω, η αρνητική κριτική σας σε μια ευλογημένη προσπάθεια που μόλις ξεκίνησε, και η οποία φαίνεται να αποτελέσει μία όαση στον χώρο της Κεντρικής Ευρώπης, που κινδυνεύει από τον εκμουσουλμανισμό:
  • Συνιστά συκοφαντική δυσφήμιση.
Παρενθετικά, κ. Χειλαδάκη, σας πληροφορώ τα εξής:
α) Ο χώρος που θα κτισθεί το πρώτο Ορθόδοξο Μοναστήρι στην Αυστρία βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο τριών Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών: Της Βιέννης, της Βουδαπέστης και της Μπρατισλάβας.
β) Υπάρχει αντίδραση από κατοίκους της κωμόπολης που θα κτισθεί το Μοναστήρι. Κάποιοι, μάλιστα, συγκεντρώνουν και υπογραφές για να αποτρέψουν το κτίσιμό του στον τόπο τους.  
Τελειώνοντας, κ. Χειλαδάκη, δηλώνω πως, ενώ αναγνωρίζω το ΜΕΓΕΘΟΣ της αμαρτωλότητάς μου, δε δέχομαι να με κατηγορούν ότι κάνω «αβαρίες» στην Ορθόδοξη πίστη μου και την αφοσίωσή μου στην Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία.    

1 σχόλιο: Ο ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΚΟΓΚΟΥΛΗ

Ουδέποτε σκέφτηκα να κατηγορήσω τον κ.  Κουγκούλη τον οποίο γνωρίζω προσωπικά και εκτιμώ το πραγματικά θαυμαστό και ευλογημένο έργο του στην Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης, το οποίο μακάρι να έβρισκε διαδόχους και συνεχιστές του.

Το μοναστήρι του Αγίου Αρσενίου το γνωρίζω χρόνια και μάλιστα έχω δώσει και διάλεξη στο κοινό του,

Όσον αφορά το μοναστήρι της Αυστρίας, εκείνο που ενόχλησε πολλούς κυρίως από την Γερμανία και όχι μόνο και μου μεταβίβασαν την ενόχληση τους, είναι ακριβώς αυτά που μου έστειλαν για τον πάτερ Παΐσιο, τον οποίο επίσης γνωρίζω προσωπικά και είχαν κάποια συνδιαλλαγή μαζί του. Οι Ορθόδοξοι στην Γερμανία προσπαθούν με πολύ αντίξοες συνθήκες να κρατήσουν το ορθόδοξο φρόνημα την ίδια ώρα που οι πλείστοι των ιερέων τους έχουν γίνει προκλητικά και σκανδαλιστικά οικουμενιστές.

Σίγουρα δεν είμαι αλάθητος ούτε και αναμάρτητος. Αυτό είναι γελοίο και μονό να το ομολογεί κάνεις. Η ευαισθησία μου όμως σε θέματα οικουμενισμού, ιδιαίτερα στην σημερινή άκρως «πονηρή» εποχή, είναι πιστεύω πλήρως δικαιολογημένη.

Στο καινούργιο εξαίρετο βιβλίο της ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Σουρωτής, «ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ» γράφει στο κεφάλαιο «Ζηλωτής των πατερικών παραδόσεων» : Ο Πατήρ Παΐσιος δεν συμφωνούσε να σπουδάζουν οι Ορθόδοξοι στην Δύση διότι έβλεπε τον κίνδυνο να μεταφέρουν από εκεί «πνευματικά μικρόβια» και να μολύνουν την αμώμητη Ορθόδοξη πίστη μας. -Τι θα πάτε να πάρετε από εκεί, έλεγε. -Αυτοί δεν έχουν τίποτα να γκρεμίσουν, τα έχουν γκρεμίσει όλα.
Και σε ένα Ορθόδοξο Γάλλο ιερομόναχο που τον είχε ρωτήσει σε τι διαφέρουν οι Καθολικοί και οι Προτεστάντες από τους Ορθοδόξους, είπε χαρακτηριστικά : -Ας υποθέσουμε ότι η Ορθοδοξία είναι σαν αυτό το Καλύβι που βλέπετε φτιαγμένο από πέτρες, λάσπη και ζωνάρια. Οι Καθολικοί αφαίρεσαν την λάσπη, οι Προτεστάντες αφαίρεσαν και τα ζωνάρια. Μπορούν τώρα να σταθούν οι πέτρες από μόνες τους ;

Και παρακάτω: Ούτε και με τους διαλόγους που γίνονταν με ετεροδόξους συμφωνούσε ο Όσιος. Διότι έβλεπε ότι οι μεν Ορθόδοξοι που ασχολούνται με διαλόγους και συνέδρια και προσπάθειες για ένωση δεν είχαν προηγουμένως ενωθεί οι ίδιοι με τον Θεό και επομένως δεν μπορούσαν να πληροφορήσουν τους άλλους με ορθόδοξα πατερικά βιώματα, οι δε ετερόδοξοι που συμμετέχουν σε αυτά δεν είχαν ειλικρινή διάθεση.

Και τέλος παρακάτω: Ο Πατήρ Παΐσιος ήταν με την ορθή έννοια ζηλωτής των πατερικών παραδόσεων. Σε θέματα πίστεως δεν έκανε συμβιβασμούς και υποχωρήσεις.

Σαν επί τριάντα χρόνια δημοσιογράφος και μάλιστα σε κάποιο περίοδο σε εχθρική χώρα σε πολύ κρίσιμη εποχή με πολλούς κινδύνους και χωρίς καμία αμοιβή, έκανα αυτό που μου επέβαλλε η συνείδηση μου στις διαμαρτυρίες Ορθοδόξων από την Γερμανία και όχι μόνο, που έχουν επανειλημμένα σκανδαλιστεί από τον μητροπολίτη Αυστρίας και τις οικουμενιστικές του δραστηριότητες και από τις φωτογραφίες του πάτερ Παϊσίου εναγκαλιζόμενος με παπικούς ιεράρχες.

Ζούμε σε πολύ κρίσιμη, πολύ «πονηρή» και πολύ κρίσιμη εποχή, όπου δυστυχώς πολλά από όσα πιστεύουμε προσπαθούν με κάθε μέσο να τα γκρεμίσουν και σίγουρα όλοι θα κριθούμε.

Όσον αφορά τον κ Κογκούλη αν τον στενοχώρησα, ζητώ ταπεινά συγγνώμη.

Ευχαριστώ

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Ανακοίνωση του Ιερού Ησυχαστηρίου «Όσιος Αρσένιος ο Καππαδόκης»


Εν τη Ιερά Μονή, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015


            Τις τελευταίες ημέρες αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δημοσιεύματα, σχετικά με την υπό ίδρυσιν Ιερά Μονή της Αγίας Σκέπης και του Αγίου Παϊσίου  του Αγιορείτου στην Αυστρία. Τα δημοσιεύματα αυτά άπτοντο δυστυχώς  και της Ιεράς Μονής μας, του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου.
        Ανεξαρτήτως των προθέσεων των συντακτών τους, εδημιούργησαν σύγχυση και σκανδαλισμό στους πιστούς, ενώ στην Ιερά Μονή μας του Οσίου Αρσενίου προσήψαν την ψευδή και συκοφαντική κατηγορία, ότι δήθεν είμαστε «κρυπτο-οικουμενιστές» και «υποκριτές»!

    Χάριν της αληθείας, σπεύδουμε να διαψεύσουμε τις αναλήθειες των δημοσιευμάτων, παραθέτοντας την ακριβή αποτύπωση της πραγματικότητας. Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος, προ έτους περίπου, μας παρακάλεσε να υπάγει ο γερμανικής καταγωγής ιερομόναχός μας π. Παΐσιος Jung στην  Αυστρία και να αναλάβει εκεί τη δημιουργία της πρώτης Ορθοδόξου Ιεράς Μονής. Εμείς, με καλό λογισμό, απαντήσαμε θετικά. Ακολούθως, υποβαλλομένου και του σχετικού αιτήματος εκ μέρους του, ο ιερομόναχος π. Παΐσιος Jung, τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, έλαβε κανονικό απολυτήριο από την Ιερά Μονή μας και ήδη ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη της Αυστρίας, όπου και υπηρετεί. Τον π. Παΐσιο ακολούθησαν στην Αυστρία και τρεις νέοι μοναχοί, πνευματικά του τέκνα.

        Ευθαρσώς δηλώνουμε ότι μοναδικός σκοπός της Ιεράς Μονής μας και του π. Παϊσίου με τους τρεις αδελφούς, που πήγαν στην Αυστρία, ήταν και είναι η βίωση και προβολή της Πατερικής Ορθοδοξίας και του Μοναχισμού, έτσι όπως τα διδαχθήκαμε από τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, πνευματικά τέκνα του οποίου τυγχάνουμε, παρά την αναξιότητά μας.

      Η Ιερά Μονή μας μπορεί να καυχηθεί εν Κυρίω ότι από της ιδρύσεώς της, κατά το έτος 1986 μέχρι και σήμερα, παραμένει πιστή στις πνευματικές υποθήκες του Αγίου Παϊσίου και με την χάριν του Θεού, αυτό θα συνεχίσει να πράττει και στο μέλλον. Η Ιερά Μονή μας, πιστή στην Ορθόδοξη Παράδοση, δεν μετέχει σε συμπροσευχές με παπικούς ή άλλους αιρετικούς.

     Ευχόμεθα ο Χριστός, ο αληθινός Θεός μας, να δίνει τη φώτιση και τη διάκρισή Του, καθώς και ζήλο κατ’ επίγνωση σε όλους μας.
Ο Καθηγούμενος
Του Ιερού Ησυχαστηρίου «Όσιος Αρσένιος ο Καππαδόκης»
Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Μπόλκας
και οι συν εμοί εν Χριστώ αδελφοί
πηγή