Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ! Οι αντι-Οικουμενιστές Ποιμένες όμως, συμβουλεύουν: Αφήστε τα αυτά να τα λύσουν οι Οικουμενιστές Επίσκοποι. Εσείς κοιτάξτε την σωτηρία της ψυχής σας!

Πολλά "παράξενα" πράγματα συμβαίνουν στην μητρόπολη Κηφισιάς.

 ἀπὸ τὸ ἱστολόγιο "Ὁ Παιδαγωγός"





1ον: Υποδοχή του Ηλία Ψινάκη
Προεκλογικά (Μάρτιος 2014), ο μητροπολίτης Κύριλλος, υποδέχεται τον γνωστό κ. Ηλία Ψινάκη.
. (πηγή)

2ον: Ιερέας - Ναϊτης Ιππότης!!
Ιερέας της μητρόπολης Κηφισιάς, παραβρίσκεται και φωτογραφίζεται σε εκδήλωση των Ναϊτών Ιπποτών (διαβάστε αναλυτικά εδώ)

Ο π. Ιωάννης Παντελίδης, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίων Πέτρου και Παύλου της Ι.Μητρ. Κηφισιά, φοράει την κορδέλα του Σταυρού Α' Τάξης
Όπως διαβάζουμε σε άλλο ιστολόγιο, ο ιερέας π. Ιωάννης Παντελίδης είναι μάλιστα υπεύθυνος λογιστηρίου στην μητρόπολη Κηφισιάς! Δείτε και  εδώ.




3ον: Χειροτονία στελέχους των  "Φωτισμένων" και εξαφάνιση της σχετικής ιστοσελίδας!
Και ενώ πρόσφατα καταγγέλθηκε η δράση των "φωτισμένων" (αναφερθήκαμε εδώ)
και αναμένεται η καταδίκη τους από το αρμόδιο αντιαιρετικό γραφείο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο μητροπολίτης Κηφισιάς σπεύδει να χειροτονήσει το στέλεχος τους.

Λίγες μόνο ώρες μετά την ανάδειξη του θέματος από το Ιστολόγιο Κατάνυξης (βράδυ 29/10/2015, 9μμ) η συγκεκριμένη ιστοσελίδα ΔΕΝ υπάρχει παρά μόνον στο google cache!!

Για κακή τους τύχη, "σπάει καμιά φορά ο διάβολος το ποδάρι του" όπως λέει ο λαός! Να λοιπόν που η ιστοσελίδα με την αναγγελία της "χειροτονία νέου Διακόνου", παραμένει προσωρινά αποθηκευμένη στο google cache!

"Λίγο πριν την λιτάνευση ... προέβη στη τέλεση της Ρασοφορίας του Βασιλείου Κολοκυθά ... Ανήμερα της εορτής Τρίτη 20 Οκτωβρίου .... τέλεσε την εις Διάκονος χειροτονία του ανωτέρω".

μία από άφθονες φωτογραφίες -που παραμένουν ακόμη στο google cache-του χειροτονηθέντος Βασιλείου Κολοκυθά και του μητροπολίτη Κηφισίας Κυρίλλου (τις παραθέτουμε όλες στο τέλος της ανάρτησης)


Για κακή τους τύχη, οι φωτογραφίες-τεκμήρια παραμένουν  και σε τοπικό ειδησιογραφικό ιστολόγιο της Κηφισιάς!! Ας φροντίσουν να τις εξαφανίσουν και από εκεί! :


4ον: Όπως διαπιστώνουμε (αναζητώντας στην ιστοσελίδα της μητρόπολης Κηφισιάς, να δούμε τι απέγινε ο ιερέας), ο ιερέας που συμμετείχε στην τελετή των Ναϊτών Ιπποτών, π.Ιωάννης Παντελίδης, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε αλλά πήρε ζήτησε και πήρε μετάθεση στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων, εκεί που λειτουργεί και το Αντιαιρετικό Γραφείο της Μητρόπολης Κηφισιάς !!!.

Στον ίδιο ναό, συνεφημέριος του, είναι ο π.Γαβαλλάς Νικόλαος, υπεύθυνος του Αντιαιρετικού Γραφείου (τι μικρός που είναι ο κόσμος τελικά!!!)



Δείτε τα ντοκουμέντα από την ιστοσελίδα της Μητρόπολης Κηφισιάς:
Πηγή: http://www.imkifissias.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=77:g-arxieratiki-perifereia-amarousiou&catid=79&Itemid=473



"και Τό Γραφεῖο λειτουργεῖ στόν Ἱερό Ναό Ἁγίων Ἀποστόλων Ψαλλιδίου κάθε Τρίτη καί Σάββατο 10.00-13.00 καί κάθε Πέμπτη 17.00-20.00. Ὁ ὑπεύθυνος τοῦ Γραφείου Πρεσβύτερος π.Νικόλαος Γαβαλᾶς"  Πηγή : http://www.imkifissias.gr/index.php?option=com_content&view=category&id=152&Itemid=489


Ακολουθεί η ανάρτηση του ιστολογίου Κατάνυξης:



“..Σαν Ορθόδοξοι χριστιανοί Μέλη της Αγίας Εκκλησίας μας ζητούμε να μάθουμε τι ακριβώς ισχύει! Είναι ο κ.Κολοκυθάς μέλος των «φωτισμένων» της «ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΗΣ» και κηρύττει τις πλάνες της Κων/νας Ζολώτα; Ο Σεβασμιώτατος Κηφισσιάς δεν είχε ενημερωθεί για τις καταγγελίες του π.Λεωνίδα Αμοργιανού οι οποίες έφτασαν στην Σύνοδο μέσω του Σεβ.Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ; Τώρα που θα ενημερωθεί τι σκοπεύει να κάνει; Ποιος ή ποιοι έδωσαν συμμαρτυρία για τον π. Βασίλειο Κολοκυθά; Γνώριζαν τη δράση του στους «φωτισμένους»; Στην Ι.Μ.Κηφισσιάς υπεύθυνος του Αντιαιρετικού έργου είναι ο π. Σαράντης Σαράντος. Είναι ενημερωμένος για το θέμα; Τι σκοπεύει να κάνει;..”



Διαβάσαμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον την μελέτην του Αιδ. π. Λεωνίδα Αμοργιανού κληρικού της Ι.Μ. Περιστερίου, με θέμα «Οἱ‘φωτισμένες’: «Φοιτοῦν σέ «Σχολεῖα θεοτικά» ἤ σέ κέντραψηλαφητῆς πλάνης;» η οποία δημοσιεύθηκε σε συνέχειες στην εφημερίδαΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ (το αναδημοσιεύσαμε και στην ΚΑΤΑΝΥΞΗ).
Εκεί αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής προειδοποιητικά:
«Στή συνάφεια αὐτή επισημαίνεται ὅτι, ὁ νῦν πρόεδρος καί διδάσκαλος τῆς ἀναφερόμενης Σχολῆς κ. Κ .Β. Κολοκυθᾶς, ὅταν ἀπουσιάζει τόν ἀντικαθιστᾶ στήν ἕδρα τῆς Σχολῆς ὁ υἱός του Β. Κολοκυθᾶς. Ἀπό τούς κύκλους τῶν «φωτισμένων» διαδίδεται εὐρέως ἡ πληροφορία ὅτι ἐντός ὁρισμένου χρονικοῦ διαστήματος, ἑτοιμάζεται ἡ χειροτονία τοῦ κ. Β. Κολοκυθᾶ σέ Μητρόπολη τοῦ λεκανοπεδίου τῆς Ἀττικῆς. Ἐφόσον ἐπιβεβαιωθεῖ αὐτή ἡ πληροφορία ἀναμένεται καταρράκωση τοῦ στοιχειώδους κύρους τῆς Ἐκκλησίας ἀφοῦ ὁ τελευταῖος θά ἀκολουθεῖ πλέον τήν ἀποπτωτική διεργασία τῆς συνδρομῆς τῆς Κ.Ζ. μέσα στούς κόλπους τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας καί θά γίνουν τά «ἔσχατα χείρονα τῶν πρώτων».


Γνωρίζουμε ότι για το θέμα αυτό έχει ενημερωθεί η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος καθότι ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς απέστειλεν την ανωτέρω μελέτην του π.Λεωνίδα προς ενημέρωση των Αρχιερέων μας. 
Επίσης γνωρίζουμε ότι ο Σεβ.Πειραιώς με σχετική εγκύκλιο (Αριθ. Πρωτοκόλλου 798 από 15 Ιουλίου 2015 - Εγκύκλιο σημείωμα 71) ενημέρωνε τους Ιερείς, Εφημέριους, Προέδρους Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, Ιερών ναών της Μητροπόλεώς του όπως:
«Αγαπητοί πατέρες και αδελφοί συνημμένως αποστέλωμεν ημίν αξιόλογον μελέτην του Αιδ. π. Λεωνίδα Αμοργιανού κληρικού της Ι.Μ. Περιστερίου, με θέμα «Οἱ ‘φωτισμένες’: «Φοιτοῦν σέ «Σχολεῖα θεοτικά» ἤ σέ κέντρα ψηλαφητῆς πλάνης;» και παρακαλούμεν όπως ενημερωθείτε επί του ως είρηται θέματος γνωρίζωντες άμα υμίν ότι απαγορεύομεν εν τοις ορίοις της καθ’ ημάς Μητροπόλεως την συνεργασίαν με το θρησκευτικόν σύλλογον που φέρει την τρέχουσαν επωνυμίαν «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΗΣ» ή και «ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΗΣ» και προοδεύεται από τον κ. Κωνσταντίνον Β. Κολοκυθάν και διαδίδει τις πλάνες της Κων/νας Ζολώτα. Ευνόητον τυγχάνει ότι απαγορεύομεν την τέλεσιν οιασδήποτε ιεροπραξίας και εκδηλώσεως που διοργανώνεται υπό του ανωτέρου συλλόγου καθώς και την παραχώρησιν πνευματικών κέντρων δια την δραστηριοποίησιν αυτού.
Μετ’ ευχών ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ
Μετά τις ανωτέρω γνωστοποιήσεις επί του θέματος θα περίμενε κανείς να μην υπάρχουν «απρόβλεπτες» εξελίξεις αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα μας διαψεύδει.
Συγκεκριμένα:

Διαβάζουμε στην εφημερίδα ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΣΙΑΣ την εξής είδηση:
«Ανήμερα της γιορτής, σήμερα Τρίτη 20 Οκτωβρίου, ο Μητροπολίτης ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του Βασιλείου Κολοκυθά, Θεολόγου και Ἀρχιτέκτονος Μηχανικού».
Σχετικός σύνδεσμος με πλούσιο φωτογραφικό υλικό εδώ http://www.typoskifisias.gr/news/22087-2015-10-20-16-56-48 )

Σαν Ορθόδοξοι χριστιανοί Μέλη της Αγίας Εκκλησίας μας ζητούμε να μάθουμε τι ακριβώς ισχύει!
Είναι ο κ.Κολοκυθάς μέλος των «φωτισμένων» της «ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΗΣ» και κηρύττει τις πλάνες της Κων/νας Ζολώτα;

Ο Σεβασμιώτατος Κηφισσιάς δεν είχε ενημερωθεί για τις καταγγελίες του π.Λεωνίδα Αμοργιανού οι οποίες έφτασαν στην Σύνοδο μέσω του Σεβ.Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ;
Τώρα που θα ενημερωθεί τι σκοπεύει να κάνει;

Ποιος ή ποιοι έδωσαν συμμαρτυρία για τον π. Βασίλειο Κολοκυθά; Γνώριζαν τη δράση του στους «φωτισμένους»;

Στην Ι.Μ.Κηφισσιάς υπεύθυνος του Αντιαιρετικού έργου είναι ο π. Σαράντης Σαράντος. Είναι ενημερωμένος για το θέμα; Τι σκοπεύει να κάνει;
Αναμένουμε τις αντιδράσεις μετά την καταγγελία αυτή.

Απόσπασμα από το άρθρο-καταγγελία του π. Λεωνίδα Αμοργιανού
http://www.egolpion.com/E4CA798A.el.aspx

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΔΩ: http://www.typoskifisias.gr/news/22087-2015-10-20-16-56-48
ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ Ι.Μ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ

"Παν ό,τι είναι ελληνικόν θεωρείται κτήμα μου και μ' ενδιαφέρει"
Εκ των διαχεριστών του Ιστολογίου Κατάνυξις


Ακολουθούν οι φωτογραφίες της χειροτονίας και της ρασοευχής (που προηγήθηκε, την προηγούμενη ημέρα), τις οποίες πήγαν να εξαφανίσουν: