Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Ένα σεσηπός πνευματικόν πτώμα με όσες αρωματικές «δικαιώσεις δικαστικές» κι αν το περιλούσεις αυτό θα συνεχίζει να όζει….



Η απαξίωση που έπνιξε την «δικαίωση»

"Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΙΓΝΑΤΙΟ"


         Από μηνών υπάρχει αυτή η διθυραμβική προμετωπίδα στον ιστότοπο της μητροπόλεως.
Φαίνεται να ξεχνά τις δεκάδες  «δικαιώσεις»   του μ.Θεολόγου από τα δικαστήρια, όταν δέχθηκε να έρθει στη Λάρισα, τότε που ερχόταν λάθρα σε στυλ καταδρομικών επιχειρήσεων, όταν ενθρονίστηκε χωρίς να αναγνωριστεί από την πολιτεία ως μητροπολίτης (αφού δεν είχε εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα και δεν είχε δώσει την δια βεβαίωση στον 
 πρόεδρο της Δημοκρατίας, την ώρα που οι ιερείς πληρωνόντουσαν με την υπογραφή του Θεολόγου….
      Δεν μπορεί ακόμη να μάθει κανείς από ποιο μηχανισμό κινητοποιήθηκαν οι χιλιάδες αστυνομικοί  και πόσο κόστισε η αγιότητά του στον Ελληνικό λαό  για να πραγματοποιηθεί η ενθρόνιση ενός δεσπότη μη αναγνωρισμένου (ακόμη)  από την πολιτεία!!!!

     Δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς (από τους παλιότερους τουλάχιστον) τις θριαμβολογίες Γιοσάκη –Κουμαριανού στις δικαστικές νίκες κατά του μακ.Νικοδήμου ελέω του τότε παραδικαστικού κυκλώματος….

      Ας αφήσουμε όμως τα παλιά…
     Στις εθνικές επετείους εδώ στη Λάρισα, μετά την δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό, αρχές και λαός εν πομπή μεταβαίνουν στο Ηρώο της πόλεως (100-150 μέτρα) για την επιμνημόσυνη Δέηση και την κατάθεση στεφάνων.
Όσο βρίσκεται στη Λάρισα ο «δικαιωθείς»,δεν είναι αποδεκτός στην πομπή από τους επισήμους και τον λαό, και ενώ όλοι βγαίνουν από τον ναό κανονικά, εκείνος βγαίνει από το παραπόρτι του ιερού (όπως τόσκαγε η υπηρέτρια από την σκάλα υπηρεσίας)  και με λίγους ρασοφόρους και ανασηκωμένα τα ράσα να τρέχει ή να προηγηθεί της πομπής ή να μένει στην ουρά της πομπής.
        Είναι λυπηρό εξ αιτίας του προσώπου να ευτελίζεται η εκκλησία (ας το δει η Σύνοδος)… Το ίδιο επαναλήφθηκε και φέτος την 28η Οκτωβρίου 2015.
      Ο ίδιος βέβαια ο «δικαιωθείς είχε γράψει πως «στην αρχή πολλοί τον θεωρούσαν.. βδέλυγμα..» δηλαδή σίχαμα, προκαλούσε αποστροφή και αηδία η παρουσία του ενώ τώρα….

       Φαίνεται πως τα δικαστήρια, οι εκατοντάδες βαρύτιμες αρχιερατικές στολές, οι χιλιάδες φωτογραφίες στις ιλουστρασιόν σελίδες του περιοδικού της αυτοπροβολής του.
Φαίνεται από την κραυγαλέα στάση των αρχών και του λαού πως συνεχίζει να είναι «βδέλυγμα»…

     Ένα σεσηπός πνευματικόν πτώμα με όσες αρωματικές «δικαιώσεις δικαστικές» κι αν το περιλούσεις αυτό θα συνεχίζει να όζει….
ΠΡ. Μ.