Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Όλα τα βλέμματα του μοναστικού και του νομικού κόσμου είναι στραμμένα προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, και περιμένουν με τον δικαστικό έλεγχο και την Απόφαση, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας των μοναστηριών και των μοναχών της Ελλάδος,απο την δεσποτική εκδικητηκότητα μερικών δεσποτάδων.

Συζήτηση της Αίτησης Ακύρωσης στο ΣτΕ, κατά του Π. Διατάγματος Διάλυσης της Μονής Μεταμορφώσεως

http://ignatiosstavropoulos.blogspot.gr/2015/11/blog-post.html

ΕΡΓΟ  ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΗ ΙΕΡΟΘΕΟΥ ΒΛΑΧΟΥ
    Συζητήθηκε σήμερα το πρωί στην επταμελή σύνθεση του Συμβούλιο της Επικρατείας, στην Αθήνα, η Αίτηση Ακύρωσης κατά του Προεδρικού Διατάγματος «Διάλυσης» του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, του κοινοβιακού ανδρικού μοναστηριού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου. Την Αίτηση κατέθεσαν αρμοδίως οι εγκαταβιούντες Μοναχοί του Κοινοβίου, που ζητούν τον κατά νόμο ακυρωτικό έλεγχο της πράξης της εκκλησιαστικής διοίκησης, που ζήτησε την νομική κατάργηση-διάλυση του συγκεκριμένου μοναστηριού.
      Στο ακροατήριο κατά την συζήτηση της υπόθεσης, παρέστησαν ο γνωστός δικηγόρος Αθηνών κ. Νίκος Αντωνιάδης, καθώς επίσης διάφοροι φίλοι του μοναστηριού, μοναχοί από άλλα μοναστήρια, και βέβαια αντιπροσωπεία των μοναχών της Μονής Μεταμορφώσεως από τη Ναύπακτο, με επικεφαλής τον Γέροντα και ιδρυτή του μοναστικού Κοινοβίου της Ναυπάκτου Αρχιμ. κ. Σπυρίδωνα Λογοθέτη.
      Η σημαντική αυτή νομική υπόθεση, σε τελική ανάλυση αφορά ολόκληρο τον μοναστικό κοινοβιακό κόσμο στην Ελλάδα, γιατί σε τελική ανάλυση κρίνεται νομικά, για πρώτη φορά, ο θεσμός του αυτοδιοίκητου των κοινοβιακών μοναστικών Αδελφοτήτων, που προστατεύεται από τους Ιερούς Κανόνες, τους Νόμους και από το Σύνταγμα. Επίσης θα κριθεί δικαστικά, το αν θα μπορεί ή όχι, η εκκλησιαστική διοίκηση, χωρίς να ρωτάει κανένα, ούτε και τις μοναστικές Αδελφότητες, να τις διαλύει νομικά (!).
-        Όλα τα βλέμματα του μοναστικού και του νομικού κόσμου είναι στραμμένα προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, και περιμένουν με τον δικαστικό έλεγχο και την Απόφαση, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας των μοναστηριών και των μοναχών της Ελλάδος, καθώς και το δικαίωμα της προστασίας της περιουσίας των Μονών, έναντι της κρατικής Εκκλησίας.

-        Ουσιαστικά τα Κοινόβια μοναστήρια, προσπαθούν με την δικαστική αυτή υπόθεση, να διασωθούν,  από την ιμπεριαλιστική τακτική εκπροσώπων της διοίκησης της Εκκλησίας της Ελλάδος, που ορισμένοι τοπικοί Μητροπολίτες, επιχειρούν κατά παράβαση Νόμων και Ιερών Κανόνων, να καθυποτάξουν διοικητικά τα Κοινόβια Μοναστήρια, που τους ενοχλεί η κοινωνική δράση τους και η παρουσία τους, προσπαθώντας παράνομα να τα μετατρέψουν ουσιαστικά σε υποκείμενα στην εξουσία τους νομικά πρόσωπα, όπως είναι π.χ. οι ενορίες (!).


Rev. Dr. Ignatios  S. Stavropoulos
2 Karakoulaki  str.
GR 303 00 Nafpaktos, Greece
mobile: +30 6944 460 321
tel:   +30 26340 22731,  -22324
fax:  +30 26340 22466                                   

http://ignatiosstavropoulos.blogspot.gr/