Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΥΤΕΡΗ



Δεν έχουμε μόνο εξωτερική, νομική υποδούλωση της Διοικούσας Εκκλησίας στο κράτος, αλλά και εσωτερική-ουσιαστική υποδούλωση σε θεσμούς και καθεστώτα ξένα προς το Ευαγγέλιο και αντίθετα στη χριστιανική ζωή. Το θέμα είναι συγκλονιστικό. Χρειάζεται σοβαρή μελέτη. Το κακό συνεχίζεται από παλιά. Το Ρωμαϊκό κράτος, στη θέση της ειδωλολατρίας, έβαλε το Χριστιανισμό ως νέα θρησκεία. 
  Η ορθοδοξία χωρίς την Ορθοπραξία είναι ανάπηρη! Στη βασιλεία του Θεού δεν θα πάει αυτός που λέει: «Κύριε, Κύριε, αλλά αυτός που πράττει». Το δέντρο που δεν κάνει καρπούς ρίχνεται στη φωτιά. Και από ακαρπία είμαστε πλούσιοι!

Νικήθηκε η θρησκευτική ειδωλολατρία αλλά παρέμεινε η κοινωνική ειδωλολατρία (η θεοποίηση του Μαμωνά-πλούτου). Αυτό δεν είναι λάθος. Είναι έγκλημα! Στη χριστιανική κολυμβήθρα δεν μπήκε το κράτος, δεν άλλαξαν οι θεσμοί. Το ρωμαϊκό κράτος, πονηρό όπως ήταν και όπως παραμένει, “ξεγέλασε” τη Χριστιανική Διοικούσα Εκκλησία και με τα προνόμια που είχε η παλιά θρησκεία συνεχίζει το “έργο” του με το νέο Ιερατείο!

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Και το Κράτος και η Διοικούσα Εκκλησία είναι διακονήματα-έργα του Θεού. Μόνο αν κατανοηθεί αυτή η αλήθεια θα έχουμε τη σωστή λύση στο πρόβλημα των σχέσεων αυτών των σπουδαίων οργανισμών. Σκοπός του Κράτους, κατά τον Απόστολο Παύλο, είναι να υπηρετεί το καλό και να τιμωρεί το κακό (Ρωμαίους ΙΓ΄). Το ίδιο είναι και η Διοικούσα Εκκλησία. Υπηρέτης της Αλήθειας που βγαίνει μέσα από την Αγία Γραφή και την ιερή παράδοση (εφαρμοσμένο Χριστιανισμό).

- Το βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων της Καινής Διαθήκης λύνει με τον καλύτερο τρόπο το πρόβλημα των δύο έργων-διακονημάτων (Κράτους και Διοικούσας Εκκλησίας). Το έργο-αποστολή της Δ. Εκκλησίας είναι πολύ ευρύτερη αυτής του Κράτους. Οι υπηρεσίες (βιοτικές) του Κράτους υπάρχουν για να καλύπτουν “τα σκεπάσματα και τα τροφεία”, που είναι απαραίτητα για τη συντήρηση του σώματος που είναι ναός του Αγίου Πνεύματος και δεν πρέπει να φθείρεται με κανένα τρόπο. Από τα πράγματα, η αποστολή του Κράτους, περιέρχεται μέσα στην αποστολή της Εκκλησίας ως σώματος του Ιησού Χριστού. Στις πράξεις των Αποστόλων διαβάζουμε ότι στις αρχές, όταν οι πιστοί ήταν λίγοι οι Απόστολοι είχαν και τις δύο διακονίες (βιοτικών και πνευματικών). Με την αύξηση του αριθμού των πιστών δημιουργήθηκε η ανάγκη της εκλογής ειδικού σώματος των διαχειριστών-διακόνων για τη διαχείριση των οικονομικών της Χριστιανικής Κοινότητας. Η εντολή των Αποστόλων προς τους πιστούς, για την εκλογή των διακόνων των τραπεζών ήταν, αυτοί να είναι “πλήρεις πνεύματος Αγίου και σοφίας”. Έτσι, το Κράτος γίνεται «διακόνημα», λειτούργημα της Εκκλησίας. Και το συμπέρασμα: Αφού το Κράτος είναι “διακόνημα” της Εκκλησίας μπορεί να είναι πάνω απ’ αυτήν;

Με βάση τις σκέψεις αυτές που βγαίνουν μέσα από την Αγία Γραφή και από την πράξη της Αρχαίας Εκκλησίας μπορεί να σταθεί το σύστημα της «νόμω κρατούσης πολιτείας» που ισχύει στη χώρα μας; Μπορεί να σταθεί ο νόμος που απαιτεί Π. Διάταγμα για να ασκήσει καθήκοντα ο Επίσκοπος; Μπορεί να σταθεί ο αντιχριστιανικός όρκος του Επισκόπου στον ειδωλολάτρη-μαμωνά Καίσαρα (Κράτος); Τι να πούμε για τους θεσμούς; Πώς εκλέγονται οι κληρικοί; Δεν διαλύεται η οικογένεια; Η οικονομία δεν υπηρετεί το Μαμωνά;

Το Κράτος και η Δ. Εκκλησία χριστιανικά πρέπει να αποκτήσουν συνείδηση θείας αποστολής γιατί σήμερα δεν έχουν. Το αντίθετο συμβαίνει! Το πολύμορφο κακό (κρίση) καλεί και προκαλεί την Ορθοδοξία ως Πίστη να εκφραστεί και ως Ορθοπραξία (προσωπικά και συλλογικά-συνταξιακά). Αμήν.

Χαράλ. Γρ. Κοντός

τ. καθ. Τ.Ε.Ι. - Δικηγόρος



Α) Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ   100 ΔΙΣ ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού ινστιτούτου HalleinstituteforEconomicResearch που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα 10/8/15 και τη μετέδωσε η DeutscheWelle, η Γερμανία από την κρίση του χρέους της Ελλάδας έχει ένα κέρδος 100 δις ευρώ.

Το ποσοστό αντιπροσωπεύει τα χρήματα που κέρδισε η Γερμανία από τα χαμηλότερα επιτόκια με τα οποία δανείστηκε η κυβέρνηση εν μέσω φυγής των επενδυτών σε ασφαλή καταφύγια. «Κάθε φορά που οι οικονομικές αγορές έπαιρναν αρνητικά νέα για την Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, τα επιτόκια των ομολόγων της γερμανικής κυβέρνησης έπεφταν και κάθε φορά που υπήρχαν καλά νέα ανέβαιναν… Και συνεχίζει.

Τα 100 δις ευρώ που εξοικονόμησε η Γερμανία από το 2010 αντιστοιχούν στο 3% του γερμανικού ΑΕΠ…

Ακόμα κι αν η Ελλάδα δεν αποπληρώσει ούτε σεντ, το γερμανικό δημόσιο “πορτοφόλι” έχει ωφεληθεί οικονομικά από την κρίση», καταλήγει το ινστιτούτο.




Β) ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΜΕ.      ΝΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

Την ώρα που η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει σκληρά την ελληνική κοινωνία, χιλιάδες συμπατριώτες μας, που δεν έχουν να φάνε, σχηματίζουν ουρές στα συσσίτια των Δήμων και Εκκλησιών ή προσπαθούν να βρουν κάτι φαγώσιμο στους σκουπιδοτενεκέδες για να ξεγελάσουν την πείνα τους, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν κρυμμένα σε φορολογικούς παραδείσους πάνω από 600 δις ευρώ.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση βάζει ΦΠΑ 23% στα γηροκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, που προσφέρουν κάποια θαλπωρή σε 200.000 ανθρώπους που πάσχουν από αλτσχάιμερ.

Αυτή είναι η απάνθρωπη κοινωνία που φτιάξαμε...

Ασυδοσία για τους λεφτάδες, που με τους κυβερνώντας τον κόσμο έφτιαξαν τους φορολογικούς παραδείσους - Ελβετία, Σιγκαπούρη, Φίτζι, νησιά Κέιμαν κ.α. - ώστε να έχουν ασφαλή καταφύγια οι μίζες και οι αρπαχτές δισεκατομμυρίων (υπολογίζονται σε 10 τρις εκατομ. δολάρια).

Σύμφωνα με την Wealth-X, που συγκεντρώνει στοιχεία από τους πλούσιους του κόσμου, αλλά και την ConsultingGroupυπολογίζεται ότι υπάρχουν τοποθετημένα 2,4 τρις στην Ελβετία μόνο. Στις λίστες των ελβετικών τραπεζών υπάρχουν 576 Έλληνες των οποίων οι καταθέσεις υπερβαίνουν τα 200 δις ευρώ (ARTE). Και στους άλλους φορολογικούς παραδείσους ξεπερνούν τα 600 δις ευρώ.

Η έρευνα της εταιρείας Wealth-X σε συνεργασία με την ελβετική επενδυτική τράπεζα UBS αποκάλυψε ότι οι εύποροι Έλληνες με περιουσία άνω των 30 εκ. δολαρίων, στα τελευταία έξι χρόνια των μνημονίων κατέγραψαν αύξηση του πλούτου τους 20%.

Και από την άλλη, οι ανάξιοι κυβερνώντες των τελευταίων ετών, μη δυνάμενοι να ασκήσουν τίμια, δίκαιη και πατριωτική πολιτική, αμνήστευσαν τους έχοντας εν τη ημεδαπή και αλλοδαπή και ακολουθώντας την εύκολη λύση επέβαλαν την οικονομική θηλειά στους φτωχούς και στους καθ’ όλα νομοταγείς έναντι του κράτους πολίτες, τους θεωρούμενους «πλουσίους» εάν με την νυχθημερόν εργασία τους κατορθώσουν ν’ αποκτήσουν ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ.

Και φθάσαμε το 0,7 του πληθυσμού της γης να έχει 112,9 τρισεκατ. δολάρια, ήτοι το 41% του παγκόσμιου πλούτου, η ανθρωπότητα δε να βρίσκεται σε φάση ολοκληρωτικής καταστροφής, οδεύουσα σε άβυσσο βαρβαρότητας δίχως ιστορικό προηγούμενο.