Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. ΦΙΛΗΣ (αντιθέτως συναντήθηκε κρυφά με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο..)

ΣΧΟΛΙΟ:

Διαβάσαμε την είδηση ότι ο διευθυντής του Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Queens College (στην Αμερική), Δρ. Χρίστος Ιωαννίδης , ανακοίνωσε ότι ο Υπουργός Παιδείας είναι ανεπιθύμητος εκεί εξαιτίας των δηλώσεων του, που αμφισβητούν την Ποντιακή Γενοκτονία.
Τελικά υπάρχουν ακόμη Έλληνες με αξιοπρέπεια..
Σε αντίθεση με κάποιους άλλους .. 
   Σάββατο, 19 Μάρτιος 2016
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στον Αρχιεπίσκοπο ο Υπ. Παιδείας Νίκος Φίλης  Πηγή

Ιστολόγιο Ομάδας Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"
Ακολουθεί η είδηση που διαβάσαμε εδώ:
Η ανακοίνωση του διευθυντή του Κέντρου Βυζαντινών Σπουδών, έχει ως εξής:


“Το Κέντρο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Queens College επιθυμεί να ξεκαθαρίσει την θέση του όσο αφορά το θέμα της πιθανής επίσκεψης του Υπουργού Παιδείας της Ελλάδας, κυρίου Νίκου Φίλη, στο Queens College.
Η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός.
Το Κέντρο τιμά και σέβεται την μνήμη των αδελφών μας Ποντίων που
υπήρξαν θύματα της γενοκτονίας.
Το Κέντρο συμπαρίσταται στον αγώνα τον Ποντίων της Αμερικής και των απανταχού Ποντίων για την αναγνώριση της Ποντιακής γενοκτονίας.
Το Κέντρο σέβεται την μνήμη του ιδρυτή του και Διευθυντή για 30 χρόνια, καθηγητή Χάρρυ Ψωμιάδη, Ποντιακής καταγωγής, του οποίου η οικογένεια υπήρξε θύμα της γενοκτονίας και ο οποίος αφιέρωσε την ζωή του στον αγώνα για την αναγνώριση της Ποντιακής γενοκτονίας από το Αμερικανικό Κογκρέσο.

Για τους πιο πάνω λόγους, το Κέντρο καθιστά σαφές ότι όχι μόνο δεν έχει καμιά σχέση με την πιθανολογούμενη επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας, αλλά και αντιτίθεται αυτή την επίσκεψη.

Δρ. Χρίστος Π. Ιωαννίδης

Διευθυντής»