Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

Πολιτικοί, Δεσποτάδες και Πάπες βάλθηκαν να μας πείσουν πόσο χριστιανικό είναι να υπηρετούμε τα σχέδια της Ν. Τάξης και της Πανθρησκείας!


pope prosyges
Δώδεκα πρόσφυγες οι οποίοι διαμένουν σε κέντρο υποδοχής των αιτούντων άσυλο κοντά στην Ρώμη, επελέγησαν για να συμμετάσχουν στην σημερινή τελετή του Νιπτήρος της Μεγάλης Πέμπτης των καθολικών.
Πρόκειται, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, για «ένα συγκεκριμένος μήνυμα υπέρ της υποδοχής των προσφύγων, το οποίο ο Φραγκίσκος επιθυμεί να στείλει σε όλους τους καθολικούς πιστούς».
Ο ποντίφικας γονάτισε και να έπλυνε τα πόδια, όπως ορίζει η τελετουργία, σε άνδρες πρόσφυγες, αλλά και σε γυναίκες, ανατρέποντας την παγιωμένη συνήθεια που ακολουθούσε μέχρι τώρα ο εκάστοτε πάπας.
Πολλά από τα άτομα που βρίσκονται στο συγκεκριμένο κέντρο υποδοχής προσφύγων του Καστελνουόβο Ντι Πόρτο, σε λίγα χιλιόμετρα απόσταση από την Αιώνια Πόλη, είναι μάλιστα μουσουλμάνοι.
Παράλληλα ο πάπας Φραγκίσκος αναμένεται να αναφερθεί στην δραματική κατάσταση των προσφύγων και αύριο το βράδυ στο Κολοσσαίο, κατά την λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής, αφιερωμένη στα πάθη του Ιησού, την καθολική «Οδό του Σταυρού».
Ο Αργεντινός πάπας κάλεσε πρόσφατα όσους έχουν την δικαιοδοσία και την εξουσία να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με το προσφυγικό θέμα, να μην συμπεριφερθούν σαν τον Πόντιο Πιλάτο και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, αναλαμβάνοντας κάθε ευθύνη.
1275832
pope podia
ΠΗΓΗ ΕΙΔΗΣΗΣ: ΡΟΜΦΑΙΑ.GR''