Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Και η επίσημη δι-αίρεση πλησιάζει απειλητικά! Η ουσιαστική δι-αίρεση έχει προηγηθεί, ως η πεμπτουσία της αιρέσεως.



Εντάξει φτάνει πια...Έπαιξε ο καθένας το παιχνίδι του, αλλά τώρα ας ασχοληθούμε λίγο με τα πιο σπουδαία...
Να τελειώνουμε με τις απουσίες και τις αφίξεις και τον επισκοποκεντρισμό των κεφαλών της Ορθοδοξίας γιατί μια εκκρεμότητα μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα.

Τι σημαίνουν οι αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης για την Ορθοδοξία εν συνόλω; Δεσμεύονται από τις αποφάσεις και οι απόντες;
Ο σύμβουλος του Οικουμενικού Πατριάρχου Αρχιδιακόνος Ιωάννης Χρυσαυγης δήλωσε πως οι αποφάσεις θα δεσμεύουν και όσους δεν συμμετάσχουν. Ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας το αντίθετο... Φανάρι εναντίον Μόσχας και γύρω γύρω οι δορυφόροι...

Και η διαίρεση πλησιάζει απειλητικά.

Αν δεν το έχουν αντιληφθεί όσοι ελαφρά τη καρδία παίζουν στα ζάρια τις τύχες της Ορθοδοξίας ελλοχεύει σοβαρότατος κίνδυνος για δυσάρεστες περιπέτειες στην Ορθοδοξία από το γινάτι και τις πρωτοκαθεδρίες του ενός και του άλλου.
Ο Οικ. Πατριάρχης για να κερδίσει την παρτίδα, θα βγάλει άσσο από το φαρδομάνικό του την απόφαση της Σύναξης των Προκαθημενων του Σαμπεζύ τον περασμένο Ιανουάριο που έχει και τις υπογραφές των απόντων πλην της Αντιόχειας.
Στις αποφάσεις αυτές ανήκει και ο κανονισμός της Συνόδου. Και ο κανονισμός στο Άρθρο 13 με θέμα “Αποδοχή και υπογραφή των κειμένων” αναφέρει:
     “Τα ομοφώνως αποδεκτά γενόμενα κείμενα επί των θεμάτων της ημερησίας διατάξεως της Συνόδου εκδίδονται εις τας
τέσσαρας επισήμους γλώσσας και έχουν το αυτό κύρος:
1. μονογραφούνται υπό πάντων των Προκαθημένων των αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών εις πάσας τας σελίδας αυτών και εις πάσας τας επισήμους γλώσσας της Συνόδου, υπογράφονται δε εν τέλει υπό του Προέδρου και πάντων των μελών της Συνόδου.
2. αι υπογραφείσαι συνοδικαί αποφάσεις, ως και το Μήνυμα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, αποστέλλονται διά Πατριαρχικών Γραμμάτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου εις τους Προκαθημένους των αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, οίτινες και κοινοποιούν αυτά εις τας Εκκλησίας αυτών αντιστοίχως, έχουν δε πανορθόδοξον κύρος.”

    Θα απαιτήσει δηλαδή την αποδοχή των αποφάσεων και από τις απούσες Εκκλησίες... Άλλωστε ο λόγος του σκλήρυνε σε λίγες ώρες. Ενώ άμα τη αφίξει του στην Κρήτη είπε πως "η απόφαση κάποιων να μην έρθουν, θα τους βαραίνει" και ευχήθηκε να αλλάξουν την απόφασή τους, μετά από λίγες ώρες χρησιμοποιήσε πιο επιθετικούς χαρακτηρισμούς:
«Φαίνεται ότι κάποιοι θεωρούν τους εαυτούς τους υπερορθόδοξους και τους λοιπούς υποορθόδοξους. Στην Ορθοδοξία δεν υπάρχουν τέτοιου είδους διαχωρισμοί. Καλούμε λοιπόν άπαντας, εν πνεύματι ενότητος και αγάπης, να πορευτούμε προς την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο» είπε.
Η Σύνοδος έχει ξεκινήσει με τους χειρότερους οιωνούς.
   Και μια σταγόνα ιστορία που μπορεί να μοιάζει με το σήμερα μπορεί και όχι εσείς θα κρίνετε...
Σύνοδος ήταν και εκείνη που καθαίρεσε τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο από τον πατριαρχικό θρόνο. Μια Σύνοδος-παρωδία στην οποία παραβρέθηκαν μόλις 36 επίσκοποι, ενώ οι υπόλοιποι 40 αρνήθηκαν να μετάσχουν σε αυτή.