Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Οι περισσότεροι σημερινοί ποιμένες κοιμώνται και ονειρεύονται


Ο ΝΙΣ ΚΗΡΥΤΤΕΙ 5 με περιγραμμαΟι ποιμένες πρέπει προπάντων να προσέχουν να μην ορμήσουν λύκοι στην ποίμνη και κατασπαράξουν τα πρόβατα. Λύκοι είναι οι αιρετικοί οι οποίοι στην εποχή μας υπερεπληθύνσαν και κατασπαράσσουν συνεχώς το ποίμνιο και οι πολλοί ποιμένες κοιμώνται, κοιμώνται και ονειρεύονται! Βλέπουν το λύκο να έρχεται πάνω στα πρόβατα και αδιαφορούν! Και ο λύκος κατασπαράσσει και σκορπίζει τα πρόβατα όπως είπε ο Χριστός.


plati-mitropolitesΟι ποιμένες σήμερα ποιμένουν τους εαυτούς τους, γι’ αυτό δεν διαμαρτύρονται. Για οποιαδήποτε κακοήθεια στον κόσμο δεν διαμαρτύρονται.Είναι σπανιότατο το παράδειγμα γενναίων ποιμένων. Όλοι ενδιαφέρονται για τη θεσούλα τους, δεσποτάδες, παπάδες, εκτός πολύ ολίγων.Παρουσιάζουμε μικρό απόσπασμα από ομιλία του μακαριστού 

Μικρό απόσπασμα από ομιλία του μακαριστού Ιεραποστόλου Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου, με θέμα «Ποιμήν και Αμνός» (19-3-2006), για τους περισσότερους σημερινούς ποιμένες που κοιμούνται και ονειρεύονται αντί να αγωνίζονται κατά των αιρέσεων και του κακού.

Πηγή