Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016

Πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες σε εξοχικά και Έλληνες άστεγοι με 3 παιδιά σε χαρτόκουτα – βίντεο

Οι Έλληνες άστεγοι ξεχασμένοι...

Πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες σε εξοχικά και Έλληνες με 3 παιδιά σε χαρτόκουτα - βίντεο

Πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες σε εξοχικά και Έλληνες με 3 παιδιά σε χαρτόκουτα – βίντεο From HEIL GAP (or mind the GAP)Από το ελληνικό διαδίκτυο :
Δήμος Αθηναίων: Νοικιάζει 200 διαμερίσματα για τους πρόσφυγες  Ο δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά σε ανοικτή πρόσκληση σε όσους ενδιαφέρονται να νοικιάσουν διαμερίσματά τους ή να φιλοξενήσουν στα σπίτια τους πρόσφυγες …
Θεσσαλονίκη: Έδωσαν τα σπίτια τους σε 25 οικογένειες προσφύγων – Εικόνες από τη νέα τους ζωή (Φωτό)!
ΕΥΑΘ: Στο τιμολόγιο ευπαθών ομάδων τα σπίτια φιλοξενίας προσφύγων … Στο ειδικό τιμολόγιο των ευπαθών ομάδων εντάσσει η ΕΥΑΘ ΑΕ την υδροδότηση περίπου 420 προσφύγων που θα φιλοξενηθούν σε διαμερίσματα εντός της Θεσσαλονίκης ή στα όρια του πολεοδομικού συγκροτήματος … Τα διαμερίσματα, περίπου 70 στον αριθμό, θα τα μισθώσει δήμος Θεσσαλονίκης, χωρίς μάλιστα να καταβάλει στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) τις σχετικές εγγυήσεις  ΜΚΟ θα προκηρύξουν διαγωνισμούς για την ένδυση και την σίτιση των προσφύγων αλλά η μερίδα του λέοντος θα διατεθεί για να καταβληθούν προκαταβολικά όλα τα ενοίκια, ύψους 200-400 ευρώ, που αντιστοιχούν στους μήνες έως το τέλος του 2016.
Πρόγραμμα ενοικίασης σπιτιών σε 20.000 πρόσφυγες –Πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες σε εξοχικά και Έλληνες με 3 παιδιά σε χαρτόκουτα - βίντεο - Εικόνα2

Πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες σε εξοχικά και Έλληνες με 3 παιδιά σε χαρτόκουτα - βίντεο - Εικόνα1Πρότυπο φιλοξενίας το «χωριό» της Μυρσίνης !!! (στο παραθεριστικό κέντρο «LM Village», που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης)
Ο Μοχάμεν με την οικογένειά του στο σπίτι όπου φιλοξενούνται από τον δήμο.
Χμ, και από τον αμερικανικό διαδίκτυο ((από όπου εγώ το πρωτοείδα) …
Πάτρα: Άστεγη οικογένεια ελλήνων ζει σε χάρτινα κιβώτια (βίντεο)
Και όταν νομίζατε ότι, τα είχατε δει όλα … και ακούσει τα πάντα – δυνατά και αδύνατα – στην Ελλάδα της κρίσης και της λιτότητας … έρχεται αυτή η απίστευτη ανθρώπινη ιστορία: μια οικογένεια … πέντε ζωές σε κουτιά από χαρτόνι … στην πόλη της Πάτρας στη δυτική Ελλάδα.
Η οικογένεια κατέληξε στους δρόμους μετά από ένα εργατικό ατύχημα του πατέρα.
Η οικογένεια δεν έχει κανένα εισόδημα. Τους τελευταίους 8 μήνες, οι δύο ενήλικες και τα τρία ανήλικα παιδιά ζουν σε ένα προσωρινό «καταφύγιο» από χάρτινα κιβώτια που έχουν φτιαξει σε μια γωνία ενός εγκαταλελειμμένου και μισό-κατασκευασμένου κτίριου.
Η οικογένεια δεν λαμβάνει σύνταξη αναπηρίας ή οποιαδήποτε αποζημίωση από το κράτος που θα τους βοηθούσαν να βγάλουν τα προς το ζην.
Ευτυχώς που η τοπική Εκκλησία τους δίνει ένα πιάτο φαγητό και επίσης μια χριστιανή … γειτόνισσα στην οικοδομή και το χαρτοσπιτόκουτο που ζουν, τους παρέχει κάποιες φορές τον χώρο της για να κάνουν ένα μπάνιο.

http://mati-gr.blogspot.gr/2016/07/3.html