Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016

ΒΡΑΖΕΙ Η ΦΛΩΡΙΝΑ από το ΑΝΤΙΠΑΤΕΡΙΚΟ και ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΚΗΡΥΓΜΑ του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ. Καταγγελίες πιστών. ΔΕΚΑΔΕΣ φωτογραφικά ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Απίστευτες οι καταγγελίες που διαβάζουμε για τον μητροπολίτη Φλώρινας Θεόκλητο (τον διάδοχο του αγωνιστή π.Αυγουστίνου Καντιώτη):


Καταρχήν εκπαιδευτικός εκ Πτολεμαϊδος (Βασίλειος Κερμενιώτης) μόλις κυκλοφόρησε ένα συγκλονιστικό 10σέλιδο έντυπο, με απίστευτα ντοκουμέντα (ανάμεσα τους άφθονα φωτογραφικά, παραθέτουμε μερικά) που δείχνουν την συμπόρευση του μητροπολίτου Φλωρίνης Θεοκλήτου με τους οικουμενιστές.
Πρόσωπα που επί π.Αυγουστίνου, δεν θα τολμούσαν να πατήσουν το πόδι τους στην Φλώρινα,γίνονται τώρα δεκτοί και συλλειτουργούν : πατριάρχης Βαρθολομαίος, Σύρου Δωρόθεος, Βόλου Ιγνάτιος, Προύσης Ελπιδοφόρος. . Δείτε ολόκληρο τα αδιάσειστα ντοκουμέντα κείμενο το εδώ.


Πρόσφατα γράψαμε σχετικά με την υποδοχή-συμμετοχή του κ.Θεοκλήτου στον Οικουμενι(στι)κό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Βέροια, ελάχιστες μόλις ημέρες μετά τις απαράδεκτες αποφάσεις που έλαβε η ληστρική σύνοδος της Κρήτης:

Σήμερα διαβάζουμε νέες καταγγελίες πιστών για το κήρυγμα του μητροπολίτη Θεόκλητου κατά την εορτή της Αγ.Παρασκευής.

Απίστευτα όσα διαβάζουμε ότι είπε :Κυρίες και Κύριοι,
ας πάψουν οι διαπληκτισμοί!

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ!!!

Με πλήρη επίγνωση και άκρως διαυγέστατος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στον λόγο του ανήμερα της Αγίας Παρασκευής μας έλυσε όλες τις απορίες!! Δεν χρειάζεται να λογομαχούμε άλλο!!

Ο π.Θεόκλητος μας πληροφόρησε ότι είναι ΑΚΡΑΙΑ οικουμενιστής καθώς υποστηρίζει άνευ συστολής τον αρχιαιρεσιάρχη Βαρθολομαίο!! (σ'αυτό συνηγορεί η φωτογραφία στην οποία απαθανατίστηκε να συμπροσεύχεται με ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟ ΠΑΠΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟ!!!!!!!!! βλέπε παρακάτω)
Και ως να μην έφτανε η προδοσία του αυτή... Έρχεται τώρα και εκτοξεύει αφειδώς απειλές, λέγοντας πως όποιος δεν υπακούει στον Δεσπότη λατρεύει τον διάβολο!! 
Αλήθεια;; Κι ο Δεσπότης που ποδοπατεί ξεδιάντροπα τους ιερούς κανόνες της Εκκλησίας που προβλέπουν καθαίρεση σε όποιον συμπροσεύχεται με αιρετικούς και συνδιαλέγεται μαζί τους...τι κάνει; ΛΙΒΑΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ! 
Δεν μας είπε ο Σεβαστός, Πατήρ και Δέσποτας υπό ποιες προϋποθέσεις κάνουμε υπακοή στον Επίσκοπο. Για τον λόγο αυτό παραπέμπουμε στο κήρυγμα του όντως επισκόπου π.Αυγουστίνου Καντιώτη "Πότε να μην υπακούς στον παπά" για να πληροφορηθεί επί του θέματος! Όταν ορθοτομούν τον λόγο της αληθείας τότε οφείλουμε αόματη υπακοή, 
όταν όμως συντελούν ύπουλα και τεχνηέντως στην εξεφτέλισή της, στην υπονόμευσή της και στο ξεπούλημά της έχουμε χρέος να τον στηλιτεύσουμε και να τον ταρακουνήσουμε! 
«Πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἢ ἀνθρώποις»" (Πράξ. 5, 29).

(*) 1. ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ


 • Υπογραμμίζουν, οι ποιμένες μας, τη σημασία του διαλόγου (κατ αρχήν αποδεκτού, υπό όρους όμως και προυποθέσεις που κάθε άλλο παρά υφίστανται) μετά τόσα και τόσα έτη από της ενάρξεως της διεξαγωγής του, τη στιγμή κατά την οποία, ο τελευταίος, ούτε ουσιαστική Ορθόδοξη μαρτυρία και ομολογία δίδει, όπως καταδεικνύεται απ το γεγονός ότι στα πλαίσια της διεξαγωγής του ούτε μία μεταστροφή ετεροδόξου προς την Ορθοδοξία σημειώθηκε αλλά και απ την καταλυτική κριτική που ασκήθηκε και εξακολουθεί να ασκείται από μετασχόντες σ αυτόν υψηλόβαθμους κληρικούς και πανεπιστημιακούς θεολόγους (Αυστραλίας Στυλιανός, μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος, π.Ιωάννης Ρωμανίδης, π.Θεόδωρος Ζήσης, καθηγητής κ. Μέγας Φαράντος κ.ά.) ούτε και συνέβαλλε ουσιαστικώς στην προσέγγισή μας με τους πλανεμένους αφού οι τελευταίου σε ουδεμία ουσιαστική αναθεώρηση των πλανών τους προέβησαν. Τοιουτοτρόπως το μεταξύ αυτών τε και ημών χάσμα τα μάλα διευρύνθηκε, απομακρυνομένης ακόμη περισσότερο της πιθανότητας επιστροφής τους στην πατρώα και γνήσια και ανόθευτη Ορθόδοξη Πίστη.
  Τουναντίον σημειώθηκαν ανεπίτρεπτες υποχωρήσεις και υιοθετήθηκαν από κάποιους εκ των εκπροσώπων των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και τοπικών αυτοκεφάλων Εκκλησιών απαράδεκτες, από πλευράς Ορθοδόξου Δόγματος, θέσεις, η αναφορά των οποίων παρέλκει καθόσον έχουν καταχωρηθεί στο διαδίκτυο καθιστάμενες, κατ αυτόν τον τρόπο, προσιτές στον κάθε ενδιαφερόμενο.
  Τι δε να πούμε και για τους διαθρησκειακούς διαλόγους που κάθε άλλο παρά συνέβαλαν στην ειρήνευση των ανθρώπων μεταξύ τους και την παύση των πολέμων και οι οποίοι, όπως έχει καταγγελθεί, χωρίς το παράπαν να διαψευσθεί η συγκεκριμένη πληροφορία, χρηματοδοτούνται από κύκλους που απεργάζονται την παγκόσμια αποσταθεροποίηση!
  Θα πρέπει, κάποτε, να καταστεί κατανοητό, ότι ο διάλογος, και στις δύο μορφές του (διαχριστιανικός και διαθρησκειακός) δεν αποτελεί αυτοσκοπό αλλά μέσον για την επίτευξη του ιερότατου σκοπού της επιστροφής των πλανεμένων αιρετικών στην Ορθοδοξία, για την οποία, διακαώς εύχεται η Ορθόδοξη Εκκλησία στις λατρευτικές Της συνάξεις. Δυστυχώς, η διαμορφούμενη απ το κακόφημο και δυσώνυμο και διαβόητο και περιβόητο politically correct εποχή μας, προδρομική της ελεύσεως του αντιχρίστου, έχει αναγάγει τον τελευταίο σε αυτοσκοπό, σε νέα θεότητα, σε νέο χρυσό μόσχο, τον οποίο καλούνται να προσκυνήσουν και οι Εκκλησίες των Ορθοδόξων χριστιανών, αποβλέπουσα στην εκπλήρωση αδιαφανών (μάλλον όχι και τόσο ) στόχων! Και οι τελευταίοι μάλλον συγκλίνουν προς την προώθηση της πανθρησκείας, του δαιμονικού αυτού οράματος!
  Είναι, πραγματικά, λυπηρό, οι τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες, έστω και ανεπιγνώστως, να υπηρετούν το δαιμονιώδη και ανίερο αυτό σκοπό!
  Λ.Ν.

2.ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΡΓΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ

https://katanixis.blogspot.gr/2015/10/blog-post_86.htmlκάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

ΠΡΟΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΙΝ
"Όποιος δέχεται ψευδοδιδασκάλους-αιρετικούς δέχεται τον διάβολο!" (άγιος Μάξιμος ομολογητής, Περί των πραχθέντων, κεφ. θ'-ιβ' P.G 90 144b-145c)ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ!!
Σήμερα ανηλεώς αμαύρωσε και τη μνήμη του και γέροντος αυτού π.Αυγουστίνου! 
Με ποιο ήθος και ποια παρρησία ετόλμησε να λάβει θέση για το θέμα της παύσεως του μνημοσύνου του Πατριάρχου! 
Ομιλούμε περί παράκρουσης! Όποια ακολουθία γίνεται, μας είπε, χωρίς να μνημονεύεται ο οικείος μητροπολίτης ή ο προϊστάμενος του Δεσπότη, δηλαδή ο Πατριάρχης είναι λέει άκυρη η Θεία Λειτουργία!! Χουντισμός, Φασισμός και άνευ προηγουμένου παράνοια! Ο γέροντάς σας δηλαδή, ο λέων π.ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ (και άλλοι σοβαροί και όντως ορθόδοξοι) που έπαυσε το μνημόσυνο του Πατριάρχη ήταν εξωεκκλησιαστικός, λειτουργούσε άκυρα, τα μυστήρια στα οποία συμμετείχε δεν ισχύουν;;;;;;;;; Αντιλαμβάνεσθε σε τι παραλογισμό παρεκτραπήκατε;


Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος εκήρυττε με στόμφο το "μην αποδέχεστε κανένα αιρετικό δόγμα με πρόσχημα την αγάπη"!


Ω της υποκρισίας!
Ω της προδοσίας!
Ουαι ὑμῖν!
Όταν ο Πατριάχης Νεστόριος έλεγε ότι η Παναγία δεν είναι Θεοτόκος, αλλά Χριστοτόκος, δηλαδή δε γέννησε Θεό, αλλά άνθρωπο έπρεπε να τον υπακούσουν;;;;; 
Καλά μιλάμε σοβαρά;;; ή μωρολογούμε υπό την επήρεια παραισθησιογόνων;;;;
Και κάτι τελευταίο!!!!!!!!!!!!
Ο Μητροπολίτης σήμερα μαγειρικώς ετοποθέτησε ωσάν κερασάκι στην τούρτα μια απαράδεκτη σοφιστεία! Μας λέγει: πως για κοινωνικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς ο Πατριάρχης κάνει ό,τι κάνει για να μην έχουμε πολέμους... ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ!!
Κάνει τον αιρετικό, μοιράζει κοράνια, συλλειτουργεί με παπικούς, αφορίζει ορθοδόξους, παραχωρεί ορθόδοξες εκκλησίες σε αιρετικούς, παρευρίσκεται σε μασωνικές τελετές, αποκαλεί ξεβράκωτους τους ήρωες του 1821!! 

Συγχαρητήρια για το έργο!! Πολυσχιδές και πολυποίκιλο! Πολυεπίπεδο και λίαν ψυχωφέλιμο!! Κρίμα που δεν πέτυχαν οι τόσο κοπιαστικές προσπάθειές του καθώς οι τζιχάντ καθαρίζουν την Ευρώπη, στη Συρία οι πόλεμοι μαίνονται και βράζει η ανατολή!! Κρίμα τον ιδρώτα του!

Ε ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΪΒΑΝΙΑ!!! ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙΤΕ ΤΟ
ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΙΝ
"Προτιμούμε τον διχασμό υπέρ της πίστεως από μια ομόνοια που στηρίζεται στην ασέβεια!" (Αγ. Γρηγόριος Θεολόγος, Λόγος 6,11 Ειρηνικός 1)

Είμαστε πολλοί που διαφωνούμε και όσο τεντώνετε το σχοινί, τόσο η αγανάκτησή μας θα γίνεται πιο έκδηλη! Κι αν εμμείνετε στις κακοδοξίες σας θα λάβουμε κι εμείς δραστικότερα και εντονότερα μέτρα αντίδρασης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανασυνταχτείτε, η υπομονή και η υπακοή έχει και τα όριά της!

το σχόλιο από τοπικό ειδησιογραφικό ιστολόγιο της Φλώρινας, εδώ
Ακολουθεί η ανάρτηση από το ιστολόγιο Αυγουστίνος Καντιώτης:


ΒΡΑΖΕΙ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ. 
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΚΡΑΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ & ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! ΑΝ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ»!!! 
ΠΙΕΖΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ, ΕΙΠΕ· ΜΕ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Ή Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ!!!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 14 ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
http://neaflorina.gr/2016/07/pii-diaspoun-tin-enotita-tis-mitropoleos-mas


ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΔΙΝΕΙ Ο ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ, 
ΠΟΥ ΕΚΟΨΕ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ 3 ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ, ΤΟ 1970
HTTP://WWW.AUGOUSTINOS-KANTIOTIS.GR/?P=36164#MORE-36164

Και κάτι για να ξέρουν οι πιστοί για τον π. Θεόκλητο:
κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΔΟΧΟ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΔΙΕΔΟΘΗΚΕ ΨΕΥΔΩΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ·
HTTP://WWW.AUGOUSTINOS-KANTIOTIS.GR/?CAT=11

Ὁ Μητροπολίτης Θεόκλητος σε τελείως αντίθετη πορεία από τον προκάτοχό του π. Αυγουστίνο υπέρμαχο της Ορθοδόξου πίστεως!
ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ, ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ


Τα αντίθετα ἀκριβῶς εἶπε στο κήρυγμα του ὁ Μητροπολίτης Θεόκλητος.
Και τώρα η δική μας απάντηση που γράψαμε σε κάποιον σχολιαστή ίσως περιττή, γιατί τα δύο παραπάνω βίντεο του π.Αυγουστίνου βουλώνουν κάθε στόμα. Να 'σαι καλά πάτερ Αυγουστίνε! πάντα μας αιφνιδίαζες, κάνεις και σήμερα από την θριαμβεύουσα εκκλησία την παρέμβαση σου, δεν εγκατέλειψες ποτέ ούτε το ποίμνιο σου ούτε την ορθοδοξία, ούτε και σήμερα, είσαι δίπλα μας και μας καθοδηγείς με τα πύρινα κηρύγματα σου. Πόσο επίκαιρα. Ο καλός ποιμένας αγρυπνεί και έγκαιρα αντιλαμβάνεται τους λύκους):Επειδή κάποιοι από εμάς μεγαλώσαμε στις κατασκηνώσεις και στις αδελφότητες που ίδρυσε ο π.Αυγουστίνος,
 • επειδή μεγαλώσαμε με τα κηρύγματα του
 • επειδή ακόμη αντηχεί στ' αυτιά μας η ανόθευτη, καθαρόαιμη, ελεγκτική του φωνή
 • επειδή ο π.Αυγουστίνος ως ΣΩΣΤΟΣ ΗΓΕΤΗΣ, ΑΡΝΗΘΗΚΕ να υποδεχθεί τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Χρήστο Σαρτζετάκη (που είχε υπογράψει τον νόμο για τις εκτρώσεις), 
 • όπως ΑΡΝΗΘΗΚΕ να αποδεχθεί διατάγματα της χούντας, του Βασιλιά κλπ, τα πολέμησε με πείσμα και ουδέποτε τα αποδέχθηκε ή φέρθηκε "διπλωματικά" όπως εσείς εισηγείσθε,
 • επειδή αυτό που λείπει σήμερα από την Ελλάδα, τόσο στην πολιτική, όσο και στην εκκλησία είναι αληθινοί ΗΓΕΤΕΣ και όχι νάνοι που ανέρχονται στον θρόνο κλαψουρίζοντας, παρακαλώντας ή γονυπετώντας,
αφήστε τους ελάχιστους αληθινούς πιστούς να ομολογήσουν την αλήθεια.

Δόξα τω Θεό, δεκάδες βιβλία, χιλιάδες άρθρα και χιλιάδες ομιλίες του π.Αυγουστίνου (με τις οποίες κατακλύζεται σήμερα το διαδίκτυο αφού ο κόσμος διψάει για την φωνή της αλήθειας) δείχνουν τον δρόμο της "αρετής".

Τις δικαιολογίες για το "μίσος" και τον "φανατισμό" να τις πείτε στους

επίδοξους αρχιμανδρίτες και πρωτοσύγγελλους που οργανώνουν ολόκληρους μηχανισμούς για να καταλάβουν κάποιο δεσποτικό θρόνο (από τους συνυποψηφίους τους) και κυρίως, στους οικουμενιστές του Φαναρίου που δίνουν εντολές στους δεσποτάδες να καρατομείται κάθε ιερέας που τολμά να επισημάνει τα οικουμενιστικά τους ολισθήματα.

Ζητούμε ΕΛΕΥΘΕΡΑ και ΖΩΣΑ εκκλησία και πατρίδα.Δεν κατηγορούμε τον μητροπολίτη Φλωρίνης ούτε για ηθικά παραπτώματα ούτε για ανθρώπινες αδυναμίες. Αυτές πράγματι θα τις κρίνει ο Θεός.
Αναφερόμαστε σε συνειδητές πράξεις που προκαλούν το ορθόδοξο αίσθημα. Όταν συλλειτουργείς με αυτόν που συμπροσεύχεται με τους ουνίτες, με αυτόν που αποκαλεί τους αιρετικούς επισκόπους της εκκλησίας (!) τότε υφίσταται θέμα.
Σε τέτοια θέματα ΟΦΕΙΛΕΙ να επαγρυπνεί και να τοποθετείται ο λαός.

Ιστολόγιο Ομάδας Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"
Οι φωτογραφίες από το πολυσέλιδο υπόμνημα του κ.Β.Κερμενιώτη.