Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Δεν οφείλουμε καμία αναγνώριση και καμία υπακοή σε Πατριάρχη, Σύνοδο, ή Επίσκοπο που κηρύττει την οποιαδήποτε αίρεση, πόσο μάλλον την παναίρεση του Οικουμενισμού

Μια πιστή, ΑΠΑΝΤΑΕΙ στον μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο.

http://opaidagogos.blogspot.gr/2016/09/blog-post_32.html

ΣΧΟΛΙΟ ΕΥΣΕΒΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑΣ ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΡΗΤΗΣ,
.
ΤΟΝ ΔΙΩΚΤΗ ΟΜΟΛΟΓΗΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ
.

ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΘΕΩΡΙΩΝ ΤΟΥ ΖΗΖΙΟΥΛΑ, ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΦΛΩΡΙΝΗΣ κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟ.


Μια απάντηση στον Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητο.

    Έχουμε χρέος να σεβόμαστε τον Πρόεδρο της δημοκρατίας; Τον οποιονδήποτε;
  Κι αν επί προεδρίας ενός Προέδρου Δημοκρατίας γινόταν Πραξικόπημα και καταλυόταν η Δημοκρατία, αλλά ο περί ου ο λόγος «Πρόεδρος» της Δημοκρατίας δεν αντιδρούσε καταγγέλλοντας το γεγονός αλλά παρέμενε στη θέση του για λόγους νομιμοφάνειας; Αν μάλιστα ο «Πρόεδρος» αυτός είχε παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση του υποτιθέμενου Πραξικοπήματος; Θα του οφείλαμε σεβασμό; 
  Όχι. Θα ήταν υπόλογος για εσχάτη προδοσία, παράβαση καθήκοντος, σφετερισμό εξουσίας, κοκ, και στην καθομιλουμένη, πολύ πριν του αποδοθεί αυτός ο τίτλος από την ιστορία, θα ονομαζόταν Προδότης και όχι Πρόεδρος.
    Με τον ίδιο τρόπο, δεν οφείλουμε καμία αναγνώριση και καμία υπακοή σε Πατριάρχη, Σύνοδο, ή Επίσκοπο που κηρύττει την οποιαδήποτε αίρεση, πόσο μάλλον την παναίρεση του Οικουμενισμού. Οφείλουμε να τους προειδοποιήσουμε ότι θέτουν τον εαυτό τους, οι ίδιοι, εκτός της Μίας Αγίας και Αποστολικής Εκκλησίας του Χριστού, με τις κακοδοξίες που κηρύττουν, σταματώντας τη μνημόνευσή τους. Αν μετανοήσουν και
ομολογήσουν Ορθόδοξα, η Εκκλησία θα πράξει ανάλογα. Αν εμμείνουν στις αιρετικές θέσεις τους, τότε η Εκκλησία αποκόπτεται από αυτούς εντελώς. 

Οφείλει να διαφυλάττει...

   Ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να υπηρετεί και να διαφυλάττει την Δημοκρατία. Για το λόγο αυτό ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ιερός για τους πολίτες ενός δημοκρατικού κράτους. Δεν επιτρέπουν, επομένως, σε κανένα πρόσωπο, ακόμα και σε αυτόν που φέρει (αναξίως) τον τίτλο του Προέδρου να εξευτελίζει το αξίωμα απαξιώνοντας τον θεσμό (Δημοκρατία) που υπηρετεί.
    Έτσι και οι Ορθόδοξοι Επίσκοποι ή ο Ορθόδοξος Πατριάρχης οφείλουν πρώτα και κύρια να διαφυλάττουν και να υπηρετούν την Ορθοδοξία. Όταν την προδίδουν δεν έχουν καμιά δουλειά να παραμένουν στις θέσεις τους και να μιαίνουν τους θεσμούς της Εκκλησίας.
   Όσο για αυτούς που, όπως ο Σεβασμιότατος κ. Θεόκλητος, φοβούνται την αναρχία, να τους πληροφορήσουμε ότι το αντίθετο της παράβασης καθήκοντος, της κατάχρησης εξουσίας και της προδοσίας δεν είναι η αναρχία, αλλά η αποκατάσταση της νομιμότητας.
Με τιμή, μια ασήμαντη συμπολίτισσα σας
Ελισάβετ Μαύρη


Δείτε παρακάτω το επίμαχο βίντεο.
https://www.youtube.com/watch?v=AUi-qlhIIS4