Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΥΠΕΡΜΝΗΜΟΝΙΟ: "ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ"!!!

Μάθημα Θρησκευτικών: Ορθόδοξη διδασκαλία ή θρησκειολογία στους Ορθόδοξους μαθητές;

 Ἐφαρμόζονται -κατά τύχην;-  αυτά που περιέχονται στο ΥΠΕΡΜΝΗΜΟΝΙΟ:
"ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ"!!! 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ
      «Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ  ΗΛΙΑΣ»
ΕΔΕΣΣΗΣ 43 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 12137                                        Περιστέρι    28-9-2016
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡ. ΠΡΩΤ. 613/1998                                                        
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 536                                                                   
Προς
Τα Ιστολόγια “ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ”, “ΑΚΤΙΝΕΣ”,  “Αποτείχιση και Πατερική Παράδοση”, “ΚΑΤΑΝΥΞΙΣ”, “ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ”, “Ο ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ” και “ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ”.
      Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,
   Αφορμή να σας αποστείλουμε την παρούσα είναι η διένεξη μεταξύ του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου για το μάθημα των θρησκευτικών στη Δημόσια Εκπαίδευση. Ο κ. Φίλης ανακοίνωνε ότι από εφέτος και εξής το μάθημα των θρησκευτικών μετατρέπεται από μάθημα Ορθόδοξης διδασκαλίας για τους Ορθόδοξους μαθητές, σε θρησκειολογικό πρόγραμμα! Μετατρέπεται ουσιαστικά σε μάθημα θρησκειολογίας! 
     Για τους μαθητές Μουσουλμάνους  στο θρήσκευμα, τους μαθητές Εβραίους στο θρήσκευμα και τους μαθητές «καθολικούς» στο χριστιανικό δόγμα, όπως  πληροφορηθήκαμε  από την με αριθ. 930/20-9-2016 επιστολή του Σεβ. Μητρ. Πειραιώς κ. Σεραφείμ προς τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, ως περιεχόμενο του μαθήματος των θρησκευτικών καθορίζεται από τον Μουσουλμάνο Μουφτή, το κοράνιο, από το Κ. Ι. Σ. Ε  η Τορά και το Ταλμούδ, και από την 4μελή Ρωμαιοκαθολική Ιεραρχία της Ελλάδος, την Ρωμαιοκαθολική Κατήχηση του Βατικανού. Επίσης οι ανωτέρω  προτείνουν και        τους διδάσκοντες!                                                         Η ανωτέρω διάκριση «βγάζει μάτι» κατά το κοινώς λεγόμενο. Όπως κατάγγειλε στην ανωτέρω επιστολή του ο Σεβ. Πειραιώς κ. Σεραφείμ «Προκύπτει ὅμως καί κάτι δυστυχῶς τρομακτικά βαρύτερο, ὅτι ἀπό τόν Ἐξοχώτατο Ὑπουργό ἐπί τῆς Παιδείας κ. Ν. Φίλη...καί ἀπό τό Ἰνστιτοῦτο Ἐκπαιδευτικῆς Πολιτικῆς τοῦ Ὑπουργείου Του, ἐκδιπλώνεται ἕνας ἐμπαθής Θρησκευτικός ρατσισμός εἰς βάρος τῆς Ὀρθοδόξου Καθολικῆς τοῦ Χριστοῦ
Ἐκκλησίας...Μέ τήν πρόσφατη ἀπόφαση, ἀντιστρατεύονται καί περιφρονοῦν πλήρως τήν ἀπόφαση τῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος περί διατηρήσεως τοῦ ὀρθοδόξου χαρακτῆρος τοῦ μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν διά τούς Ὀρθοδόξους Ἑλληνόπαιδες καί μετατρέπουν τό μάθημα σέ θρησκειολογική «σοῦπα» καί ποδοπατοῦν προκλητικά καί ἀπομειώνουν ἀνεπίτρεπτα τήν Ὀρθόδοξη Καθολική Ἐκκλησία...».
   Στόχος είναι η αλλοίωση της θρησκευτικής συνειδήσεως των Ορθοδόξων Ελλήνων μαθητών. Έχουμε έμμεση προσπάθεια ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΥ των ανηλίκων Ορθόδοξων μαθητών στην Πολυθεΐα της ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ και την αθεΐα!
     Η προσπάθεια αυτή του κ. Φίλη, και όσων είναι πίσω από τον κ. Φίλη, δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Πέρυσι τον Σεπτέμβριο ο κ. Φίλης σαφέστατα είχε  προαναγγείλει την μετατροπή του μαθήματος των Θρησκευτικών σε μάθημα θρησκειολογίας.
     Αποστείλαμε σε Ιστολόγια την με αριθ. Πρωτ. 513 /23-10-2015 ανοικτή μας επιστολή  μας στον κ. Φίλη με τίτλο ‘‘Ομολογιακό ή θρησκειολογικό το μάθημα των Θρησκευτικών στην Εκπαίδευση’’;
    
   Παραθέτουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα της ανωτέρω επιστολής μας, γιατί όχι μόνο είναι επίκαιρα, αλλά και ρίχνουν άπλετο φως στο παρασκήνιο για την «στοχοποίηση» της Ορθόδοξης διδασκαλίας στη Δημόσια Εκπαίδευση.
     «Οι προτάσεις σας κ. Υπουργέ, συμπίπτουν με τις επιδιώξεις Σκοτεινών δυνάμεων και μάλιστα των Τεκτόνων, οι οποίες συστηματικά και αδιάκοπα βάλλουν κατά του Χριστιανισμού και κυρίως της Ορθοδόξου Εκκλησίας, που είναι η μοναδική Κιβωτός της σωτηρίας του ανθρώπου. 
     Ο σκοπός των Σκοτεινών δυνάμεων είναι η δημιουργία μιας παγκόσμιας Θρησκείας και ενός παγκόσμιου κράτους, με ένα νέο <<χριστό>>, που θα είναι ταυτόχρονα και κυβερνήτης αυτού του παγκόσμιου συνονθυλεύματος! Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, το σχέδιο περνά από πολλές φάσεις ενοποιήσεων, πολιτικές, οικονομικές, πολιτισμικές, εθνοφυλετικές, γλωσσικές και βεβαίως θρησκευτικέςτις οποίες βλέπουμε να υλοποιούνται στην εποχή μας! Αυτή η παγκόσμια κίνηση ονομάστηκε <<Παγκοσμιοποίηση>>, <<Νέα Εποχή>>, <<Νέα Τάξη>> και <<Πανθρησκειακός Συγκρητιστικός Οικουμενισμός>>!    
     Εμείς, για μία ακόμη φορά ρίχνουμε φως στα Σκοτεινά παρασκήνιά τους.
Από τα γραφόμενά τους οι Σκοτεινές δυνάμεις αποκαλύπτουν τα σχέδιά τους (Λουκ. ΙΘ' 22). Οι Μασόνοι μάλιστα προβάλλουν τον Συγκρητιστικό Οικουμενισμό, τόσο στα περιοδικά τους όσο και κυρίως, στο επισημότατο Τυπικό του 32ου βαθμού τους, ειδικά συνταχθέντος προς αυτόν τον σκοπό, από πολλών δεκάδων χρόνων. Ας δούμε τι λέγει και τι σχεδιάζει για περισσότερα από 120 χρόνια, η ισχυρή κατά κόσμο, και μάλιστα στον Δυτικό, Παγκόσμια Οργάνωση των Τεκτόνων.
     Γράφουν: <<Ο Τεκτονισμός προώρισται ποτέ αυτός να υποδείξη την βάσιν επί της οποίας θα εδρασθή η παγκόσμιος θρησκεία του μέλλοντος, ήτις θα περισυναγάγη την Οικουμένην άπασαν εις μίαν ποίμνην υπό έναν ποιμένα...>>. (πηγή: Tεκτονικό έντυπο <<Aθηνά>>, 1894. Επίσης, <<...Δεν πρέπει εις τας Δημοσίας σχολάς να διδάσκηται ουδεμία κατήχησις>>. Γενικότερα, οι Παγκόσμιες Σκοτεινές δυνάμεις, έχουν από χρόνια αποφασίσει  να  αρνούνται  <<Το δικαίωμα εις οιανδήποτε εκκλησίαν ή εκκλησιαστικήν αρχήν να επιβλέπη το Εκπαιδευτικόν Σύστημα οιουδήποτε της γης ευρισκομένου>>! Σημ. Η υπογράμμιση είναι δική μας.
     Αυτά εγράφησαν τα έτη 1893 και 1931! (Πηγές περιοδικό <<Αθηνά>>, έτους 1893, Τεύχος Μαρτίου σελ. 43, και περιοδικό <<Πυθαγόρας>>, έτους 1931, Τεύχος Ιουλίου σελ. 306). Φειδόμενοι του χώρου των Ιστολογίων δεν παραθέτουμε    το  Τυπικό   του   32ου   βαθμού.
     Κε Υπουργέ, κατόπιν του ανωτέρω αποδεικτικού υλικού, τις απόψεις-προτάσεις σας για αναμόρφωση του μαθήματος των Θρησκευτικών από ομολογιακό σε θρησκειολογικό, τις βρίσκουμε ότι είναι μέσα στα πλαίσια του <<Πανθρησκειακού Συγκρητιστικού Οικουμενισμού>>!
      Βλέπετε λοιπόν, Κε Υπουργέ, «σύντροφε» Ν. Φίλη, και όλοι όσοι αυτοαποκαλείστε <<προοδευτικοί>>, όχι μόνο πολύ καθυστερημένα σχεδιάζετε και προσπαθείτε να καταργήσετε τον ομολογιακό χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών και να το αναμορφώσετε σε μάθημα θρησκειολογίας, αλλά οι προτάσεις σας και οι επιδιώξεις σας αποδεικνύονται  αναχρονιστικές,  όπως αποδεικνύεται από το παραπάνω αποδεικτικό υλικό!
     Το σχέδιο λοιπόν, της από τα σχολικά θρανία αλλοιώσεως της Ορθοδόξου Πίστεώς μας ξεκίνησε πριν από 120 χρόνια, και στις ημέρες μας γίνεται προσπάθεια από σας και την κυβέρνηση στην οποία ανήκετε, να λάβει «σάρκα και οστά»! Με την αναμόρφωση του μαθήματος των Θρησκευτικών από ομολογιακό σε θρησκειολογικό, στη συνείδηση των Ορθοδόξων Χριστιανών μαθητών θα δημιουργηθεί το πνεύμα της Πανθρησκείας! Θα υπάρξει σύγχυση και αμφιβολία για την μοναδικότητα της Ορθοδοξίας ως της Εκκλησίας που έχει την πληρότητα της αλήθειας, και πολλοί νέοι θα οδηγηθούν στην απιστία και την αθεΐα…».  
     «Κε Υπουργέ, αποδείξατε ότι έχετε την παρρησία να εκφράζετε  δημόσια την άποψή σας σε διάφορα σοβαρά θέματα, έστω και αν γνωρίζετε ότι θα προκληθούν αρνητικές εντυπώσεις και αντιδράσεις. Έχετε όμως το θάρρος να μας απαντήσετε ποια είναι η άποψή σας για τη Μασονία; Περιμένουμε...».
     Αυτά γράψαμε πριν ένα έτος. Τώρα βλέπουμε ότι τα σχέδια των σκοτεινών δυνάμεων λαμβάνουν ‘‘σάρκα και οστά’’!
     Εκτός των ανωτέρω έχουμε και μία εκπληκτική επαλήθευση.
     Στο Ιστολογιο  ‘‘ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ’’  με ημερομηνία Πέμπτη,  9 Απριλίου 2015, αναρτήθηκε κείμενο με τον τίτλο
«ΣΟΚ ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΡΟΜΟΥ!

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ 

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ;; ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΤΕ.... 


ΥΠΕΡΜΝΗΜΟΝΙΟ – MEMORANDUM και η επιβαλλόμενη ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΜΑΣΣΟΝΙΚΗ ΥΠΕΡΘΡΗΣΚΕΙΑ και ΕΚΚΛΗΣΙΑ, από 2016 έως 2020.

 Από το κείμενο  παραθέτουμε στη συνέχεια το κατωτέρω απόσπασμα.
Άρθρο 10:  Κατάργηση Θεολογικών Σχολών σε Πανεπιστήμιο από 16.10.2016. Μετατροπή σε Θρησκειολογικές Σχολές του Τμήματος των Φιλοσοφικών Σχολών. Κατάργηση μαθήματος Θρησκευτικών σε όλες τις Εκπαιδευτικές Βαθμίδες, από 11.9.2016, και εισαγωγή μαθήματος Θρησκειολογίας από 12.9.2016.
     Πολύ εύστοχα το Ιστολόγιο ‘‘ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ’’ στις 29-9-2015, σχολίασε:
«2016 – 2020: ΥΠΕΡΜΝΗΜΟΝΙΟ – MEMORANDUM – ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΑΣΣΟΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!!! 2016 – 2020: 
ΥΠΕΡΜΝΗΜΟΝΙΟ – MEMORANDUM – ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΑΣΣΟΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!!!
Ἄν εἶναι ψέμματα, ἄς τό διαψεύσουν ἐπώνυμα ὅσοι φαίνονται ὡς ὑπογράφοντες.
Δέν θέλουμε νά υἱοθετήσουμε ὅτι τό ΥΠΕΡΜΝΗΜΟΝΙΟ εἶναι ἀληθές ἤ ἀκριβές.
Ὅμως, κάποια ἀπό αὐτά πού θά διαβάσετε ἤδη γίνονται (π.χ. Αποδοχή ομοφυλοφιλικής δραστηριότητας – 
να παρελαύνουν ελευθέρως και τακτικώς, σε όλες τις οδούς των πόλεων της ευρωπαϊκής ενώσεως, από 16.8.2016.), κάποια εἶναι ἐν ἐξελίξει φανερῶς δρομολογηθέντα (π.χ. Εισαγωγή κάρτας υγείας για όλους τους πολίτες, ιατρούς) καί κάποια ἀκόμη ζοφερότερα...εἴδομεν...
Ἐπαναλαμβάνουμε πώς, ἄν δέν εἶναι ἀληθές ἤ ἀκριβές, ἄς τό διαψεύσουν ἐπώνυμα οἱ ὑπογράφοντες
καί βεβαίως ταυτοχρόνως, νά βλέπουμε οἱ πολίτες τήν ἔμπρακτη συνακολουθία τῶν λόγων τους
πώς ὅσα γράφονται...ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ, καθώς καί ἐξηγήσεις γιατί ἤδη κάποια ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ
καί γιατί κάποια ἔχουν ἤδη ἀνακοινωθεῖ πώς ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ!!!».
     Θα συμφωνήσει κάθε απροκατάλυπτος αναγνώστης ότι έχουμε πιστή και ακριβή εφαρμογή των διαλαμβανομένων στο άρθρο 10, της παραγράφου «Κατάργηση μαθήματος Θρησκευτικών σε όλες τις Εκπαιδευτικές Βαθμίδες, από 11.9.2016, και εισαγωγή μαθήματος Θρησκειολογίας από 12.9.2016»(!) 
   Σημ. Η υπογράμμιση είναι δική μας.
                                                    Τα συμπεράσματα δικά σας!
    Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΖΙΩΓΑΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ                                ΧΟΡΤΑΤΟΥ  ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ