Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Ρίγμα στη μητρόπολη Φλωρίνης. Ο Θεόκλητος Φλωρίνης χρησιμοποιείτε ως το καλύτερο εργαλείο του Οικουμενισμού. Οι πιστοί αποστασιοποιούνται πλέον απ' αυτόν.

  Ποίος ο ρόλος του π. Σεβαστιανού Τοπάλλη;

Και τώρα, τι; Θα φέρετε τα ΜΑΤ για να διώξουν τον π. Παΐσιο;


 Η ΘΥΡΟΚΟΛΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ
.
TOY ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ
.
ΓIA THN AΔIKH ΔΙΩΞΗ
.
ΤΟΥ π. ΠΑΪΣΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Η ΘΥΡΟΚΟΛΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΤΟΥ 

ΔΙΩΚΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ 

ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΠΑΪΣΙΟ

   π. Θεόκλητε, τί θα κάνετε τώρα; Θὰ φέρετε τα ΜΑΤ, για να ἐφαρμόσετε την ἀπόφασή σας; Οἱ πιστοί στο Μοναστήρι δεν θὰ ἀφήσουν τον κτήτορα της Μονης π. Παΐσιο, για να τον πετάξετε τόσο εὔκολα. Θὰ γίνη μεγάλος ντόρος και το δικό σας ὄνομα θα διασυρθῆ παγκόσμια.

   Ὁ π. Παϊσιος δεν ζητᾶ τον θρόνο σας, λόγω γήρατος, ἀλλὰ ἐφαρμόζει αὐτὰ που ἔμαθε ἀπό τὸν Γέροντα π. Αὐγουστῖνο και πρέπει νὰ το ἐκτιμήσετε. Δεν ἔχετε πολλους τέτοιους κληρικούς που νὰ θυσιάζονται για την πίστη τους.  Μην εἶστε τόσο σκληρός. Συμπεριφερθεῖτε ὅπως συμπεριφέρονταν ὁ π. Αὐγουστῖνος σε σᾶς.
    Μη θυμώνετε μαζί μου, Δεν εἶμαι ἐχθρός και πολέμιός σας, ὅπως νομίζετε. Ἁπλῶς, θέλω να σᾶς ἐπενθυμίσω κάποια πράγματα που τα ξεχάσατε.  Δεν μᾶς μένει πολύ καιρός για νὰ τὰ διορθώσουμε. Νὰ σᾶς πω κάτι; Ὁ Γέροντας που σας ἀγαποῦσε, ἄν και τὸν πικραίνατε, αὐτὸς με παρακινεῖ.
  Ἂν ξέρατε μέχρι ποιό σημεῖο ἔφτασαν οἱ σχέσεις τοῦ πατριάρχη με τὸν Πάπα, μὲ τοὺς Ἀγγλικανούς, μὲ τοὺς προτεστάντες με τους βουδιστάς και τοὺς μουσουλμάνους, με τους…, δεν θα τὸν δικαιολογούσατε. Ετοιμάζω ἕνα βιβλιαράκι μὲ πολύ φωτογραφικό ὑλικό, για να  δοῦν οἱ πιστοί, που δὲν ἀσχολοῦνται μὲ τὸ διαδικτυο, μεχρι ποιό σημεῖο ἔφτασε ὁ πατριάρχης. Θὰ φρίξουν ἀπό τις φωτογραφίες που θα δοῦν. 
   Ὁ π. Αὐγουστῖνος σ’ ἕνα κήρυγμά του ἔλεγε· Γεννηθήκαμε Ὀρθόδοξοι και δεν θα πεθάνουμε ὀρθόδοξοι! μπορεῖ νὰ το θυμᾶστε. Δεν φοβᾶστε ὅτι τα λόγια του αὐτά, ἐπαληθεύονται σήμερα, ὅταν μνημονεύεται ἕνας τέτοιος Πατριάρχης; Ἄν θέλετε, δεν ἔχω πρόβλημα, να ρθῶ να σας συνατήσω, και να σας δώσω ὅτι ὑλικό θέλετε ἀπὸ τον π. Αὐγουστίνο, για να ἀγωνιστῆτε και ὁ Θεός θὰ σᾶς δώση την νίκη.

2. Σκληρη απαντηση του Μητροπολιτη Φλωρινης π. Αυγουστινου Καντιωτου, στους κληρικους εκεινους, που ελεγαν μεν, το: «Εν πρωτοις μνησθητι Κυριε του αρχιεπισκοπου ημων Αυγουστινου…, αλλα πρωτοστατουσαν στην απομακρυνση του, για να γινη δεσποτης ο π. Θεοκλητος. ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΝ ΟΛΑ;

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

%ce%b5%ce%b3%ce%ba%cf%85%ce%ba%ce%bb-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81-%ce%b1%cf%85%ce%b3

(Η εγκύκλιος επιστολή τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου, προς τον ἱερό κλῆρο και ὄχι στον λαό, που δεν γνώριζε μέχρι εκείνη τη στιγμή τίποτε, από τα σκληρά παρασκήνια για τὴν παραίτησιν του)
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ 53100 ΦΛΩΡΙΝΑ
Αριθμ. Πρωτ 1220

Εν Φλωρίνη τη 20η Αυγούστου 1999
Εγκύκλιος επισκοπικόν γράμμα προς τον ι. Κλήρον της καθ’ ημάς Ιερά Μητροπόλεως

%ce%b5%cf%86%ce%b7%ce%bc-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%81%cf%83%ce%b9%ce%b1-%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%b5%cf%89%ce%bd

Αιδεσιμώτατοι, Πληροφορούμεθα, ότι ωρισμένοι εκ των εφημερίων μας, ωσάν να είχον επιλύσει όλα τα προβλήματα της ενορίας των, ήρχισαν να επιδίδωνται μετά σπουδής εις αλλότρια. Έφθασαν δε μέχρι τοιούτου σημείου, ώστε να επικρίνουν και αυτόν τον επίσκοπόν των, επεμβαίνοντες εις την αρχιερατικήν του συνείδησιν και θέλοντες να γίνουν ρυθμισταί του τι θα πράξη. Πως είναι δυνατόν, αγαπητοί μου, πως είναι δυνατόν, από το ένα μέρος να δέωνται «Εν πρώτοις μνησθητι, Κύριε, του αρχιεπισκόπου ημών Αυγουστίνου, όν χάρισαι ταις αγίαις σου εκκλησίαις εν ειρήνη σώον, έντιμον, υγιά, μακροημερεύοντα…», και από το άλλο να διασύρουν το όνομά του επισκόπου και μάλιστα μετ’ ολίγα λεπτά επ’ εκκλησίας; Όσοι τουλάχιστον είναι μορφωμένοι, γνωρίζουν τας συνεπείας του διασυρμού τούτου. Παρακαλώ λοιπόν άπαντας τους αιδεσιμωτάτους εφημερίους, ειδικώτερον δε εκείνους οι οποίοι δεικνύουν την τάσιν αυτήν, να επιδοθούν εις τα ενοριακά των καθήκοντα αναλογιζόμενοι τας ευθύνας των. Να είναι συνεπεις με τας διαβεβαιώσεις που έδωκαν την ημέραν της χειροτονίας των. Οι δε εξ αυτών ιερομόναχοι και με τας μοναχικάς υποσχέσεις την ημέραν της κουράς των.

Μετ’ εγκαρδίων ευχών

Ο Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ