Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

Οι πολύτεκνοι για μια ακόμη φορά κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου!


Υπάρχει μέλλον για την Ελλάδα;                                                   30-10-2016


κ.Βουλευτά,

Ζούμε σε μια εποχή που έχει χαθεί κάθε ίχνος δημογραφικής πολιτικής από την πλευρά της επίσημης Πολιτείας. Κανένας από τους κυβερνώντες (από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι και τον τελευταίο που έχει λόγο στα πολιτικά δρώμενα… να ασχολείται με το Δημογραφικό, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων). Δεν είναι που οι πολύτεκνοι έχασαν πολλά από τα επιδόματα, αλλά το μένος των κυβερνώντων ή συγκυβερνώντων που έχει να κάνει και με το χάσιμο των περισσοτέρων από τα θεσμικά – δημογραφικά κίνητρα, που ο νομοθέτης είχε θεσπίσει για να ενθαρρυνθούν τα νέα ζευγάρια να προχωρήσουν σε γάμο για τη δημιουργία οικογένειας και με τη βοήθεια του Θεού να αποκτήσουν παιδιά.


Η ειδική φροντίδα που επιτάσσει το Σύνταγμα μας (άρθρο 21) για την πολύτεκνη οικογένεια έχει προ πολλού εκλείψει.. Επίσης η παρ. 5 του ίδιου άρθρου του Συντάγματος ορίζει, ότι ο: «Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους»

Επίσης το Σ.τ.Ε. και τα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας με  σειρά αποφάσεών τους έχουν αποφανθεί πως: «Η εξυπηρέτηση του ατομικού συμφέροντος των πολυτέκνων, αποτελεί εξυπηρέτηση του γενικοτέρου δημοσίου συμφέροντος, προ του οποίου και αυτή η αρχή της ισότητας των Ελλήνων απέναντι στο νόμο υποχωρεί, λόγω του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας».


1.      Σε μια εποχή που οι θάνατοι υπερτερούν κατά πολύ των γεννήσεων (Από 1/1/2016 έως 3/10/2016, οι θάνατοι ανήλθαν σε 88.989, ενώ οι γεννήσεις είναι μόλις 69.488, δηλαδή οι θάνατοι υπερέχουν κατά 19.501!!!   Στην πραγματικότητα η χώρα μας βρίσκεται στα πρόθυρα της δημογραφικής κατάρρευσης!

2.      Σε μια εποχή που τα παιδιά μας μεταναστεύουν αηδιασμένα και αλλού προσφέρουν τις υπηρεσίες τους γιατί η πατρίδα τα διώχνει… (ανεργία – μείωση εισοδημάτων μη μπορώντας να συντηρήσουν όχι οικογένεια αλλά ούτε και τον ίδιο τους τον εαυτό!!)

3.      Σε μια εποχή που στα χρόνια των μνημονίων χάθηκε μια πόλη 80.000 κατοίκων.

4.      Σε μια εποχή που κάποιοι θέλουν να λύσουν το δημογραφικό με την παρουσία των μεταναστών στη χώρα μας (εξάλλου το έχουν δηλώσει ευθαρσώς)

5.      Όλοι καταλαβαίνουν ότι η χώρα μας  μαστίζεται από έντονο Δημογραφικό πρόβλημα και τα μέτρα στήριξης των οικογενειών πρέπει να εντείνονται και όχι να περικόπτονται!!

6.      Όλοι καταλαβαίνουν ότι το θέμα των εκτρώσεων συμβάλλει ….αρνητικά στην επίλυση του Δημογραφικού.

 Κάποιοι όμως έχουν διαφορετική άποψη… θεωρούν ότι ξαφνικά γίναμε Κίνα και λαμβάνουν μέτρα αντιοικογενειακά – αντιπολυτεκνικά - αντιδημογραφικά


Έτσι εννοούν κάποιοι ¨σωτήρες¨ τα δημογραφικά κίνητρα…

-          Να υπόκεινται τα επιδόματα πολυτέκνων - τριτέκνων σε εισοδηματικά κριτήρια και σε τέλος χαρτοσήμου 3,6% (το θέμα μπορεί να λυθεί απλά και γρήγορα με  μια τροπολογία στη βουλή, αλλά εδώ και 8 μήνες το υπουργείο κωλυσιεργεί, γιατί όπως φαίνεται δεν έχουν την πολιτική βούληση…  – εδώ ως φαίνεται βρήκε τα περίφημα ισοδύναμα το ΥπΟικ! Επίσης ξέχασε ο κ. Αλεξιάδης τον ανάλγητο φόρο πολυτελείας και δεν απαλλάσσει τα πουλμανάκια Ι.Χ των πολυτέκνων..),

-          Να μη μπορούν να μετεγγράφουν τα παιδιά τους οι πολύτεκνοι στις σχολές των ΑΕΙ ελεύθερα, τη στιγμή που μουσουλμάνοι, φυλακισμένοι, παιδιά με αναπηρίες, στρατιωτικοί κλπ έχουν ελεύθερες μετεγγραφές, χωρίς κανένα άλλο κριτήριο!,

-          Να θεωρούνται τα παιδιά μας τεκμήριο φορολόγησης!..

-          Να λαμβάνεται επίδομα θέρμανσης με ισχνά εισοδηματικά κριτήρια και μέχρι το τρίτο τέκνο (άραγε τα υπόλοιπα πως θα ζεσταίνονται… με τα χνώτα τους;),

-          Να μη μπορούν να πραγματοποιήσουν σημαντικές ιατρικές εξετάσεις αφού το κόστος είναι πλέον δυσβάστακτο (άραγε γιατί πληρώνουμε εισφορές),

-          Να μη μπορούν οι οικογενειάρχες να δώσουν τα απαραίτητα στα παιδιά τους, ενώ οι πάντες ομολογούν ότι το Δημογραφικό είναι το υπ αριθμό ένα πρόβλημα της χώρας και χρειάζονται να δοθούν κίνητρα, άλλοι ξηλώνουν και μειώνουν τα ελάχιστα που έχουν απομείνει..

-          Να μειώνουν μισθούς και συντάξεις με το ίδιο τρόπο - ανεξάρτητα αν ο άλλος έχει οικογένεια και παιδιά!.. και το χειρότερο να απαγορεύουν πλέον στον πολύτεκνο συνταξιούχο να εργασθεί, καθώς του περικόπτουν τη σύνταξη!

-          Να κρατούν σε ομηρία αδιοριστίας τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς από το 2009 και να μη δίνουν λύση!...

-          Και τώρα σειρά πήρε το ποσοστό προσλήψεων πολυτέκνων στο δημόσιο, που αντί να το αυξήσουν το μειώνουν!!! και τόσα άλλα… που παρόλο την ενημέρωση του συλλόγου μας ΔΕΝ φαίνεται να υπάρχει βούληση – ευαισθησία για την προώθηση και επίλυση τους.

Η υπογεννητικότητα σε συνδυασμό με τη φυγή επιστημόνων και ατόμων με υψηλές δεξιότητες προς το εξωτερικό, θα στερήσει κρίσιμη ζωτικότητα και ποιότητα από τη χώρα μας... με ποια νιάτα θα επέλθει η περιβόητη ανάπτυξη;;;


Ζητάμε, κ. Βουλευτά,

Α) Να μεταφέρετε την αγωνία μας στον Πρόεδρο του Κόμματος σας, για το που πάει επιτέλους αυτός ο τόπος – υπάρχει άραγε φως στο τούνελ, υπάρχει αύριο για τη χώρα;

B) Να αναληφθεί πρωτοβουλία και να συζητηθεί επιτέλους το ΜΕΓΑ ΦΛΕΓΟΝ θέμα του ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων στη Βουλή προκειμένου να αντιστραφεί (να γίνει τώρα αυτό… ΑΜΕΣΑ) το αρνητικό κλίμα των γεννήσεων και της φυγής των παιδιών μας. Οι  πολύτεκνοι είναι εκείνοι που συμβάλλουν  ενεργά στη διατήρηση και συνέχιση του Έθνους και πρέπει να τύχουν  καλύτερης αντιμετώπισης από την μητριά Πολιτεία!!Για το Δ.Σ                 Ο Πρόεδρος                Ο Γεν.Γραμματέας                      Γκουντελάκης Παν.