Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

Ένα κακέκτυπο Επισκόπου αποκαλύπτει τι εστί Οικουμενισμός και "νέα εκκλησία"!


 ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΒΟΜΒΑ:

Ο Κύπρου Χρυσόστομος για
Κυπριακό και Μεγάλη Σύνοδοkilroy-xrisostomos.jpg

   Διαβάστε προσεκτικά τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου. Σας παραθέτουμε δύο αποκαλυπτικά αποσπάσματα, για να καταλάβετε πως η αλήθεια αποκαλύπτεται εκεί που δεν το περιμένουμε. Άλλη μια απόδειξη πατερικής διοικήσεως και "Κολυμπαριώτικης" συνοδικότητας.
   Αναρωτιέται ακόμη κανείς πως επιβλήθηκαν τα κείμενα του Κολυμπαρίου?

"..Ήθελα να γίνει η Μεγάλη Σύνοδος και καλώς έγινε και εάν δεν γινόταν δεν θα μπορούσε ποτέ πλέον να γίνει διότι η γελοιοποίηση θα ήταν τόσο μεγάλη που θα μας έκανε επί αιώνες να μην αποφασίσουμε να κάνουμε Σύνοδο.."

"..Κι όταν μερικοί Συνοδικοί έφυγαν και δεν υπέγραψαν, υπέγραψα εγώ γι αυτούς κι όταν επιστρέψαμε στην Κύπρο έκανα συνεδρία της Συνόδου τους επέπληξα και τους είπα δεν θα πάρετε πρόσκληση να έλθετε στη Σύνοδο αν δεν μάθετε να υλοποιείτε τις αποφάσεις της Μεγάλης Συνόδου που είναι υποχρεωτικές και για μένα και για σας, δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει... Όποιος θέλει να κάνει δουλειά δική του να πάει στο σπίτι του...»

Του Θεόδωρου Καλμούκου, Εθνικός Κήρυκας
Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Χρυσόστομος, με αποκλειστική του συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα», σχολιάζει το πρόσφατο ναυάγιο των συνομιλιών για το Κυπριακό. Αποκαλύπτει τις συνομιλίες και προτροπές του προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη «να είναι απαιτητικός».
Επίσης αποκαλύπτει την συνομιλία του με τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο για την Μεγάλη Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας τον περασμένο Ιούνιο στην Κρήτη και την απουσία του κ. Κυρίλλου την τελευταία στιγμή από αυτή με διάφορες προφάσεις και αιτιάσεις.
Ο Μακαριότατος κ. Χρυσόστομος δήλωσε πως είναι αποφασισμένος να αναλάβει πρωτοβουλία να πάρει τον Μόσχας κ. Κύριλλο και να επισκεφτούν τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και όλους τους Προκαθημένους των τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών για το καλό και την ενότητα της Εκκλησίας.
Είπε ακόμα ότι ήθελε να εκλεγεί στην Προεδρία ο κ. Τράμπ κι όχι η κυρία Κλίντον.
Στην ερώτηση ποίες είναι οι σκέψεις και οι αξιολογήσεις σας έπειτα από το ναυάγιο των συνομιλιών στον Μόντε Πελεράν της Ελβετίας, είπε, «δεν με εξέπληξε διότι η στάση μου πάντοτε ήταν η ίδια και πίστευα ότι δεν πρόκειται να φτάσουν στο τέλος, δηλαδή δεν επρόκειτο να έχομε συμφωνία διότι οι Τούρκοι θέλουν τα πάντα».
Ο Μακαριότατος απεκάλυψε πως «παρακαλούσα τον Πρόεδρο Αναστασιάδη κάθε φορά να είναι απαιτητικός γιατί δεν περνούν από τον λαό οι θέσεις των Τούρκων. Του έλεγα πως εάν συγκατανεύσεις με εκείνα που θέλει η Άγκυρα, διότι δεν είναι ο Αγκιτζί, είναι η Αγκυρα που έχει το επάνω χέρι, αυτά δεν περνούν από τον λαό».
Του είπε ακόμα πως «αφού ως Εκκλησία σου δίνουμε στήριγμα θέλουμε η διεκδίκηση να είναι σε υψηλά επίπεδα ούτως ώστε να κάνουμε ένα κράτος που να δουλεύει. Του έλεγα επιμόνως, ιδίως τον τελευταίο καιρό, Πρόεδρε, ήθελαν οι Τούρκοι διχοτόμηση από το 1954 πριν τον αγώνα της ΕΟΚΑ, έπειτα από 20 χρόνια το 1974 διά της εισβολής το πέτυχαν, αλλά άνευ της υπογραφής μας αυτό σημαίνει μηδέν.
Είδαν ότι δεν είχαν πληθυσμό, έφεραν πέρα των 300 χιλιάδων εποίκων και έχουν και πληθυσμό. Τώρα θα ζητήσουν το τρίτο για να ολοκληρωθεί η προσπάθεια τους, κι αυτός ο τρίτος στόχος είναι η κρατική υπόσταση. Του είπα του κ. Αναστασιάδη δεν θα δώσεις κρατική υπόσταση εάν δεν προσγειωθούν οι Τούρκοι να κάνουμε σωστό Κράτος, κι όχι ένα θνησιγενές κατασκεύασμα το οποίο θα καταρρεύσει και δεν θα μείνει τίποτε. Εδώ σε θέλω να χτυπήσεις το χέρι στο τραπέζι να πατήσεις πόδι για να κάνουμε ένα νέο, σύγχρονο, Ευρωπαϊκό Κράτος με αρχές που διέπουν τα υπόλοιπα Κράτη της Ευρώπης».
Ο Μακαριότατος είπε, πως, ο Πρόεδρος «έκανε αρκετές εκπτώσεις οι οποίες δεν περνούν από τον λαό. Όταν πούμε στο λαό ότι δεν φεύγει ούτε ένας έποικος πιστεύει κανείς εδώ στην Κύπρο ότι μπορεί ο λαός να συναινέσει και να πει ναι; Όχι θα πει».
Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε, πως, «πιστεύω ότι δεν μπορεί να υπάρξει γεφύρωση αυτού του χάσματος, είναι τόσο μεγάλο το χάσμα που δεν πιστεύω ότι θα φτάσουμε στο τέλος εξ' αιτίας των μαξιμαλιστικών θέσεων της Τουρκίας, πάντοτε αυτή ήταν η άποψη μου».
Όταν τον ρωτήσαμε τί πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα και αν χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, είπε, «για να γίνει αλλαγή πολιτικής πρέπει οι συνομιλίες να ξεκινήσουν από μηδενική βάση, από την εισβολή και πέρα».
Αναφορικά αν η Τουρκία απεργάζεται την προσάρτηση της κατεχόμενης Κύπρου, είπε, δεν το πιστεύω αυτό» και διερωτήθηκε «γιατί δεν το έκανε 42 χρόνια τώρα; Κι ακόμα αν δεν υπογράψουμε εμείς, δεν ισχύει τίποτε, θα είναι ένα ψευδοκράτος έστω και να το προσαρτήσει. Και τώρα ό,τι θέλει κάνει η Άγκυρα, και ο κ. Ερντογάν». Τόνισε πως «ο Πρόεδρος πρέπει να δηλώσει απερίφραστα ότι δεν πρέπει να πάρει κρατική υπόσταση αν δεν προσγειωθούν οι Τούρκοι και κάνουμε σωστό κράτος και να ζήσουν ευτυχισμένοι και οι Έλληνες και οι Τούρκοι».
Όταν τον ρωτήσαμε τί πρέπει να κάνει η Κυπριακή Ομογένεια της Αμερικής και μάλιστα τώρα με τον καινούργιο Πρόεδρο, είπε, «η Ομογένεια –κι εδώ έγκειται η διαφωνία μας – πάντοτε συμφωνεί με την εκάστοτε εκλεγμένη κυβέρνηση. Έπρεπε να έχει φωνή και σε σημεία που είναι απαράδεκτα να συμβουλεύει τον Πρόεδρο της Κύπρου ότι αυτό που πηγαίνεις να κάνεις δεν είναι σωστό. Η διαφωνία δεν είναι κακό πράγμα, είναι δείγμα δημοκρατίας».
Στην ερώτηση προσδοκάτε κάτι από τον καινούργιο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών τον κ. Ντόναλντ Τραμπ, είπε, «προσωπικά ναι» και συμπλήρωσε πως «νομίζω ότι είναι ξύπνιος άνθρωπος και μάλιστα παρακαλούσα να βγει αυτός αντί της Κλίντον, την οποία βέβαια δεν ξέρω, αλλά είχα ακούσει αρκετά, όπως και ο σύζυγος της δεν έκανε τίποτε για το Κυπριακό, το ίδιο και αυτή δεν θα έκανε. Νομίζω ο κ. Τραμπ θα βοηθήσει και την Αμερική και τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτά που έκαναν και διέλυσαν ορισμένες χώρες της Μέσης Ανατολής και είναι γεμάτες από χαλάσματα και νεκρούς, δεν νομίζω να συνεχίσει ο κ. Τράμπ αυτή την πολιτική».
Ο Μακαριότατος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επισκεφτεί τις Ηνωμένες Πολιτείες. Εν τω μεταξύ απεκάλυψε στον «Ε.Κ.» τις συνομιλίες του με τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο. Του είπε πως «εσφαλμένως νομίζεις ότι εγώ είμαι εναντίον σου, δεν έχομε κάτι να μοιράσομε. Ήθελα να γίνει η Μεγάλη Σύνοδος και καλώς έγινε και εάν δεν γινόταν δεν θα μπορούσε ποτέ πλέον να γίνει διότι η γελοιοποίηση θα ήταν τόσο μεγάλη που θα μας έκανε επί αιώνες να μην αποφασίσουμε να κάνουμε Σύνοδο.
Πιστεύω ότι τα κείμενα που βγήκαν ήταν υψηλού πνευματικού επιπέδου. Πήραμε θάρρος και ευελπιστούμε σε λίγα χρόνια να κάνουμε μια Σύνοδο συγκροτημένη και εύχομαι να είναι οι πάντες παρόντες γιατί η Εκκλησία είναι μία και δεν πρέπει να την διαιρούμε και κατ' εμένα η τρίτη χιλιετηρίδα είναι η χιλιετηρίδα της Ορθοδοξίας». Συμπλήρωσε πως «το αντιλήφθηκε ο Πατριάρχης Κύριλλος. Του είπα δεν είχα αδελφέ τίποτε εναντίον σου, εσύ μπορεί να ήθελες αναβολή, εγώ δεν ήθελα».
Στην ερώτηση τί σας είπε γιατί δεν πήγε στην Σύνοδο, ο Μακαριότατος είπε, πως, «είχε κάποια προβλήματα με το ποίμνιο του. Του είπα ότι πέμπτη φάλαγγα έχω κι εγώ μέσα στη Σύνοδο. Μερικοί Συνοδικοί δεν ήθελαν αλλά πήρα κατά πλειοψηφία απόφαση της Συνόδου και τους είπα ότι από εδώ και πέρα είστε υπόχρεοι να υλοποιείτε την απόφαση που πήρε η Σύνοδος μας για τη Μεγάλη Σύνοδο.
Κι όταν μερικοί Συνοδικοί έφυγαν και δεν υπέγραψαν, υπέγραψα εγώ γι αυτούς, κι όταν επιστρέψαμε στην Κύπρο έκανα συνεδρία της Συνόδου τους επέπληξα και τους είπα δεν θα πάρετε πρόσκληση να έλθετε στη Σύνοδο αν δεν μάθετε να υλοποιείτε τις αποφάσεις της Μεγάλης Συνόδου που είναι υποχρεωτικές και για μένα και για σας, δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει. Οποιος θέλει να κάνει δουλειά δική του να πάει στο σπίτι του».
Στην ερώτηση συμβουλεύσατε τον Πατριάρχη Κύριλλο να πάει να πλησιάσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, είπε, «ναι και εγώ τον συμβούλευσα και όλοι μας ο ένας να πλησιάσει τον άλλον διότι έτσι ενώνεται η Ορθοδοξία, είμεθα μία Εκκλησία» και πρόσθεσε πως «δεν είναι ανάγκη να ασχολούμεθα με επουσιώδη θέματα που θα κάτσουμε και πού θα σταθούμε, ο στόχος μας είναι η ενότητα της Ορθοδοξίας όχι θεωρητικά, ουσιαστικά» και πρόσθεσε «νομίζω ότι το κατάλαβε».
Ο Μακαριότατος κ. Χρυσόστομος είναι διατεθειμένος να αναλάβει πρωτοβουλία για την επανένωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθότι διερρήχθησαν οι δεσμοί μερικών με την απουσία τους από την Μεγάλη Σύνοδο.
Τόνισε πως «είπα στον Πατριάρχη Κύριλλο πάμε να δούμε όλους τους Προκαθημένους και να τους πούμε ότι πρέπει να ενωθούμε διότι η τρίτη χιλιετηρίδα ανήκει πλέον στον Ορθοδοξία, η οποία πρέπει να ορθώσει φωνή. Θα πρέπει να μιλήσουμε ξεκάθαρα και στο λαό μας, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο».