Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Έδωσαν χρόνο στοὺς Οικουμενιστές να φτάσουν έως το Κολυμπάρι· συνεχίζουν να κοινωνούν με τους Κολυμπαριώτες· και ταυτόχρονα διαμαρτύρονται για όσα συνεχίζουν να κάνουν οι Οικουμενιστές!

Μητρόπολη Βελγίου:

Εσπερινός για την έναρξη της εβδομάδας προσευχής υπέρ Ενότητος των Χριστιανών


Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Πριν από το Κολυμπάρι της Κρήτης και τις αποφάσεις του, που επιχειρείται να επιβληθούν, τέτοιου είδους συμπροσευχές, μεθοδεύονταν κρυφά. Έπειτα φανερά για τις τοπικές κοινωνίες, που θεωρήθηκαν περισσότερο "δουλεμένες" στον Οικουμενισμό και φτάσαμε σήμερα στο σημείο να διαφημίζονται. 
Αν ρωτήσουμε κάποιον από τους πρωταγωνιστές, γιατί δεν κάνει υπακοή
στους Πατέρες της Εκκλησίας που απαγορεύουν ρητά τις συμπροσευχες με αιρετικούς, θα μας απαντήσει πως οι συμπροσευχές με αιρετικούς, επιβάλλονται από το Κολυμπάρι, κάνει υπακοή στη Σύνοδο, στην Εκκλησία.
Γίνεται   αντιληπτός πλέον, ο Οικουμενιστικός χαρακτήρας που επιβάλλεται στην Ορθόδοξη πραγματικότητα, με τη "Σύνοδο" του Κολυμπαρίου Κρήτης. 

Μετά από την ολοκλήρωση των ανακαινιστικών έργων στο κτήριο της έδρας της Μητροπόλεως Βελγίου και με την ευκαιρία της έναρξης της εβδομάδος προσευχής υπέρ της Ενότητος των Χριστιανών (18 με 25 Ιανουαρίου 2017) τελέσθηκε Εσπερινός την 18ην Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό του Μητροπολιτικού Μεγάρου, της Αγίας Μαρίνης Βρυξελλών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου και Εξάρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρου.
Είχαν απαντήσει θετικώς στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου, μεταξύ ἄλλων, ο εν Βελγίω Επίσκοπος του Πατριαρχείου Γεωργίας κ. Δοσίθεος, ο Χωρεπίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος (Εκκλησία της Κύπρου), εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Γραφείων παρά τη Ε.Ε., ο Αποστολικός Νούντσιος εν Βελγίω κ. Augustine Kasuja, o  Γραμματεύς της Αποστολικής Νονσιατούρας παρά τη Ε.Ε. κ. Juan Pablo Cerrilos Hernandez, ο Kαθολικός  Επίσκοπος Αμβέρσης κ. Johan Bonny, ο Καθολικός Επίσκοπος κ. Jean-Luc Hudsyn, o Γενικός Γραμματεύς  της COMECE π. Olivier Poquilon, ο Πρόεδρος της Ευαγγελικής Εκκλησίας του Βελγίου Δρ. Geert Lorein, o Αρχιμανδρίτης της Αρμενικής Εκκλησίας π. Zadig Avedikian και η εκπρόσωπος της ΚΕΚ κα Αικατερίνη Πεκρίδου.
Παρέστησαν επίσης η Εξοχωτάτη Πρέσβυς της Ελλάδος εν Βελγίω κα Ελευθερία Γαλαθιανάκη, η Σύμβουλος του Προξενείου της Ελλάδος στις Βρυξέλλες, κα Ελένη Πετρουλά, ο Εξοχώτατος Πρέσβυς κ. Marc Van den Reeck και ο Στρατηγός Νικόλαος Ζαχαριάδης, Στρατιωτικός Ἀντιπρόσωπος τῆς Ἑλλάδος εἰς Βρυξέλλας, καὶ άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι.
Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε Βασιλόπιττα και ακολούθως ομίλησε σχετικά με τον Μέγα Βασίλειο και τις παρακαταθήκες του για την ενότητα και την αλληλεγγύη που πρέπει να κυριαρχεί στους χριστιανούς.
Στη συνέχεια έθιξε κάποια σημαντικά θέματα που αφορούν την Ορθόδοξο Εκκλησία σήμερα, με κορυφαίο την Αγία και Μεγάλη Πανορθόδοξο Σύνοδο από τη χρονιά που πέρασε και τα επόμενα βήματα και δράσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Μητροπόλεως Βελγίου στη χρονιά που αρχίζει. Ετόνισε προπαντός το σημαντικό ρόλο που παίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως προς την ενότητα των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, αλλά και στον διάλογο μεταξύ των Χριστιανών και διαφόρων θρησκειών.
Κλείνοντας ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την ανταπόκριση στην πρόσκληση, εκφράζοντας τη χαρά του για την παρουσία τους στην τελετή στο πρόσφατα ανακαινισθέν Μητροπολιτικό Μέγαρο.
Μετά το πέρας του Εσπερινού και τη διανομή της Βασιλόπιττας  παρετέθη Δεξίωση στην Αίθουσα του Θρόνου της Μητροπόλεως.

Φωτογραφίες
DSC_5069DSC_5121DSC_5101DSC_5098
DSC_5161DSC_5167DSC_5169DSC_5204DSC_5250DSC_5288