Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Οι πατέρες της Ρουμάνικης Σκήτης διέκοψαν το μνημόσυνο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Ο Προδρομάκος της Λαύρας μένετε... όλοι τον έχουν για ολίγον, ικανόν όμως να κάνει μεγάλο κακό ως προσκυνημένος του Βαρθολομαίου. Ποιός τον κατευθύνει; Ποιός τον οδηγεί;


Έκτακτο:Οι πατέρες της Ρουμάνικης Σκήτης του Τιμίου Προδρόμου στη  περιοχή Βίγλας στο Άγιον Όρος, διέκοψαν το μνημόσυνο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Με πληροφορίες από τους ερημίτες πατέρες της βίγλας ενημερώνουμε τούς αγαπητούς μας αναγνώστες ,ότι κατόπιν ψηφοφορίας στην Σκήτη και σε σύνολο 50 πατέρων αποφάσισαν τη διακοπή του μνημόσυνου. 

Η Ιερά Σκήτη πληροφόρησε την κυρίαρχο Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας και οι πιέσεις είναι φοβερές και πλέων εντατικές ,η αγωνία των Λαυριωτών  δε, είναι, να μην ανακοινωθεί προς τα έξω, στον κόσμο δηλαδή αυτή η απόφαση της Σκήτης!
 Ήταν τέτοιο το μένος του Ηγουμένου Προδρόμου της Μεγίστης Λαύρας, ,που με φασιστικό το τρόπο καταπατώντας την χιλιόχρονη τυπική δημοκρατική διαδικασία είπε, ότι ,από σήμερα καταργώ την μορφή διοικήσεως της Σκήτης! 

 Άξιο λόγου είναι επίσης πως τις μέρες αυτές αποστάλθηκε από το Πατριαρχείο της Ρουμανίας 
ο επίσκοπος Ανδρέας μητροπολίτης Σκλούζ για να δει την κατάσταση από κοντά και να λειτουργήσει ,οι πατέρες του ανακοίνωσαν πως δεν γίνεται δεκτός εκτός εάν αποκηρύξει την Σύνοδο του Κολυμπαρίου .


Αποτέλεσμα εικόνας για ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΜΕΓΙΣΤΗ ΛΑΥΡΑ
Σχόλιο ἀπὸ "Τρελογιάννης":
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Μπράβο ! Μπράβο ! Μπράβο ! Πολύ μας αναπαύει η απόφαση αντίστασης της Ρουμάνικης σκήτης Ένα παράδειγμα προς μίμηση για ό,τι έχει απομείνει από το Αγιο Όρος αδούλωτο μετά την ανακοίνωση της Ιεράς Κοινότητος επί της μελέτης των πορισμάτων για την Κολυμπάριο Αγάντα αδέλφια δέν θα τους περάσει τόσο εύκολα ! Η ορθοδοξία αντιστέκεται, η ορθοδοξία ξυπνά !

Δέν του φαίνεται του Προδρόμου τέτοια φασιστικότητα !