Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Λυκούργος Νάνης, Ε όχι άγιοι πατέρες! Λωτοφάγοι είναι οι χριστιανοί; Ή ανενημέρωτοι;


Αποτέλεσμα εικόνας για Ιερά Κοινότης του Αγίου Ορους
" Ἀναγνωρίζομεν ὅτι ὁ Παναγιώτατος Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαῖος ἔδειξεν ἀπεριόριστον ἐνδιαφέρον διά νά ἐκφρασθῇ ὑπό τῆς Συνόδου ἡ ἀκραιφνής Ὀρθόδοξος Ἐκκλησιολογία. Γνωρίζομεν τήν μαρτυρικήν θέσιν τῆς πρωτοθρόνου Ἐκκλησίας τῆς Κωνσταντινουπόλεως καί τό ἐμπερίστατον τῶν παλαιφάτων Πατριαρχείων. Ἐλπίζομεν ὅμως εἰς τήν πανσθενουργόν Χάριν τοῦ Παναγίου Πνεύματος. 

Οἱ ἀρχιερεῖς μας, ὁ ἱερός κλῆρος καί ὁ εὐσεβής λαός δέν ἔχουν χάσει τόν κανόνα τῆς Πίστεως.".
Ε όχι άγιοι πατέρες! Ώς εδώ και μη παρέκει! Τι είναι αυτά που γράφετε;
Λωτοφάγοι είναι οι χριστιανοί; Ή ανενημέρωτοι;
Μήπως ακούσατε για τη λυσσώδη αντίδραση που συνάντησε η αρχική πρόταση της Ελλαδικής Εκλησίας (που δυστυχώς αργότερα μετεβλήθη) αναφορικά με τις σχέσεις Ορθοδοξίας και "λοιπού χριστιανικού κόσμου", από την πλευρά του Κωνσταντινουπόλεως, του Κύπρου και των συν αυτώ;
Ο μητροπολίτης Ναυπάκτου, που διέσωσε την αρχιερατική του τιμή με την κορυφαία ομολογιακή του επιλογή να μην θέσει την υπογραφή του κάτωθεν του επαισχύντου "συνοδικού" κειμένου του πραγματευομένου τη σχέση Ορθοδοξίας και αιρετικών "χριστιανών", μας απεκάλυψε την εν προκειμένω πικρή αλήθεια αναφορικά με τη στάση του πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Περγάμου και άλλων γνωστών και μη εξαιρετέων!
Και σεις ισχυρίζεσθε σκανδαλωδώς το αντίθετο!
Άλλωστε δεν περιμέναμε την ψευδοσύνοδο του Κολυμβαρίου προκειμένου να πιστοποιήσουμε τη ΔΗΘΕΝ προσήλωση του ενοίκου του Βοσπόρου στην "ακραιφνή Ορθόδοξη Εκκλησιολογία"!
Εδώ και χρόνια ο κ.Βαρθολομαίος έχει έργοις και λόγοις αποδείξει πόσο σέβεται και πόσο στοιχεί στις επιταγές της "ακραιφνούς Ορθοδόξου εκκλησιολογίας"! Ίσα-ίσα που έχει εισαγάγει, διά των κατά καιρούς δηλώσεων και πράξεών του, και λανσάρει μία νέου τύπου, εκτρωματική και μεταλλαγμένη εκκλησιολογία όπως έχει επισταμένως καταδείξει η "σύναξη Ορθοδόξων κληρικών και μοναχών".
Προσωπικά θεωρώ ότι το συγκεκριμένο απόσπασμα του επιμάχου αγιορείτικου κειμένου συνιστά σκάνδαλο πρώτου μεγέθους που προκαλεί αφόρητα το ορθόδοξο αισθητήριο του πιστού κλήρου και λαού και θα πρέπει να απαληφθεί πάραυτα.

 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Εύγε γιατρέ!!! Ο λόγος σας είναι καθαρός, αγιοπατερικός και πάντα Ορθόδοξος!!
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗΣ είπε...
Συγχαρητήρια στον ομολογητή γιατρό της Φλώρινας!
Αν είναι ορθόδοξος ο Πατριάρχης βαρθολομαίος, τότε δεν υπήρξε ποτέ αίρεση και αιρετικός μέσα στην Εκκλησία!
Η αγιορείτικη ηγεσία έχει "προσκηνήσει" τον Βάαλ του Οικουμενισμού.
Ανώνυμος είπε...
Αδελφέ εν Χριστώ Λυκούργε, γιατί έχω την υποψία, ότι και στα δύο (ρητορικά;) ερωτήματά σου, ορθοδόξου ζήλου έμπλεα και εκ δικαιολογημένης οργής εκφερόμενα, δυστυχώς, δυστυχέστατα, πρέπει να το ομολογήσουμε όλοι, η απάντηση είναι καταφατική: ΝΑΙ, και λωτοφάγοι είναι οι σύγχρονοι χριστιανοί και τελείως, μα τελείως ανενημέρωτοι! Θα προσέθετα επίσης και αδιάφοροι, άτολμοι, «αφώτιστοι», επιφανειακοί, αχάριστοι, αγνώμονες, ψευδοχριστιανοί θρησκευόμενοι δίχως Χριστό, χριστιανοί της «νέας εποχής», νεοχριστιανοί μεταπατερικής θεολογίας, άβουλα και άλογα πρόβατα.
Συμπεριλαμβανομένου και εμού του ιδίου!
Σταματώ εδώ, δεν συνεχίζω άλλο, γιατί πληγώνομαι και θλίβομαι.
Δ.Γ.Π.