Ο Μολδαβός ηγέτης, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της ομοσπονδίας σκακιού, συμμετείχε στην ενακτήρια τελετή για το παγκόσμιο πρωτάθλημα σκακιού γυναικών στο Ιράν. Η εθνική σημαία της Μολδαβίας στήθηκε πίσω από την πλάτη του προέδρου, αλλά από το οικόσημο που απεικονίζεται κανονικά στην σημαία έλειπε ο σταυρός στο ράμφος και το σκήπτρο του αετού. Ο ίδιος ο Dodon δημοσίευσε φωτογραφίες στο Facebook αμέσως μετά την τελετή.

Ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης πρόσεξαν την στρέβλωση της σημαίας. Οι δημοσιογράφοι κατηγόρησαν τον επικεφαλής του κράτους για βεβήλωση των κρατικών συμβόλων και υπενθύμισαν ότι ο Dodon είχε κερδίσει πρόσφατα τις εκλογές με συνθήματα για την προστασία της Ορθοδοξίας και των χριστιανικών αξιών.
Φιλικά προσκείμενα στον πρόεδρο ΜΜΕ από την πλευρά τους επιχείρησαν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος δεν είχε καμία σχέση με όλο αυτό, ρίχνοντας το βάρος στην υπηρεσία υποδοχής.
“Για λόγους πολιτικής ορθότητας επικεφαλείς μουσουλμανικών χωρών αφαιρούν σταυρούς και άλλα χριστιανικά σύμβολα από σημαίες άλλων κρατών. Συμβαίνει σε πολλά ισλαμικά κράτη και ο πρόεδρος δεν είχε τίποτα να κάνει με την πρακτική αυτή,» γράφτηκε…
Επειδή όμως το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις ο ίδιος ο Dodon επιχείρησε να δώσει διευκρινίσεις:
«Ο οικοδεσπότης είναι υπεύθυνος για τη σημαία κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, όχι ο πρόεδρος. Η πρεσβεία είναι συνήθως υπεύθυνη για κάτι τέτοιο, αλλά η Μολδαβία δεν έχει πρεσβεία στην Τεχεράνη. Θα το ξεκαθαρίσουμε . Θα έχουμε συνάντηση με τον Ιρανό πρόεδρο . Αν δεν έχουν την κανονική εθνική σημαία της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, εγώ θα επιμείνω ότι θα πρέπει να κατεβάσουν τελείως την σημαία” , έγραψε ο Dodon.

Το ελληνικό παράδειγμα

Είναι σαφές πάντως πως βρισκόμαστε ενώπιον ενός μανιακού διωγμού απέναντι στο σύμβολο της πίστης που απεικονίζεται σε πολλές ευρωπαϊκές σημαίες.
Τουλάχιστον ο Μολδαβός πρόεδρος είχε το τακτ να δώσει κάποιες εξηγήσεις έστω και κατόπιν εορτής. Πριν από ένα χρόνο ο Έλληνας πρωθυπουργός έδειχνε να μην ενοχλείται καθόλου που οι ελληνικές σημαίες πίσω από αυτόν και τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας Νταβούτογλου στην κοινή συνέντευξη τύπου, δεν είχαν τον Σταυρό στο πάνω μέρος του κονταριού.
Ένα ακόμη δείγμα του ανελέητου διωγμού του Σταυρου΄από τα εθνικά σύμβολα έλαβε χώρα στην Ελβετία όταν ισλαμικές οργανώσεις της Ελβετίας ζήτησαν την αφαίρεση του σταυρού από την σημαία με την αιτιολογία πως δεν εκφράζει πλέον «το σύνολο του ελβετικού λαού»!!

Ευτυχώς ο Σταυρός δεν αφαιρέθηκε, αλλά η ανησυχία μεγαλώνει για το που μπορεί να φτάσει η ήδη άνοιχτή από καιρό…όρεξη των μουσουλμάνων, οι οποίοι συνεπικουρούμενοι από τους γνήσιους εκφραστές της Νέας Τάξης πραγμάτων επιχειρούν συστηματικά να εξαφανίσουν τα χριστιανικά σύμβολα!

Αυτές είναι φωτογραφίες κατά την επίσκεψη του  Igor Dodon, όπως μπορείτε να παρατηρήσετε ο Σταυρός λείπει από τη σημαία:

Αυτή είναι η σημαία της Μολδαβίας με το Σταυρό στη θέση του.