Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

«ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ»

ΟΛΑ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΜΑΖΙ 
 ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΦΟΡΕΣΑΝ ΤΟΥΡΜΠΑΝΙ ΚΑΙ  ΣΕ ΠΟΙΕΣ  ΜΠΟΥΡΓΚΑ;


ΜΗΠΩΣ ΕΦΘΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ ΚΛΗΡΟΥ ΚΑΙ ΛΑΟΥ ΠΟΥ
ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΕ Ο ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ;

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου το βράδυ οι Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος και Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος μετέβησαν στο Ιράν για να συμμετάσχουν ως μέλη της επταμελούς ελληνικής αντιπροσωπείας στον 6ο Γύρο Κοινών Συνεδριάσεων του Διεθνούς Κέντρου Διαθρησκειακού Διαλόγου με την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία που διεξάγεται στις 20 και 21 Φεβρουαρίου στο κτιριακό συγκρότημα «Ιμάμ Χομεϊνί» του Οργανισμού Ισλαμικού Πολιτισμού και Σχέσεων (I.C.R.O.) στην Τεχεράνη.

Το θέμα του Συνεδρίου είναι «Θρησκευτικός ορθολογισμός, λύση για την αντιμετώπιση της βίας και του εξτρεμισμού». Το Συνέδριο ξεκίνησε τις εργασίες του το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου και ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος εξεφώνησε πρώτος εκ μέρους της ελληνικής αντιπροσωπείας την ομιλία του με τίτλο «Ισλάμ και Ορθόδοξος Χριστιανισμός».

Την επταμελή ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούν, εκτός του κ. Άνθιμου, οι: • Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος • Ελλογ. κ. Ισμήνη Κριάρη, Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών • Ελλογ. κ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. • Ελλογ. κ. Απόστολος Νικολαΐδης, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. • Ελλογ. κ. Μιχάλης Μαριόρας, Επικ. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. • Ελλογ. κ. Νίκη Παπαγεωργίου, Αναπλ. Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας της Θρησκείας του Α.Π.Θ. Η ελληνική αντιπροσωπεία προσεκλήθη από το Διεθνὲς Κέντρο Διαθρησκειακού Διαλόγου (International Center for Interreligious Dialogue-C.I.D.) της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και εκτός της Τεχεράνης θα επισκεφθούν τις πόλεις Κομ και Ισφαχάν όπου θα έχουν συναντήσεις με καθηγητές Θεολογικών Πανεπιστημίων του Ιράν.


ΠΗΓΗ