Χθες ο “αδελφός” του κ. Βαρθολομαίου, Πάπας Φραγκίσκος εξύμνησε ένα άλλο θρησκευτικό βιβλίο, την εβραϊκή Τορά, και
μάλιστα μίλησε για ενότητα όλων των θρησκευτικών δογμάτων!

Τον ποντίφικα επισκέφθηκαν συμπατριώτες του Αργεντίνοι Εβραίοι με επικεφαλής τον ραβίνο Αβραάμ Σκόρκα. Οι επισκέπτες συμμετέχουν στην προετοιμασία μιας νέας έκδοσης της Τορά.
Ο Πάπας Φραγκίσκος αφού εξήρε την δουλειά των συμμετεχόντων στην έκδοση, είπε στους επισκέπτες του, για την Τορά, ότι αποτελεί ένα οικοδομικό βάθρο της παγκόσμιας εβραϊκής κοινότητας και της χριστιανικής κοινότητας.

«Η Τορά», είπε ο Φραγκίσκος, «φανερώνει την πατρική και σπλαχνική αγάπη του Θεού, την αγάπη που φαίνεται στα λόγια και σε συγκεκριμένες χειρονομίες, μια αγάπη που γίνεται διαθήκη. Η ίδια η λέξη διαθήκη είναι ηχηρή με τους δεσμούς που μας ενώνουν και, η δημοσίευση της είναι η ίδια ο καρπός ενός «συμφώνου» μεταξύ ατόμων διαφορετικών εθνικοτήτων, ηλικιών και θρησκευτικών δογμάτων, οι οποίοι εντάχθηκαν σε αυτή την κοινή προσπάθεια».
Ο Πάπας είπε ακόμη ότι «Ο Θεός επιθυμεί έναν κόσμο στον οποίο οι άνδρες και οι γυναίκες συνδέονται με Αυτόν και ως εκ τούτου να ζουν σε αρμονία μεταξύ τους και με τη Δημιουργία. Εν μέσω τόσων ανθρώπινων λέξεων που οδηγούν σε τραγική διαίρεση και αντιπαλότητα, αυτά τα θεία λόγια της διαθήκης μας ανοίγουν μονοπάτια της καλοσύνης να περπατήσουμε μαζί».
Άγιο το Κοράνι για τον Βαρθολομαίο, θεία τα λόγια της Τορά για τον Φραγκίσκο… Υπάρχει κανείς που να αμφιβάλλει πως έχουμε μπει στην εποχή της πανθρησκείας;;

Πηγή