Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Το νέο φρούτο του Οικουμενισμού: "Αδελφοποίηση" με παπικές ενορίες!!!


Ισοπεδώνει τα πάντα ο Πάπας για να εδραιώσει με το ζόρι τον μισητό Οικουμενισμό


Στο χωνευτήρι του ισοπεδωτικού οικουμενισμού, που δεν αναγνωρίζει την μία αλήθεια του Κυρίου μας, αλλά επιχειρεί να την μασκαρέψει με “αδελφικούς” μανδύες, έχει ρίξει για τα καλά ο Πάπας Φραγκίσκος την Χριστιανοσύνη και σαν μέγιστος αλχημιστής ανακατεύει με ψεύδη και νοθεύει την συνταγή της πίστης μας!

Του Μανώλη Κείου

Το ενωτικό παραλήρημα του ποντίφικα δεν έχει τέλος…
Όπως προ ημερών είχαμε προαναγγείλει, εχθές ο Πάπας επισκέφθηκε την Αγγλικανική εκκλησία των Αγίων Πάντων στη Ρώμη στο πλαίσιο της 200ης επετείου του ναού. Ο κ. Φραγκίσκος έγινε ο πρώτος Πάπας που επισκέφθηκε μια Αγγλικανική Εκκλησία στη δική του επισκοπή της Ρώμης. Σημειωτέον πως κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Πάπα στον αγγλικανικό ναό πραγματοποιήθηκε «αδελφοποίηση» της αγγλικανικής ενορίας των Αγίων Πάντων με την αντίστοιχη Ρ/Καθολική ενορία!
Επίσης ο Πάπας ευλόγησε την νέα εικόνα του Χριστού Σωτήρος που κοσμεί τον αγγλικανικό ναό. (βλέπε φώτο)
Συμπροσευχές έχουμε δε με ρωμαιοκαθολικούς σε ορθόδοξους ναούς, Ορθόδοξους Ιεράρχες να φιλάνε το χέρι του Πάπα το έχουμε δει, ήρθε η ώρα να δούμε και “αδελφοποιήσεις” ενοριών με τους παπικούς; Είναι αυτό το νέο τέχνασμα του Βατικανού;
Σε κάθε περίπτωση το οικουμενιστικό και επικίνδυνο για την αληθινή πίστη του Χριστού παραλήρημα του Πάπα συνεχίστηκε και εχθές αφού μιλώντας στον αγγλικανικό ναό ο κ. Φραγκίσκος είπε πως “σήμερα, με ευγνωμοσύνη προς τον Θεό, αναγνωρίζουμε ο ένας τον άλλον όπως πραγματικά είναι:. Αδελφούς και αδελφές εν Χριστώ, μέσα από το κοινό μας βάπτισμα Ως φίλοι και προσκυνητές θα θέλαμε να περπατήσουμε το μονοπάτι μαζί, για να ακολουθήσουμε τον Κύριο μας Ιησού Χριστό μαζί».

Τι χρείαν έχομεν μαρτύρων….
Με αφορμή δε την ευλογία που έδωσε στην νέα εικόνα του Χριστού Σωτήρος τόνισε χωρίς ίχνος ντροπής για την παρομοίωση που έκανε: “Ο Χριστός μας κοιτάζει, και το βλέμμα του επάνω μας είναι βλέμμα σωτηρίας, αγάπης και συμπόνιας. Είναι το ίδιο ελεήμον βλέμμα που διαπέρασε τις καρδιές των Αποστόλων, οι οποίοι άφησαν πίσω το παρελθόν και άρχισαν ένα ταξίδι της νέας ζωής, προκειμένου να παρακολουθήσουν και να διακηρύξουν τον Κύριο. Σε αυτή την ιερή εικόνα, όπως ο Ιησούς εμφανίζεται σε εμάς, φαίνεται επίσης να φωνάζει σε μας, να απευθύνει έκκληση σε εμάς: «Είστε έτοιμοι να εγκαταλείψετε τα πάντα από το παρελθόν σας για μένα; Θέλετε να κάνετε την αγάπη μου γνωστή, το έλεος μου; »
Ο Πάπας μάλιστα επανέλαβε και την γνωστή καραμέλα περί ενότητας μέσω επιμέρους πραγμάτων όπως η φιλανθρωπία: “Μέσα από μια ενωμένη μαρτυρία για φιλανθρωπικούς σκοπούς, το φιλεύσπλαχνο πρόσωπο του Ιησού γίνεται ορατό στην πόλη μας” είπε ακόμη.
Τέλος κάλεσε άπαντες να “εγκαταλείψουν τις προκαταλήψεις του παρελθόντος” και όλο και “περισσότερο να προσεύχονται για και με τους άλλους” γιατί μόνο έτσι θα γίνουμε περισσότεροι πιστοί μαθητές του Χριστού!!