Κυριακή 30 Απριλίου 2017

ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ τον π. Ιλαρίων να βγει ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ (αρχικά του έλεγαν τάχα ότι "θα πάμε στο γραφείο να μιλήσουμε" για να τον ξεγελάσουν).

Αυτό είναι το κατάντημα της "Ιεράς" Μονής Κουτλουμουσίου ... Ε

 Νεότερη Ενημέρωση

(Κυριακή 1:30 μμ):

   Στο (ξεκλείδωτο) κελί που κατέφυγε ο π. Ιλαρίων χθες βράδυ, έβαλαν ένα παιδί που φοιτά στην Αθωνιάδα. Ο π. Ιλαρίων αναγκάστηκε γύρω στις 9μμ να βγει από την τουαλέτα (εκεί είχε σκοπό να κοιμηθεί αρχικά για λόγους ασφάλειας, αλλά σκέφθηκε μήπως τον εμπλέξουν χειρότερα με κατηγορίες λόγω και της παρουσίας πλέον ανήλικου στο κελί αυτό), και πήγε σε κάποιο κοινόχρηστο μέρος, κάθισε σε μια καρέκλα, και παρέμενε εκεί (δεν του έδιναν κάποιο κρεβάτι, οπότε αναγκαστικά θα περνούσε την νύχτα στην καρέκλα).

Γύρω στις 10:30 μμ (βράδυ Σαββάτου), και ενώ η πόρτα της Μονής είχε κλείσει από νωρίς, ήρθε όχημα  με 4 αστυνομικούς, τους άνοιξε η μονή, οι 4 αστυνομικοί (γνωρίζουμε τα ονόματα τους) μαζί με πατέρες της Μονής (επίσης γνωρίζουμε τα ονόματα τους), ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ τον π. Ιλαρίων να
βγει ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ  (αρχικά του έλεγαν τάχα ότι "θα πάμε στο γραφείο να μιλήσουμε" για να τον ξεγελάσουν). 
Ο επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ., κάποιος Δημήτρης, εξαιρετικά εύσωμος, έκανε το παν για να τραβήξει με την βία τον μοναχό και προηγουμένως πήρε το κινητό τηλέφωνο του πατρός -εκείνη την ώρα συνομιλούσε με άλλον πατέρα, ο οποίος άκουγε ζωντανά όσα διαδραματιζόταν -και αρνιόταν να του το επιστρέψει -μετά από προσπάθεια το πήρε πίσω ο π. Ιλαρίων). 
  Στους επισκέπτες που έβλεπαν τα διαδραματιζόμενα οι μοναχοί έλεγαν ότι τάχα είναι "ψυχοπαθής"! (πληροφορηθήκαμε ότι σε άλλους επισκέπτες που τους ρώτησαν σχετικά με τις διώξεις των μοναχών, τις προηγούμενες ημέρες, διέδιδαν ότι τάχα αυτοί που διέκοψαν την μνημόνευση είναι μέχρι και "ναρκομανείς". Πόσο ελεεινοί μπορεί να γίνουν τελικά, πόσο αλλοιώνει η κοινωνία με την αίρεση την κρίση των ανθρώπων...)

   Μεσάνυχτα Σαββάτου, ο π. Ιλαρίων, έξω από την πύλη, στο σκοτάδι, εκδιωγμένος από το μοναστήρι όπου ζει εδώ και 23 χρόνια, έψαχνε πάλι κάποιο κελί για να φιλοξενηθεί (ότι συμβαίνει εδώ και 10 περίπου ημέρες, που κυκλοφορεί με τον ίδιο σάκο, αφού δεν του επιτρέπουν να έχει πρόσβαση στο κελί του, όπου βρίσκονται και τα προσωπικά του αντικείμενα).

Οι μοναχοί της μονής του είπαν ότι δέχονται να του δώσουν πρόσβαση στα προσωπικά του πράγματα (που είναι στο διαρρηγμένο κελί του) μόνον αν εγκαταλείψει το μοναστήρι. Εκβιασμός.

Με την άδεια του π. Ιλαρίωνος -για να μην υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία- έχουμε καταγράψει την τηλεφωνική μας συνομιλία.

Αυτό είναι το κατάντημα της 

"Ιεράς" Μονής Κουτλουμουσίου ...
Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"