Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Υπάρχουν και Ορθόδοξοι που δεν προσκυνούν και δεν συμβιβάζονται με τους Οικουμενιστές -Διωγμός στη Σκήτη Ορασένι Νομού Μποτοσάνι Ρουμανίας. 5 Μαΐου 2017.


Το πλήθος των πιστών της ενορίας έφραξε την είσοδο του Ναού, την ώρα που έφτασε η επιτροπή που έστειλε ο Μητροπολίτης Μολδαβίας Θεοφάνης όπου αποτελείτο από τριάντα ιερείς περίπου. Σκοπός τους ήταν να επιβάλουν ένα ιερέα στην ενορία, ο οποίος θα μνημονεύει τον Μητροπολίτη παράλληλα με τον ιερέα της ενορίας (π. Ιωάννη) ο οποίος ἔχει διακόψει το μνημόσυνο του Μητροπολίτου, για λόγους πίστεως μετά την σύνοδο της Κρήτης (16 Ιουν. 2016).


Σχόλιο:
Ακριβώς έτσι έπρεπε να γίνει στον Άγιο Αντώνιο (π.Θεόδωρος Ζήσης) και στην Άγιο Σπυρίδωνα  (π.Νικόλαος Μανώλης) και στον Λαγκαδά (π.Φώτιος Βεζύνιας):
Να μαζευτούν οι πιστοί και να προασπίσουν τον ναό τους από τους αιρετικούς. Να ξεκαθαρίσουν ότι ιερέας που "μνημονεύει" αιρετικούς ΔΕΝ θα λειτουργήσει στον ναό τους. 
Οι ναοί δεν είναι περιουσία, ούτε τσιφλίκια των δεσποτάδων. Έγιναν από τους πιστούς και υπάρχουν για τους πιστούς. Αν θέλουν οι δεσποτάδες να φωτογραφίζονται, έχουν αρκετά δωμάτια στα μητροπολιτικά τους μέγαρα. Οι πιστοί και τα "Άγια των Αγίων", δεν είναι "ντεκόρ".

Αλλά οι σημερινοί αγωνιστές ιερείς -για τους άλλους τους "νεκρούς" δεν σχολιάζουμε- κάνουν "υπακοή" στην απόφαση του δεσπότη και δεν λειτουργούν, εγκαταλείποντας ουσιαστικά τους πιστούς. Φανταστείτε τον Άγιο Θεόδωρο Στουδίτη ή τον Άγιο Γρηγόριο Παλαμά ή τόσους άλλους ομολογητές να "έκαναν υπακοή" στις αποφάσεις κάθε είδους αιρετικών.

Κρίμα, εν έτη 2017, να μας βάζουν τα γυαλιά οι ορθόδοξοι Ρουμάνοι. 
Κάποτε οι Έλληνες μετέδιδαν την Ορθοδοξία στον κόσμο και τώρα οι αλλοεθνείς ορθόδοξοι αδερφοί μας, γράφουν ορθόδοξη ιστορία κι εμείς φοβόμαστε .. 

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"