Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Αντιστάσεως μη ούσης, όχι μόνο αιρετίζει, αλλά αναγγέλλει προκλητικά τις κακόδοξες ενέργειές του!


Νέα οἰκουμενιστικὴ ἀσέβεια!


Ανήμερα του Σταυρού ο Οικουμενικός Πατριάρχης στους Ρωμαιοκαθολικούς

Πριν στεγνώσει το μελάνι για τα πρόσφατα οικουμενιστικά ατοπήματα του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου με τις συμπροσευχές με τον Πάπα Φραγκίσκο στην Αίγυπτο ήρθε η είδηση για τα επόμενα!
Ο κ. Βαρθολομαίος λοιπόν επέλεξε να περάσει την σπουδαία για την Χριστιανοσύνη ημέρα του Σταυρού (14 Σεπτεμβρίου) με τους Ρωμαιοκαθολικούς στην Μπολόνια.
Την είδηση της επίσκεψης του Ορθόδοξου προκαθημένου έδωσε στη δημοσιότητα στην ιστοσελίδα της η Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή της Μπολόνια. Διόλου τυχαίο δεν είναι βέβαια πως λίγες μέρες πριν από τον Οικουμενικό Πατριάρχη την ίδια πόλη θα επισκεφθεί ο Πάπας Φραγκίσκος.


Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα αναφέρεται πως:
“Η Αρχιεπισκοπή και η πόλη της Μπολόνια, που περιμένουν ήδη με χαρά την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου την 1η Οκτωβρίου, θα έχουμε τη χαρά να καλωσορίσουμε επίσης τις ημέρες 13–15 Σεπτεμβρίου την Αυτού Αγιότητα Βαρθολομαίο Α΄, Αρχιεπίσκοπο
Κωνσταντινουπόλεως και Οικουμενικό Πατριάρχη”.


Η ιταλική Αρχιεπισκοπή μάλιστα δηλώνει πως “θεωρεί μεγάλη τιμή και μεγάλη ευκαιρία το γεγονός πως θα υποδεχθεί τους δύο προκαθήμενους της Εκκλησίας”.
Επιπλέον αναφέρει πως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε επισκεφθεί την Μπολόνια και το 2005 και πως έχει συχνές συναντήσεις με τον Πάπα Φραγκίσκο στην Ιερουσαλήμ, στη Λέσβο και αυτές τις ημέρες στο Κάιρο.

“Τη χαρά της επίσκεψης του κ.κ. Βαρθολομαίου θα μοιραστούν οι Καθολικοί με πολλές ορθόδοξες κοινότητες που έχουν τις ρίζες τους στην περιοχή της Μπολόνια κατά τις τελευταίες δεκαετίες και με τις οποίες υπάρχουν οικουμενικές σχέσεις φιλίας και αδελφικής συνεργασίας” σημειώνει.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει μια ευχαριστιακή εκδήλωση προς τους κληρικούς, την Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, καθώς και την επίσημη Θεία Λειτουργία.