Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Επιστολή αναγνώστη για οικουμενιστικό συνέδριο στην Καβάλα. Σχόλια!

πηγή: http://opaidagogos.blogspot.gr/
η ιστοσελίδα της Μητρόπολης Καβάλας. Αριστερά το οικουμενιστικό συνέδριο για τα Θρησκευτικά και δεξιά ο οικουμενιστής Πατριάρχης ..

Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας σε ένα συνέδριο με οικουμενιστικό χρώμα που θα λάβει χώρα το προσεχές Σαβ/κο 1-2/7/17 στο συνεδριακό κέντρο Λυδίας Καβάλας ως απάντηση στα περί του μαθήματος των θρησκευτικών. 

Διοργανώνεται από την ΙΜ Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου (http://www.im-philippon.gr/). 
Σας συνιστώ να διαβάσετε περισσότερα στο συνημμένο άρθρο τοπικού σάιτ:
προσέξτε ότι πέρα από το ΑΠΘ,
όλα τα υπόλοιπα ακαδημαϊκά ιδρύματα είναι κυρίως Γερμανικά
(1 Γαλλικό και 1 Αυστριακό) και όλα ανήκουν σε αιρετικούς!
Όσο για τον οικουμενιστή μητροπολίτη Αυστρίας αντιλαμβανόμαστε τι κλίμα θα επικρατήσει στο συνέδριο 

Τα συμπεράσματα δικά σας, και αν θέλετε το βγάζετε.
το μάθημα των Θρησκευτικών, αντί για το θεό, θα αναπτύσει την "πολιτική συνείδηση"!!!
και τις "
αρχές της δημοκρατίας"! Μα τόσοι αιώνες Ορθοδοξίας, είχαν "δημοκρατία" ή Βασιλεία; Από πότε η Δημοκρατία έγινε αυτοσκοπός του μαθήματος των Θρησκευτικών;
Μίλησε κανένας Άγιος ή Πατέρας για το πολίτευμα της Δημοκρατίας;
Και λίγα λόγια για τον Μητροπολίτη ΦΝΘ κ. Προκόπιο. 
το 1974 εξελέγει μητροπολίτης!! Ως γνωστό, με την επιβολή της ξενοκίνητης χούντας του Ιωαννίδη (μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου), ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΕ ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι άξιοι Ιεράρχες που είχαν εκλεγεί επί καθεστώτος Παπαδόπουλου και ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ 
με τον Σεραφείμ (τον "Άγιο"... αυτό άνθρωπο που ήταν τάχα μέσα στο φως, κατά το όνειρο ενός δεσπότη -όπως ισχυρίζεται ένας ιερέας. Αφού είδε όνειρο ένας δεσπότης, και μας το διηγείται ένας ιερέας, πρέπει να το αποδεχθούμε, έτσι θα είναι. Οι δεσποτάδες δεν βλέπουν λάθος όνειρα -εξ άλλου ο ευλαβής δεσπότης δεν ζει για να μας το επιβεβαιώσει-, ούτε οι ιερείς λένε ψέμματα!) 
και από άλλους ιεράρχες, που εκκλησιαστικά θεωρούνται μοιχεπιβάτες, αφού κατέλαβαν θρόνους Ιεραρχών που ήταν εν ζωή. Επιπλέον, οι άξιοι ιεράρχες που χειροτονήθηκαν 1967-1973, εκδιώχθηκαν το 1974  ΧΩΡΙΣ απολογία.
Ο εν λόγω Μητροπολίτης μπορεί γενικά να μην πολυ-ακούγεται και να παραμένει ως επί το πλείστον στην αφάνεια, όμως ΠΑΡΕΣΤΕΙ στη σύνοδο της Κρήτης τον περυσινό Ιούνιο ως υπεύθυνος 'επί των Δογματικών και Νομοκανονικών θεμάτων' και ΥΠΕΓΡΑΨΕ τα πάντα

Τώρα με την εκδήλωση αυτή γίνεται στην ουσία οικουμενιστική εκμετάλλευση του ιερού χώρου του βαπτιστηρίου της Αγίας Λυδίας όπου βαπτίστηκε η πρώτη ευρωπαία χριστιανή (Αγία Λυδία) και ιδρύθηκε η πρώτη εκκλησία επί ευρωπαϊκού εδάφους (Φιλίππων), αφού πάτησε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό ηπειρωτικό έδαφος ο Απόστολος Παύλος στο λιμάνι της Νεάπολης (σημερινή Καβάλα). Μάλιστα πριν λίγους μήνες εντάχθηκε και ο αρχ. χώρος των Φιλίππων (γειτονικός της Λυδίας) στη λίστα της UNESCO (τυχαίο; δε νομίζω), στα βυζαντινά ερείπια του οποίου (παλαιοχριστιανικοί ναοί) αλλά και στο βαπτιστήριο διοργανώνονται τα τελευταία χρόνια διάφορες εκδηλώσεις από ξένα πανεπιστήμια με τη συμμετοχή παπικών και
αιρετικών (με στόχο την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού). Βλέπε και https://www.xronometro.com/filippoi-vayaroi/.
Υπόψιν ότι σε ολόκληρο το νομό Καβάλας όπου και διαμένω επικρατεί πλήρης σιγή ιχθύος σε βαθμό που οι πιστοί που επισκέπτονται τους ναούς δεν γνωρίζουν καν ότι έγινε σύνοδος στην Κρήτη (και φυσικά ούτε την έννοια του οικουμενισμού). Εγώ προσωπικά με όσους έχω μιλήσει δεν έχουν ιδέα και με κοιτούν σαν εξωγήινο! Ακόμα και η έτερη και γειτονική στους Φιλίππους Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως, που παλαιότερα είχε αγωνιστεί σθεναρά εναντίον του οικουμενισμού (διακοπή μνημοσύνου του τότε μητροπολίτη Αμβροσίου μαζί με Φλωρίνης π. Αυγουστίνο και Παραμυθίας π. Παύλο), τώρα πλέον συμπορεύεται πλήρως με την παναίρεση και μάλιστα προ λίγων μηνών είχε καλεσμένο και τιμώμενο πρόσωπο τον Ελπιδοφόρο Προύσσης!
Τα παραπάνω προς ενημέρωση και όχι παραγωγή σκανδάλων. Ο Θεός να μας ελεήσει...
Ευχαριστώ
(την παραπάνω επιστολή μας έστειλε αναγνώστης το ιστολογίου μας, οι φωτογραφίες και τα σχόλια με μπλε προέρχονται από την ομάδα μας)
Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"